Uredništvo    15. september 2011
Obiski so prepovedani

Birmingham brez predsednika

Lastnik Birmingham Cityja Carson Yeung ne sme v Veliko Britanijo, kjer je želel obiskati svoj klub. Sodišče v Hong Kongu je njegovo prošnjo zavrnilo.
SORODNE NOVICE
Liga Europa: Benjamin Verbič p...
11.12.2017 | Evropski pokali
Guardiola: Zmagali smo, ker sm...
11.12.2017 | Evropske lige
Nad Mourinha z mlekom in vodo
11.12.2017 | Evropske lige
City zmagal že 14. zapovrstjo ...
10.12.2017 | Evropske lige
City je gospodar Manchestra in...
10.12.2017 | Evropske lige
Conte: Govoriti o naslovu je m...
10.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Sodišče v Hong Kongu je zavrnilo prošnjo Carsona Yeunga, ki se brani pred obtožbami o pranju denarja (težke so kar 92 milijonov ameriških dolarjev), za obisk Velike Britanje. Yeung je Otok želel obiskati za štiri dni, namen njegovega obiska pa naj bi bil povezan z njegovim nogometnim klubom Birmingham Cityjem, nasprotnikom Maribora v ligi Europa. Yeung, ki je položil milijonsko varščino, mora po odredbi sodišča ostati na ozemlju Kitajske in četudi mu je sodišče na nižji stopnji dovolilo enkratno izjemo za odhod v tujino, se to ne bo zgodilo. Kitajci so namreč previdni, ker naj bi obstajala možnost, da se Yeung iz tujine ne bi več vrnil. 

Carson Yeung je v lastniško strukturo Birmingham Cityja vstopil leta 2009, odkar pa ima Yeung težave z roko pravice, je v težavah tudi klub, ki se je znašel v rdečih številkah in bi v teh težkih časih operativno sposobnega predsednika več kot potreboval.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE