Miran Zore   26. maj 2011
Domagoj Vida odstranjen iz hrvaške izbrane vrste

Pretepača vrgli iz reprezentance

Ker je sodeloval v pretepu, si je Domagoj Vida "poškodoval" reprezentančno kariero. Selektor Slaven Bilić nogometaša Bayerja ni vpoklical v reprezentanco.
SORODNE NOVICE
Bundesliga: BVB brez Aubameyan...
19.1.2018 | Evropske lige
Zavrnil Maribor, podpisal za F...
19.1.2018 | Evropske lige
Uradno: Goretzka izbral Bayern...
19.1.2018 | Evropske lige
Aubameyang izpadel iz kadra Do...
18.1.2018 | Evropske lige
Wenger ne spoštuje Dortmunda, ...
18.1.2018 | Evropske lige
Cena za Aubameyanga je 70 mili...
18.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Selektor hrvaške izbrane vrste Slaven Bilić je svojim nogometašem postavil vzor. Domagoja Vido, poleg nesrečnega Draga Gabrića, ki po hudi prometni nesreči še vedno ni dobil bitke za svoje življenje in seveda za reprezentanco ne more igrati, je iz elitne selekcije nemudoma prečrtal. To pa zato, ker se je Vida, nogometaš nemškega Bayerja iz Leverkusna, pretepal, in sicer naj bi s prijatelji pretepel tri mladeniče. Vida je pretepanje s svoje strani sicer zanikal, toda to mu ni pomagalo, kajti policisti so prepričani v nasprotno in ker je vpletenost nogometaša v takšne nečednosti izjemno slaba publiciteta za hrvaško izbrano vrsto, selektorju Biliću pravzaprav ni preostalo drugega. Tekma z Gruzijo, ki jo bo Hrvaška igrala 3. junija, bo tako minila brez Vide, sicer nekdanjega nogometaša Osijeka.

"Vida bo zaradi neprimernega obnašanja izpustil to srečanje. Hrvaški reprezentant mora biti vzor tako na kot tudi izven igrišča, ne glede na okoliščine. Takšno obnašanje je nesprejemljivo. To je resno opozorilo vsem, ne samo Domagoju. Imamo redko čast predstavljati našo domovino, to je najvišja možna čast za vsakega športnika, hkrati pa tudi velika obveza. Popuščanja zato ne more biti," je svojo odločitev pojasnil Slaven Bilić.

Slaven Bilić je v reprezentanco namesto kaznovanega Vide in ponesrečenca Gabrića vpoklical vezista Dinama Ivana Tomečaka in branilca Dnipra Mladena Bartolovića.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE