Anže Zajič   15. avgust 2013
Stefan Kiessling v Bundesligi v polno že osemkrat zapored

Še enkrat, pa bo rekord

Prvi strelec Bundeslige v minuli sezoni Stefan Kiessling je na pragu dveh mejnikov: naslednji gol bo njegov 100. ligaški za Bayer, z njim bi izenačil tudi rekord iz let 1969 in 1974.
SORODNE NOVICE
Dortmund bi obrambo dopolnil s...
17.1.2018 | Evropske lige
Dortmund od Basla kupil Akanji...
15.1.2018 | Evropske lige
Prihodnjo sezono bo trener Bay...
14.1.2018 | Evropske lige
Bundesliga: Dortmund remiziral...
14.1.2018 | Evropske lige
Dortmund znova suspendiral Aub...
14.1.2018 | Evropske lige
Leipzig: Keita ostaja do junij...
14.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Da je Stefan Kiessling že nekaj časa v izjemni formi, je dejstvo, ki ga potrjujejo številke. Napadalec Bayerja iz Leverkusna je bil v pretekli sezoni prvi strelec Bundeslige, že v prvem krogu novega tekmovalnega leta pa je znova meril v polno. Z golom proti Freiburgu mu je uspelo še nekaj - med strelce se je vpisal že na osmih zaporednih tekmah v nemškem prvenstvu. In če bo konec tedna zatresel tudi mrežo Stuttgarta, bo izenačil rekord, ki je v lasti Klausa Fischerja. Slednjemu se je dvakrat v kariero uspelo med strelce vpisati na devetih tekmah zapored: leta 1969 v dresu 1860 Münchna in leta 1974 v dresu Schalkeja.

"Lepo je slišati takšne stvari, toda nisem prepričan, da je omenjeni rekord moja glavna misel v teh dneh. V naslednjo tekmo se bom podal, kot v vse ostale, o izenačitvi rekorda zagotovo ne bom razmišljal. Na prvem mestu je ekipa - rad bi ji pomagal, lahko tudi tako, da ne zabijem gola, a storim kaj drugega koristnega. Skratka, z rekordom se ne obremenjujem. Zadel sem na osmih zaporednih tekmah, če bom še na deveti, bo to super. Toda če ne bom, ne bo konec sveta," se z rekordom ne obremenjuje 29-letni Kiessling, ki je sicer še pred enim mejnikom - njegov naslednji gol bo že 100. ligaški zanj v dresu Bayerja.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE