Uredništvo    9. junij 2017
Farmacevte želi hitro vrniti v nemški vrh

Uradno: Herrlich prevzel Bayer

Bayer Leverkusen je potrdil prihod novega trenerja, klub bo sprva za dve sezoni do leta 2019 prevzel nekdanji reprezentant in član farmacevtskega kluba Heiko Herrlich.
SORODNE NOVICE
Bundesliga: Bayern v gosteh pr...
16.12.2017 | Evropske lige
Kahn: Moral bi v United
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
Cristiano? Včasih ne bi smel ....
15.12.2017 | Evropske lige
Dortmund? Van Gaal nima časa z...
14.12.2017 | Evropske lige
Lewandowski že med najboljšimi...
14.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Heiko Herrlich je vodstvo Bayerja Leverkusna, kjer igra tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, prepričal z uspešnim vodenjem Jahn Regensburga, s katerim si je prejšnji teden izboril napredovanje v 2. Bundesligo. 45-letni trener se je z veseljem odzval klicu nekdanjih delodajalcev.

"To je fantastična priložnost za povratek v Bundesligo v vlogi trenerja, poleg vsega pa se bo to zgodilo še na začetni točki moje kariere," je Herrlicha citirala uradna spletna stran kluba.

"Bayer 04 je med najuspešnejšimi nemškimi klubi zadnjih 20 let, ima odličen ugled v Evropi in tam ga imajo za inovativen klub. Izvrsten občutek je vrniti se in prevzeti odgovornost za izjemno talentirano in ambiciozno moštvo. V naslednji sezoni si želimo doseči najboljše rezultate in se vrniti v vrh Bundeslige."

Leverkusen je sredi sezone, v kateri je nastopal tudi v Ligi prvakov, odpustil trenerja Rogerja Schmidta, vodstva pa ni zadovoljil niti začasni strateg Tayfun Korkut. Farmacevte so sicer povezovali tudi z nekdanjim trenerjem Borussie Dortmund Thomasom Tuchlom, novim trenerjem BVB Petrom Boszem in strategom Nice Lucienom Favrom.

Po poročanju Kickerja so razmišljali tudi o podaljšanju sodelovanja s Korkutom, a v petek so izbrali Herrlicha, ki jih je kot nogometaš zastopal med letoma 1989 in 1993, z Borussio Dortmund pa je štiri leta kasneje osvojil Ligo prvakov.

"Leverkusen je kar nekaj časa iskal novega trenerja. Mislim, da bi lahko bil prava izbira," je izbor komentiral nemški selektor Joachim Löw. Herrlich je bil v Bundesligi enkrat tudi najboljši strelec, v družbo elitnih nemških klubov pa se vrača po aprilu 2010, ko so ga odpustili pri Bochumu, kjer je vodil nekdanjega slovenskega reprezentanta Zlatka Dedića.

Herrlich je bil še trener mladih ekip nemške reprezentance in münchenskega Bayerna, člane pa je vnovič prevzel leta 2015 pri Jahn Regensburgu ter si tam z zmago v playoffu nad 1860 Münchnom nedavno priboril napredovanje v 2. Bundesligo.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE