Miran Zore   28. januar 2011
Kazen za igranje z drugim moštvom

Blackpool kaznovan, trener ostaja

Vodstvo Premier League je s 25.000 angleškimi funti kaznovalo Blackpool, ki je 10. novembra proti Aston Villi zaigral z oslabljeno ekipo. Trener Holloway kljub temu ne bo odstopil.
SORODNE NOVICE
Rekordni Guardiola tretjič zap...
15.12.2017 | Evropske lige
Silva zdaj ve, da je zvezda
15.12.2017 | Evropske lige
Zdi se, da se konec bliža
15.12.2017 | Evropske lige
Kahn: Moral bi v United
15.12.2017 | Evropske lige
Sturridge je všeč Valencii
15.12.2017 | Evropske lige
Özil prej v United kot v Barco
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Blackpool je kaznovan. Vodstvo angleške Premier League ga je kaznovalo z denarno kaznijo v višini 25.000 angleških funtov, ker je trener Ian Holloway tekmo proti Aston Villi 10. novembra lani začel z oslabljenim moštvom. V primerjavi s predhodno tekmo proti Evertonu je v začetni enajsterici naredil kar deset zamenjav, ob kar se je spotaknilo vodstvo lige. Holloway je že tedaj, ko je izvedel, da ga utegne doleteti kazen, zagrozil, da bi bila kazen vmešavanje v njegovo delo in da bo v primeru kazni odšel. "Moral sem menjati, ker smo v 12 dneh odigrali štiri tekme," je tedaj dejal Holloway, prepričan, da ni storil ničesar narobe, kar je podkrepil tudi z izjavo o odstopu v primeru kazni, ki je njegov klub zdaj dejansko tudi doletela.

Predsednik kluba Karl Oyston je s Hollowayem po izreku kazni že govoril, o tem, če mu je trener ponudil odstop, pa Oyston ni želel govoriti : "Več kot očitno je razočaran, toda nobenega dvoma ni glede tega, če bi sprejel njegov odstop. Ian je temu klubu spet vdahnil življenje." Bo torej Hollowaxy držal besedo in odstopil? Zaenkrat ni storil še ničesar v tej smeri.

Holloway zasluži ob prodajah

Novica o kazni je udarila ravno na dan, ko je javnost izvedela, da na Otoku sicer vse bolj priljubljeni Ian Holloway v svoji pogodbi skriva klavzulo, ki mu nudi zaslužek v primeru prodaje igralcev, s katerimi Blackpool ustvari dobiček. To pa pomeni, da utegne trener, ki se je pred tedni, ko je Wayne Rooney skušal izsiliti odhod iz Manchester Uniteda, odkrito postavil na stran Sira Alexa Fergusona, konkretno zaslužiti v primeru prodaje Charlieja Adama, ki je želja Liverpoola. Redsi za kapetana Blackpoola ponujajo štiri milijone angleških funtov, kar pa je po Hollowayevem mnenju premalo.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
piksi 28.1.2011, 13:47 Prijavi komentar
Njabolj neumna kazen na svetu.Saj trenerji pravija na imajo za vsako mesto dva enakovredna igralca,Včasih ko je bil Van Basten selektro na Nizozemskem,je tudi igrala druga postava,pa ga nihče ni kaznoval.Ali bi Hollowey dobil kazen,če bi igralcem naročil,naj se na igrišče ne utrudijo in bi izgubili z 10:o,saj pravim neumnost od neumnosti,Arsenal je v ligi prvakov igral z drugo postavo,
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE