Miran Zore   21. december 2010
Zlatko Dedič pred odhodom iz Bochuma

Odhod zaradi finančnih težav

Zlatko Dedič ne skriva, da bi ga odhod iz Bochuma zanimal, a priznava, da je vse skupaj še v povojih. Dedič je v Bochumu med najbolje plačanimi, zato ga klub ne želi oddati brez odškodnine.
SORODNE NOVICE
Dedić ostaja v Nemčiji
31.8.2016 | Slovenski nogomet
Olimpija? Ostalo le pri pogovo...
30.8.2016 | Slovenski nogomet
Dedić spet v polno
24.10.2015 | Slovenski nogomet
Dedić zabil za obstanek
24.5.2015 | Slovenski nogomet
Dedić že tretjič zapovrstjo
8.3.2015 | Slovenski nogomet
Gol Dedića, poraz Omladiča
28.2.2015 | Slovenski nogomet
(foto: Getty Images)
Bolton in Leicester City. To sta angleškea kluba, ki naj bi se zanimala za usluge slovenskega reprezentančnega napadalca Zlatka Dediča, ki trenutno igra za nemškega drugoligaša Bochum. Vest je v javnost prišla včeraj, dan po koncu obveznosti v vrstah Bochuma, ki je že izpadel iz nemškega pokala, zato so njegovi nogometaši, tisti, ki so preživeli manjšo čistko, danes že prosti. Zlatko Dedič se zato danes vrača v domovino. Nemčijo torej zapušča kot nogometaš Bochuma, se bo v tej vlogi na začetku prihodnjega meseca tudi vrnil vanjo?

Sam pravi, da skorajda zagotovo. To pa zato, ker je tlakovanje poti do Anglije, kjer mu prestop ureja nova agencija, ki je šele nedavno začela z delom, šele v začetni fazi. "Vse skupaj je šele začetek. Za vse je še prezgodaj. Težko je govoriti o prestopu," so bile uvodne Dedičeve besede ob klicu Nogomanie.

VfL Bochum v letošnji sezoni ne beleži pričakovanih rezultatov. Na lestvici je trenutno osmi, a mu do vrha izenačene druge nemške lige ne manjka tako zelo veliko. Vodstvo kluba se je zato odločilo za manjši remont, potreben predvsem zaradi finančnih težav še v lanski sezoni prvoligaša. Finančne težave so plod nižjih prihodkov in za drugo ligo zajetnih pogodb nekaterih nogometašev (nekateri so že prestopili zihodna vrata kluba), tudi Zlatka Dediča. "Finančne težave so in vodstvo kluba se jih trudi urediti. Gre preprosto za to, da najbolje plačani igralci predstavljamo veliko breme," dodaja Dedič.

Zadel, nato pa sedel
Napadalec iz Kopra v letošnji sezoni ni igral toliko, kot je pričakoval, a s svojimi predstavami ni povsem nezadovoljen: "Predvsem v zadnjem času sem kar dobro odigral. Res pa je, da je nemška mentaliteta malce čudna. Na eni tekmi dosežeš zadetek, nato pa na drugi ne odigraš niti minute. Glede na atmosfero in minutažo sem kar zadovoljen."

Glede na to, da ima za drugo nemško ligo podpisano zelo dobro pogodbo (veljavno do leta 2012 z možnostjo podaljšanja za še eno leto), ne čudi, da se Dediču iz Bochuma ne mudi: "Ostajam član Bochuma. Imam podpisano veljavno pogodbo. Upam, da bom v prihodnje igral še bolje, pa kjerkoli že bom. Morda tu, morda kje drugje. Selitev v mojem primeru ni lahka, zdaj moram misliti na družino, vsekakor pa bosta šli punca in hčerka, kamorkoli že bom odšel, z menoj."

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 9
Starejši naprej | Novejši naprej
Dwarf3 22.12.2010, 00:01 Prijavi komentar
dejansko bi pasal v bolton.....s svojo konsko igro,bi se skrajno lepo prilagodil na premier ligo,vcasih so to ligo imenoval bum tresk liga...glavn da laufas ko konj,si hiter,da znas nabjat žogo v smeri gola...no tega zadnega sicer dedicu nekaj manka a ostalo bi pa slo hehe.malo za salo...
rodrigez 21.12.2010, 21:55 Prijavi komentar
Bravo Jufka (Gyros) se strinjam s teboj...ostali si očitno zatiskajo oči saj roko na srce, če Dedič ne more uspeti v 2. nemški ligi kot reprezentant, ki je neposredno ali posredno izločil ogromno Rusijo in nastopil na SP v JAR potem ne vem kako bo v še zahtevnejši ligi (ANG preimer ali championship)???
ničnaić 21.12.2010, 19:34 Prijavi komentar
klub je v finančnih težavah!bolton pa sigurno ni in ravno za dediča bo trošil denar.dajte no!
FT10 21.12.2010, 16:50 Prijavi komentar
če druzga ne je lepo vidt da ko bo kek odšel z naše repke bomo lahko dobil selektorja brez problema na nogomaniji k je tok strokovnjakou tuki
Keepermark6 21.12.2010, 16:06 Prijavi komentar
Toopnx ne 1. ampak usaj eden - prej je bil že ačimovič :)
Keepermark6 21.12.2010, 16:06 Prijavi komentar
Jožek a nismo usi bolši?
Toopnx 21.12.2010, 16:05 Prijavi komentar
@sp33dy Ne bo 1. ampak 2. Slo. igralec v Premier Ligi prvi je bil koren ;)
jožek 21.12.2010, 15:51 Prijavi komentar
najslabši napadalec SLO repke vseh časov!!
sp33dy 21.12.2010, 15:11 Prijavi komentar
daj bolton raskiraj tisti milijon pa kupi dediča, da bo vsaj 1 slovenec v premier ligi
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE