Anže Zajič   16. september 2010
Sam Allardyce znova obtožuje kolega s klopi Arsenala

Wenger vpliva na sodnike

Trener angleškega prvoligaša Blackburna Sam Allardyce svojega kolega Arsena Wengerja obtožuje, da s svojimi medijskimi nastopi premeteno vpliva na sodnike v Premier League.
SORODNE NOVICE
Guardiola: Zmagali smo, ker sm...
11.12.2017 | Evropske lige
Nad Mourinha z mlekom in vodo
11.12.2017 | Evropske lige
City zmagal že 14. zapovrstjo ...
10.12.2017 | Evropske lige
City je gospodar Manchestra in...
10.12.2017 | Evropske lige
Conte: Govoriti o naslovu je m...
10.12.2017 | Evropske lige
Defoe v slogu Van Bastna in Os...
10.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Angleški strokovnjak Sam Allardyce, trener Blackburna, je svojega francoskega kolega Arsena Wengerja obtožil, da s svojim premetenim obnašanjem vpliva na sodnike, ki posledično bolje sodijo v korist njegovega kluba. Francoz se je v preteklosti sicer že nekajkrat razburjal, češ da delilci pravice ne znajo zaščititi njegovih varovancev pri Arsenalu pred grobimi naleti, toda Allardyce je ravno obratnega mnenja. Prepričan je, da so prav igralci Arsenala tisti, ki so pri sodnikih nedotakljivi.

"Arsene ima na svoji strani največ medijev in posledično skorajda vpliva na sodnike, ki tako ne dovolijo štarta na nogometaša Arsenala. Premeteno vpliva na njih, v tem je zares zelo dober. In dejansko mu skorajda uspeva, vsi lahko to vidimo," je prepričan Allardyce, ki se je v preteklosti že nekajkrat javno sporekel z Wengerjem. Med drugim tudi o slogu igre. "Preberite si intervjuje z njim pred tekmo med Stoke Cityjem in Aston Villo ter bodite pozorni na to, kaj je povedal in kako je to povedal. Je zelo, zelo pameten človek, vsaj kar zadeva vplivanja na sodnike, uradnike in vse ostale v svetu nogometa. In zaradi tega mu nihče ne more nič, saj je pač govoril o nekateri drugi tekmi. Raje tedaj, kot pa pred obračunom svoje ekipe z nami. Obstaja prepričanje, da mi nešportno brcamo vse nasprotnike, pri Arsenalu pa vedno zavzemajo stališče, da njegovih nogometašev ne smeš brcati, ker se pač to preprosto ne spodobi," pravi 55-letnik.

"S tem, ko govori, da želijo drugi poškodovati njegove igralce, poskuša prek medijev vplivati na sodnike, ki pa seveda ne bi smeli podleči njegovim besedam. Wenger poskuša odvreči pozornost od dejstva, da je nogomet šport kontaktov. Je šport, v katerem moraš za vsako ceno osvojiti žogo, če pa se pri tem kaj ponesreči, se pač nekdo tudi poškoduje. Včasih je bilo vse skupaj precej huje, tedaj so nogometaši iz tedna v teden na igrišče prihajali z namenom nekoga poškodovati. Toda to se sedaj le redko dogaja," razpreda trener kluba s štadiona Ewood Park, ki je že avgusta med drugim Wengerja obtožil tudi to, da je bila njegova ekipa, ki je pred časom vladala Premier League, najbolj umazana v celotnem prvenstvu.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
Poli 16.9.2010, 20:06 Prijavi komentar
Ma kakšen United človek bi še NK MAribor spravil v 2. ligo. Naj raje malo zmanjša porabo čigumijev vedno tako žveči kot nor, saj nima časa za nogomet.
Marko 16.9.2010, 19:37 Prijavi komentar
Allardyce ti si šupak.
rakec10 16.9.2010, 18:03 Prijavi komentar
..hehe to je ogrevanje za časa ko bo Alardyce menedžer Man. Uniteda (vsaj tako se vidi sam)...ne vem..pomoje je to v ozadju..
V.Persie_11 16.9.2010, 17:24 Prijavi komentar
FAT Sam me zanima kaj bi ti rekel, če bi tvojim igralcem tako lomili noge...zadnjič bi jo kmalu Diaby fasal, čisto malo je manjkalo, pa bi končal kot Dudu in Ramsey...sej vsi razumemo da je nogomet tud groba igra, ampak tko kot Blackburn igra...to je bolj rugbyju podobno...sicer pa itak ne mine teden, ko Alardyce ne bi imel kaj povedat čez Wengerja :)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE