Miran Zore   12. januar 2011
Zanimanje ne pojenja

Dediča hoče tudi Torino

Reprezentančni napadalec Zlatko Dedič še naprej seje zanimanje med klubi. Po Wiganu, Boltonu in Leicester Cityju iz Anglije, so zanj zainteresirani tudi Italijani. Trenutno predvsem Torino.
SORODNE NOVICE
Dedić ostaja v Nemčiji
31.8.2016 | Slovenski nogomet
Olimpija? Ostalo le pri pogovo...
30.8.2016 | Slovenski nogomet
Dedić spet v polno
24.10.2015 | Slovenski nogomet
Dedić zabil za obstanek
24.5.2015 | Slovenski nogomet
Dedić že tretjič zapovrstjo
8.3.2015 | Slovenski nogomet
Gol Dedića, poraz Omladiča
28.2.2015 | Slovenski nogomet
(foto: Getty Images)
O statusu Zlatka Dediča pri nemškem drugoligašu Bochumu smo že večkrat poročali. Dedič, ki je eden najbolje plačanih nogometašev v svojem moštvu, je v pogovoru za Nogomanio tudi sam potrdil, da v Bochumu trenutno ni najbolj zadovoljen s svojo minutažo, zato ne bi imel nič proti selitvi. A zgolj v urejeno sredino, "na vrat, na nos" se napadalec z mlado družino ne bo selil. Pri Bochumu so se Dediču pripravljeni odpovedati, vendar le v primeru, da bi zanj iztržili primerno odškodnino.

Italijanski klubi, ki Dediča seveda dobro poznajo, so poleg angleških Wigana, Boltona in Leicester Cityja, v pripravljenosti. Tuttosport poroča, da utegne Dedič (zanj se je v preteklosti zanimala tudi Cesena) znova pristati v drugi italijanski ligi, kjer je seveda že igral in iz katere je pravzaprav tudi prestopil v Bundesligo. V zvezi z možnim prestopom igralca se namreč omenja Torino, kjer že igra Slovenec, in sicer mladi Dejan Lazarevič. Torino išče napadalca in Dedič bi po pisanju omenjenega medija s svojimi karakteristikami in izkušnjami lahko predstavljal okrepitev. Vprašanje pa je, pod kakšnimi pogoji bi Dedič lahko prišel v Torino, ki išče pot v Serie A. Bochum namreč zahteva relativno visoko odškodnino, okrog milijon evrov, zato ni nemogoče, da bi Dedič v Italijo (sprva) prišel na posojo. Njegova pogodba z Bochumom se sicer izteče leta 2012.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
juremessi 12.1.2011, 12:05 Prijavi komentar
ah ja kje so dediča najdl
jernej123 12.1.2011, 11:54 Prijavi komentar
Zanimivo da Dediču nikakor ne uspe najti kluba kjer bi dokaj redno igral in se seveda dokazoval. Nekak imam še skoz občutek da za prvo ligo ni dovolj dober, pa neglede katera je. Zgleda da mu je italjanska 2 liga še najbližje, zopet.
Corelli 12.1.2011, 11:25 Prijavi komentar
Joj... ne tega brzinca... Torino potrebuje strelca...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE