Anže Zajič   20. december 2010
Italijanski prvoligaš bo očitno izplaval iz hudih težav

Bologna ima novega lastnika

Kavni magnat Massimo Zanetti je postal novi predsednik italijanskega prvoligaša Bologne. Skupaj še z nekaterimi poslovneži je klub iz Apeninskega polotoka rešil bankrota.
SORODNE NOVICE
Uradno: UEFA zavrnila predloge...
15.12.2017 | Evropske lige
Tega nisem pričakoval
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
PSG z Oblaka na Donnarummo
15.12.2017 | Evropske lige
Gattuso bo zaščitil Donnarummo
14.12.2017 | Evropske lige
Mirabelli neizprosen do Raiole...
14.12.2017 | Evropske lige
Za Bologno igra tudi slovenski vezist Rene Krhin. (foto: SPS)
V tej sezoni so ji zaradi finančnih težav že odbili točko, sedaj pa je Bologna vendarle le dobila novega lastnika. To je postal Massimo Zanetti, bogati poslovnež, ki je v Italiji poznan kot prvi mož največjega kavnega podjetja na svetu - Massimo Zanetti Beverage Group. Zanetti, tudi novi predsednik, sicer kluba ni prevzel sam, pač pa zgolj vodi konzorcij, v katerem je več lokalnih premožnih posameznikov. Dosedanji večinski lastnik Bologne je bil sicer Sergio Porcedda, ki pa ni našel poti iz krize, zato mu kaj drugega, kot da klub proda, niti ni preostalo.

"Bologna ni moja, pač pa od mesta in navijačev. To, da nisem večinski lastnik kluba, je novost v Italiji, razlog, zakaj Bologne nisem prevzel kar sam, pa je, da nisem bogati norček. Sem pa sedaj tukaj - vložil sem svoj denar v klub, Bologni pa bi rad dal čvrstost, ki bo trajala vrsto let," pravi Zanetti, ki je že potegnil prvo potezo: za častnega predsednika kluba, pri katerem igrata tudi Rene Krhin in Nemanja Mitrovič, je imenoval italijanskega popevkarja Giannija Morandija.

Zanettijevo podjetje, ustanovljeno leta 1973, naj bi bilo sicer največje v kavni industriji, letno menda zasluži kar 1,2 milijardi evrov. Na leto proda celo 120.000 ton kave, poslovalnice pa ima praktično po vsem svetu. Pod okriljem podjetja so številne kavne znamke, tudi Segafredo, Meira, San Marco, Corsica, Itambe, Hills Bros. in tako dalje.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
nogometas 20.12.2010, 17:36 Prijavi komentar
brezplačna kava vsak dan!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE