Uredništvo    28. maj 2017
V Turčiji so okronali novega prvaka

Bešiktaš ubranil naslov prvaka

Bešiktaš je v predzadnjem krogu turškega prvenstva v gosteh visoko s 4:0 premagal Gaziantepspor in tako ubranil naslov prvaka. To je bil jubilejni 15. naslov.
SORODNE NOVICE
Video: Matavžev osmi gol v sez...
14.12.2017 | Mednarodni nogomet
Eriksson: Zanima me reprezenta...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Guerrero "pomotoma" spil kokin...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Uradno: Edwinu Cardoni pet tek...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Gremio v finalu klubskega svet...
12.12.2017 | Mednarodni nogomet
Naslov Tigresa slavilo pol mil...
12.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Turčiji je zavladal klub, ki je zgodovinsko gledano od članov velike trojice najmanj uspešen pri zbiranju naslovov državnega prvaka. Bešiktaš je v predzadnjem krogu sezone v gosteh visoko s 4:0 premagal Gaziantepspor in tako drugič zapovrstjo osvojil naslov prvaka v enem najmočnejših, če ne kar najmočnejšem evropskem prvenstvu izven elitne "top 5".

Bešiktaš je z zadetki Talisce (2x), Oguzhana Ozyakupa in Ryana Babela povozil Gaziantepspor, ki je krog pred koncem skupaj z Adanasporjem že izpadel v drugo ligo. Bešiktaš ima štiri točke prednosti pred senzacijo sezone Istanbul Basaksehirjem, ki bo uteho lahko iskal v tem, da si je kot viceprvak zagotovil nastop v kvalifikacijah za uvrstitev v Ligo prvakov;: prvak Bešiktaš si je z naslovom zagotovil nastop v skupinskem delu tekmovanja.

Bešiktaš je osvojil jubilejni 15. naslov turškega državnega prvaka in je tako na večni lestvici zmagovalcev zmanjšal zaostanek za Galatasarayem (20 naslovov) in Fenerbahčejem, ki je osvojil en naslov manj.


Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE