Anže Zajič   23. maj 2011
Francesco Grandolfo junak zadnjega kroga Serie A

Še vedno mu ni jasno

Prvič v svoji mladi karieri je tekmo v Serie A začel v najmočnejši enajsterici Barija in priložnost prijel z obema rokama - Francesco Grandolfo je Bologni zabil kar tri gole.
SORODNE NOVICE
Milinković-Savić ni naprodaj!
16.1.2018 | Evropske lige
Juventus želi vse tri lovorike...
16.1.2018 | Evropske lige
Lisandro Lopez okrepil obrambo...
15.1.2018 | Evropske lige
Hamšik: Našim sanjam je ime sc...
15.1.2018 | Evropske lige
Če gre Nainggolan na Kitajsko,...
15.1.2018 | Evropske lige
Oblasti zanikale Berlusconijev...
13.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Mladi italijanski nogometaš Francesco Grandolfo je pred zadnjim krogom Serie A v sezoni 2010/11 dres Barija oblekel vsega dvakrat, kljub temu pa mu je trener Bortolo Mutti na gostovanju pri Bologni namenil mesto v prvi enajsterici. In zadel v polno. Vsega 18-letni napadalec je namreč dosegel kar tri gole in tako na najboljši možen način kronal svoj prvi nastop med najboljšimi enajstimi pri svojem klubu.

Grandolfo je postal tudi najmlajši nogometaš po Jeremyju Menezu iz leta 2005 s hat-trickom v eni od petih najmočnejših evropskih lig. Še več, nogometaš, ki je bil na dan tekme star natanko 18 let in 300 dni, se je v zgodovino Barija vpisal kot prvi član tega kluba, ki je v gosteh zabil kar tri gole na enem obračunu Serie A. "Še vedno mi ni povsem jasno, kaj se dogaja," se je smejalo leta 1992 rojenemu nogometašu, ki je nadaljeval: "Če bi mi nekdo pred tekmo dejal, da se bom vpisal med strelce, mu ne bi verjel. Kaj šele, da bi zabil kar tri... Najprej bi se rad zahvalil trenerju, ki mi je vlil potrebno mero samozavesti, gol pa posvečam svoji družini, najboljšima prijateljema in navijačem. Upam, da mi navijač, ki me je prosil za dres, ne zameri, ker mu ga nisem dal. Toda prihranil sem ga za svojega prijatelja."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE