Jan Krstovski   4. oktober 2014
Lionel Messi ima nove težave

Zavrnili pritožbo: Messi na sodišče

Okrajno sodišče v okolici Barcelone (Gava) je zavrnilo pritožbo Lionela Messija in vse kaže, da se bo moral nogometni zvezdnik še naprej braniti pred obtožbami domnevne davčne utaje.
SORODNE NOVICE
Simeone: Griezmannu bomo dovol...
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
Hebei nudi več kot Barca
15.12.2017 | Evropske lige
PSG z Oblaka na Donnarummo
15.12.2017 | Evropske lige
Cristiano? Včasih ne bi smel ....
15.12.2017 | Evropske lige
Ganso (še) noče iz Seville
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V Gavaju blizu Barcelone so zavrnili pritožbo nogometaša lokalnega velikana Lionela Messija, ki ga obtožnica bremeni treh prestopkov v povezavi z utajo davkov, ki naj bi jo brez njegove vednosti speljal oče Jorge Messi. Sodnik je razsodil, da bi zvezdnik Barcelone lahko vedel za aktivnosti očeta, ki kot njegov zastopnik nadzira vse finančne podrobnosti njegove kariere.

Messiju so zavrnili tudi predlog, da bi kot priče nastopili njegov svetovalec Alfonso Nebot, odvetnik Angel Juarez in finančni direktor Barcelone Raul Sanllehi. Po tem, ko je davčna služba prikimala ugovoru Argentinca in ga ne bo več zajemala v svojih preiskavah, je okrajni sodnik danes odločil, da gre v njihovem primeru za subjektivno mnenje.

Obtožnica proti Messiju in njegovemu očetu torej ostaja, in sicer zaradi treh kaznivih dejanj utaje davkov v višini 4,1 milijona evrov v letih 2007, 2008 in 2009. Milijoni so se skrivali v dobro prepleteni mreži tudi fiktivnih podjetij, Messija pa sta vse dolgove in kazni po izbruhu kariere sicer že poravnala.

"Obstaja dovolj indicev, da bi nogometaš lahko vedel in pristal na postavitev in vzdrževanje fiktivne strukture," so povedali na sodišču in to kljub temu, da naj bi oče vodil vse sinovo poslovanje in trženje njegove podobe, ena izmed prič naj bi celo povedala, da Messi "podpiše kar mu prinesejo, nima časa niti želje, predan je nogometu in tako je".

Dokler bo obstajal sum, da je Messi kakorkoli vedel za delovanje očeta, bo primer očitno še naprej buril duhove, prah pa naj bi se polegel šele po prihajajoči obravnavi in končni razsodbi.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
superfly7 5.10.2014, 00:00 Prijavi komentar
Drugače pa pri nas če si lopov, si nekje na vrhu v politiki, ali pa imaš tam nastavljene ljudi ki ti še bolj pomagajo pri temu da še bolj goljufaš.
superfly7 4.10.2014, 23:59 Prijavi komentar
piksi - Messijev podpis je moral biti na vsakem dokumentu (davčni napovedi), ki ga je v njegovem imenu napisal oče. Zato pa nikoli ne delaš takih stvari v okviru družinskih vezi. Obstajajo podjetja, ki te stvari delajo pošteno. Zdaj verjamem da je tudi Messi želel pošteno plačevat davke, slepo je pa verjel očetu, da s njegovim početjem ni nič narobe. Pač kriv je to da je verjel fotru, sedet itak ne bo šel, bo pa še nekaj malega skoraj zagotovo moral plačat.
piksi 4.10.2014, 10:39 Prijavi komentar
Se mi zdi ironično da se ga preganja zaradi zadev,ki jih je vodil oče,pa vse sta poravnala.Recimo pri nas pa so lopovi spoštovani ljudje,na nekatrih prireditvah celo v VIP ložah,bi se kaj napisal,pa obstaja nek molk.
Judas 4.10.2014, 09:36 Prijavi komentar
Itak ja:D On ne vem za svoje stvari:D Haha Dajte no
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE