Uredništvo    28. september 2011
Darko Milanič pred obračunom z Birminghamom

Milanič: Pokalo bo

Darko Milanič napoveduje, da bo na jutrišnji tekmi lige Europa med Mariborom in Birminghamom pokalo. Pričakuje trdo tekmo, na kateri bo računal le na povsem zdrave nogometaše. Ibraimi in Mezga pod vprašajem.
SORODNE NOVICE
Uradno: Ivković v Mariboru do...
12.1.2018 | Slovenski nogomet
Bo velika zimska okrepitev Mar...
12.1.2018 | Slovenski nogomet
Kassim Doumbia: Kot da sem pri...
11.1.2018 | Slovenski nogomet
Potrjeno: Ivković prihaja v Ma...
10.1.2018 | Slovenski nogomet
Saša Ivković na poti v Maribor
10.1.2018 | Slovenski nogomet
Maribor: Lior Einbrom je že bi...
10.1.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Nogometaši Maribora so zapustili domače okolje in se po današnji tiskovni konferenci odpravili, kot je to pri njih že v navadi, v karanteno na Ptuj, kjer bodo počakali vse do jutrišnje tekme drugega kroga lige Europa proti Birminghamu. Trener Darko Milanič posebnih preglavic s poškodovanimi nogometaši nima, poškodovan je le rezervni vratar Marko Pridigar, medtem ko se Dejan Mezga in Agim Ibraimi vračata po poškodbah ter že trenirata s soigralci. Če bosta jutri zaigrala, Milanič še ne ve: "Pridigar je poškodovan, Rajčevič kaznovan, ostali trenirajo. Vsi si želijo igrati, tako da bomo danes in jutri ocenili, kdo bo dobil priložnost. V Belgiji smo tvegali z Ibraimijem, ki ni bil optimalno pripravljen, kar se je izkazalo za ne preveč posrečeno izbiro. Tokrat bodo igral zgolj tisti, ki so popolnoma zdravi."

Za podporo s tribun se Milanič, ne glede na slabše rezultate Maribora v zadnjem obdobju, ne boji: "Ne glede na zadnjih nekaj slabših tekem, sem prepričan, da bomo s tribun imeli podporo. Vedno jo imamo. Mesto in okolica čutita, da potrebujemo pomoč in verjamem, da jo bomo imeli."

Birmingham City Milanič zdaj že dobro pozna. Skupaj s sodelavci je natančno preučil vse značilnosti tega angleškega drugoligaša, ki ima v svojih vrstah nekaj izstopajočih posameznikov, goji pa tipičen angleški slog nogometne igre: "Jutri igramo proti moštvu, ki ima odličen kader in ima izredno hiter prehod iz obrambe v napad. V napadu niso tako raznovrstni kot Belgijci. Ponavljanj z njihove strani bo veliko, veliko tečejo, sodi Norvežan, ki verjetno vsake malenkosti ne bo piskal. Sigurno bo pokalo. Moramo biti hitri, ne smemo v dvoboje, moramo biti natančni v igri podaj, pa hitro moramo razmišljati."

Mariborčani jutri računajo na točkovni izkupiček: "V športu na začetku poti  ne moreš reči, da bi samo sodeloval. Želimo si zmagati že jutri, nato si želimo še naprej osvajati točke. Zavedamo se, da je liga Europa višji rang tekmovanja, da so nasprotniki kvalitetni. Koliko točk bo potrebnih za napredovanje, je težko napovedati. Kombinacij je veliko. Če je favorit Braga, naj premaga oba nasprotnika."
Mitja Viler
(foto: SPS)

Igralci so pripravljeni
Igralske vrste sta na tiskovni konferenci zastopala Zoran Lesjak in Mitja Viler. Hrvat, ki je v Maribor prestopil letos poleti, meni, da za pozitiven razplet srečanja Mariborčani potrebujejo maksimalen pristop: "Atmosfera v slačilnici je super. Vsi smo pripravljeni. V tekmo moramo iti maksimalno borbeno in skušati zmagati. Na tribunah bo zagotovo dobro vzdušje, tako da bo vsak igralec dal vse od sebe." 

Viler pa opozarja na to, da bi Mariborčani prav z evropsko tekmo lahko znova dokazali, da so najboljša ekipa v državi: "Igrajo klasično, 4-4-2. Toda moramo gledati nase. V naši ekipi si želi vsakdo igrati v Evropi. Vzdušje je super. Mislim, da lahko popravimo slab vtis z zadnjih tekem. Pokazali smo že, da znamo igrati, da smo najboljša ekipa v Sloveniji. Premagali smo Rangerse, v Evropi nekaj pomenimo, tako da nekaj slabih rezultatov vsega tega ne more pokvariti."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
Gate7 29.9.2011, 07:28 Prijavi komentar
OK100 da ga neboste imeli danes spet!
OK100 28.9.2011, 22:17 Prijavi komentar
glavonja vsak ima kdaj slab dan ali ne? Mi smo Maribor
borisp 28.9.2011, 22:10 Prijavi komentar
Koren in Novković lahko rešita rezultat.
komar 28.9.2011, 21:40 Prijavi komentar
ja forma je zadnje čase bolj slaba, da ne rečem na podnu. igralski kader je širok in sigurno dovolj kakovosten da bi lahk z mal sreče tud premagali birmingham, sam spilat bo treba ne. drugač bo pa .....
Glavonja17 28.9.2011, 19:54 Prijavi komentar
če boste igral tko kokr prot nafti bo pokalo v vaši mreži :)vendar useen jim želim srečo in da dobro promovirajo slovenski nogomet :)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE