Miran Zore   19. oktober 2010
Zlatko Dedič pri Bochumu ne igra

Dedič: Priznam, razočaran sem

Zlatko Dedič, eden od junakov zmage Slovenije v Talinu, je po povratku v Bochum doživel razočaranje. Trener Friedhelm Funkel namreč še naprej pozablja nanj. Na obzorju menjava kluba.
SORODNE NOVICE
Koln je zaklet: po vodstvu s 3...
10.12.2017 | Evropske lige
Bosz odpuščen, novi trener Dor...
10.12.2017 | Evropske lige
Peter Bosz: To je verjetno moj...
9.12.2017 | Evropske lige
Video: Kevin Kampl v polno
9.12.2017 | Evropske lige
Sandro Wagner bo "back-up" za ...
8.12.2017 | Evropske lige
Reprezentanca se poslavlja od ...
8.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: splet)
Nemški drugoligaš VfL Bochum je pred začetkom letošnje sezone izvedel manjši remont. Poleg novega trenerja, na pot do povratka med elito se je v trenerski vlogi podal Friedhelm Funkel, se je v moštvu Bochuma zgodilo še nekaj sprememb v igralskem kadru. Pričakovati je bilo, da bo moral zaradi nižjih prihodkov klub žrtvovati nekatere najdražje igralce, med njimi tudi našega Zlatka Dediča, ki je bil zadnji dan poletnega prestopnega roka dejansko blizu odhodu, vendar je Bochum zahteval previsoko odškodnino. S prestopom ni bilo nič. Dva zainteresirana kluba (eden iz Italije, op.p.) sta ostala praznih rok, prav tako Dedič. Le, da se tega tedaj verjetno ni dobro zavedal. Danes, dobra dva meseca pozneje, mu je kristalno jasno, da se je znašel v sila nehvaležnem položaju.

Friedhelm Funkel je namreč svoje moštvo, ki mu je dodal nekaj novih igralcev, med drugim tudi "severnokorejskega Rooneyja" Jonga Tae-seja, oblikoval brez Dediča. 26-letni Primorec, ki v Nemčiji igra šele svojo drugo sezono, je nepričakovano obsedel na klopi za rezervne nogometaše. Zaigral je sicer na šestih ligaških tekmah, a le dvakrat od prve minute, navadno mu trener Funkel nameni največ 20 minut. Minuli konec tedna pa ga je pustil čakati kar vso tekmo. Dedičev status v Bochumu se je tako znašel na najnižji točki, odkar je prišel na Ruhrstadion.

"Kaj naj rečem drugega, kot da sem razočaran. Ni mi jasno, zakaj ne igram. Res je, da so me poleti hoteli prodati, tako kot Stanislava Šestaka, ker sva med najdražjimi igralci, pristal sem na odhod, nato pa klub ni sprejel ponudbe. Teh je bilo kar nekaj, vendar nobena ni zadovoljila Bochuma," je za Nogomanio povedal Dedič, ki, kar v Nemčiji ni praksa, v drugi ligi igra pod enakimi finančnimi pogoji kot v prvi. Bochum je za Dediča poleti zahteval celo nekaj več, kot je pred dobrim letom dni zanj odštel italijanskemu Frosinoneju. A toliko ni želel plačati nihče, Nemci pa so zavrnili tudi možnost Dedičeve posoje z možnostjo odkupa zainteresiranega kluba.

Zlatko Dedič
(foto: Getty Images)


Pozimi ne želi drugam
In ker je ostal, je Dedič pričakoval, da bo tudi pod novim trenerjem igral. To se ni zgodilo, ne glede na to, da ima Dedič za svojo starost in to raven tekmovanja ogromno izkušenj in tudi nesporno kakovost. Kljub temu ne razmišlja, da bi sredino zamenjal že pozimi. "Treniram ogromno. Trudim se in se bom trudil še naprej, drugega mi niti ne preostane. Selitvi drugam med zimskim prestopnim rokom nisem najbolj naklonjen. Poizkusil si bom izboriti minutažo. Ne vem, pričakoval sem, da bom po dobri igri proti Estoniji konec tedna dobil priložnost, a je nisem. Vem, da lahko igram, dobro sem pripravljen in mislim, da bi si zaslužil igrati," je dodal Dedič. Bochum je brez njega v zadnjem krogu nemške druge lige v gosteh premagal Karlsruhe.

Reprezentančni status ni ogrožen
Neigranje v klubu je za slehernega nogometaša "strup", ko gre za vprašanje njegovega reprezentančnega statusa. Na dolgi rok je takšnega igralca dandanes namreč nemogoče držati v reprezentanci, kakršna je slovenska. Dedič je v nevarnosti, vendar izgubljen nikakor še ni. In še vsaj nekaj časa ne bo, selektor Matjaž Kek zaradi njegovih dragocenih atributov (fizična pripravljenost, dobro pokrivanje...) resno računa nanj. "Upam, da to ne bo preveč vplivalo na moj reprezentančni status. Vem, kaj sem pokazal v zadnjih letih, vem tudi, česa sem sposoben. Tudi selektor to dobro ve, zato se za svoj status ne bojim," je vase siguren strelec zadetka, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo.

Zlatko Dedič
(foto: SPS)


Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
kokio 19.10.2010, 16:26 Prijavi komentar
Dedič je odličen joker. Ko so drugi že utrujeni njegova agresivnost pride dobro do izraza. res je da nima takšnega tehničnega znanja..in ga tudi ne pričakujem od njega. njeove limite poznamo. Je pa borec in proti estoniji je pokazal največ od vseh igralcev v polju.
opamiki 19.10.2010, 14:25 Prijavi komentar
lahko mu zaželim vse najboljše in da čimprej spet zaigra v bochumu,a dejstvo je,da zlatko preveč zapravlja tiste 100% šanse.proti severni irski je imel dve,tri res izjemne priložnosti in na koncu se je izkazalo,da so nas ugnali ravno zaradi teh naših neizkoriščenih priiložnosti.zlatko,moral boš malo potrenirati svoje strele,ker so vse preveč nenatančni.to je bilio iz vidika strela na gol.drugače pa borben,srčen igralec,ki veliko preteče.tudi zelo preprosto deluje.upam,da čimprej spet zaigraš,strel pa le popravi no. :D
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE