Uredništvo    11. november 2010
Preveč denarja gre za plače

Bolton prisiljen v prodajo

Bolton kar 86 odstotkov prihodkov potroši za plače nogometašev. Nakopičene dolgove v višini več kot 90 milijonov funtov bo vodstvo kluba skušalo zmanjšati s prodajo igralcev.
SORODNE NOVICE
EPL: United se je okrepil na d...
15.1.2018 | Evropske lige
Tudi Mkhitaryan izven kadra za...
15.1.2018 | Evropske lige
Hughesa v Stoku zamenjal Lambe...
15.1.2018 | Evropske lige
Alexis Sanchez: Zakaj in zato
15.1.2018 | Evropske lige
Dokazali smo, da lahko tudi br...
15.1.2018 | Evropske lige
Guardiola: Ostati moramo pozit...
15.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Angleški premierligaš Bolton se otepa rdečih številk. Dolgovi kluba s stadiona Reebok so narasli na 93 milijonov angleških funtov in ker še vedno naraščajo, je jasno, da bo moralo vodstvo kluba spremeniti poslovanje kluba. Predvsem znižati stroške, da bo lahko pokrilo vsaj del dolga. Da bi to storili, bodo pri Boltonu razprodali del svojega premoženja. Ker so največje premoženje kluba poleg stadiona igralci, bodo na tapeti prav slednji. Pravzaprav bosta na tapeti zgolj dva, in sicer angleški reprezentant Gary Cahill in Johan Elmander.

Cahill je v tem trenutku vreden okrog 15 milijonov angleških funtov, Elmander pa zgolj okoli dva milijona, vendar mu junija poteče pogodba. Njuna prodaja je nujna, saj je Bolton v preteklem poslovnem letu znova posloval negativno, v rdeče je zabredel za dodatnih 35,4 milijona angleških funtov. Pri Boltonu je zaskrbljujoče predvsem to, da za plače svojim igralcem, med njimi je kar nekaj dobrih zaslužkarjev, namenijo prevelik del prihodkov, in sicer kar 86 odstotkov vsega denarja, ki pride v klub. Devetim igralcem ob koncu sezone potečejo pogodbe s klubom, kar bo pripomoglo k razbremenitvi, ne bo pa to rešilo težav, ki si jih je Bolton nakopal v preteklih sezonah.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE