Uredništvo    20. april 2017
Thomas Tuchel po izpadu Dortmunda iz Lige prvakov

Če ne bi bilo zamude avtobusa...

Thomas Tuchel opozarja, da so bile težave, ker so morali njegovi igralci čakati na avtobusu pred včerajšnjo tekmo z Monacom. To je morda tudi odločilo.
SORODNE NOVICE
Pulišić podrl rekord Donovana
15.12.2017 | Evropske lige
Gigijev dres na posebno mesto
15.12.2017 | Evropski pokali
Dortmund? Van Gaal nima časa z...
14.12.2017 | Evropske lige
Nagelsmann ni bil v stikih z D...
12.12.2017 | Evropske lige
Unai Emery: Bolje z Realom zda...
11.12.2017 | Evropski pokali
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Tekma med Monacom in Borussio iz Dortmunda se je včeraj začela z zamudo, ker so Nemci na stadion prispeli pozneje kot je bilo predvideno. Varnostni razlogi so presodili, da so morali nogometaši na avtobusu pred hotelom čakati več kot 15 minut, kar zanje teden dni po napadu v Dortmundu seveda ni bilo niti malo prijetno. Na to je opozoril tudi njihov trener Thomas Tuchel, ki v tem vidi celo glavni razlog, da je Dortmund včeraj izpadel iz Lige prvakov. 

"Avtobus bi moral odriniti ob 19.15. uri. Vsi smo bili na njem, policija je bila pripravljena za spremstvo, potem pa so nam rekli, da moramo počakati. Ostali smo 16, 17 minut, ko smo skušali izvedeti, kaj je narobe, so nam rekli le, da gre za varnostne razloge. To je nahuje, kar se je lahko zgodilo teden po napadu. Na tako tekmo skušaš priti osredotočen, toda uro in četrt pred tekmo nismo mogli misliti na nogomet," je dejal Tuchel. 

"Tekmo smo začeli nevarno, potem pa nesrečno prejeli gol. To je uničilo naše upanje. Potem smo delali preveč napak. Nismo bili dovolj dobri," je še dodal trener Borussie. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
Ruaa 20.4.2017, 19:10 Prijavi komentar
Sej ne rečem, to glede terorizma je katastrofalno in razumem da to pusti izjemno slab in pretresen občutek v tebi. Ampak Monaco je bil vsaj v letošnji sezoni v precej boljši formi kot borusija in zame je bil tukaj Monaco zmagovalec že ob samem žrebu. Zavedam pa se tudi, da je borusija zmožna precej boljših predstav in so lahko res zelo dobra ter nevarna ekipa kadar se jim vse poklopi. Toda ali danes res nihče nezna več sprejeti poraza in se v vsem išče izgovore oz. se nekako krivdo prevali na nekoga drugega. Vredu včasih imaš slabe pogoje za igro, drugič slabega sodnika, tretjič je problem organizacija ali poškodbe imaš pa lahko nekaj čisto povsem nenogometnega, ki pusti posledice na sami igri. Danes se res redko dogaja, da nekdo prizna svojo napako ali slabo predstavo oz. da za to napako ali predstavo ne krivi koga drugega. Še enkrat moram izpostavit in pohvalit psg, ki je kljub vsemu za izpad prvo okrivil samega sebe.
Lamus 20.4.2017, 12:43 Prijavi komentar
@retropil to je relativno....Nikoli ne bomo vedeli, kaj bi bilo če se prva tekma prestavi, jaz vseeno verjamem da je Dortmund boljša in kompletnejša ekipa z več izkušnjami, ampak ja po teh dveh predstavah si je MOnaco vsekakor napredovanje zaslužil in to s pravim pomenom besede.
retropil 20.4.2017, 12:39 Prijavi komentar
Trenutno je Monaco pač kvalitetnejša ekipa. Napad gor ali dol, v vsakem primeru bi tukaj napredoval Monaco.
darre 20.4.2017, 11:26 Prijavi komentar
Nihče ne pravi da ni, sam igrat en dan po bombnem napadu nate in pol en teden poznej čakat na avtobusu pa res ni prijetno.
peacemaker1 20.4.2017, 10:54 Prijavi komentar
...Monaco je zasluženo napredoval..;)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE