Damjan Tratnik   3. september 2014
V Barceloni letos transparentno kot še nikoli

Za okrepitve 157 milijonov

V Barceloni so se po kontroverznem nakupu Neymarja odločili, da bodo odslej poslovili bolj transparentno. Uradni znesek za letošnje nakupe znaša 157 milijonov evrov.
SORODNE NOVICE
Copa del Rey: Espanyol končal ...
17.1.2018 | Evropske lige
Roberto Assis: Ronaldinho je k...
17.1.2018 | Evropske lige
Sanchis: Ronaldu ni treba poda...
17.1.2018 | Evropske lige
Williams podaljšal, klavzula z...
17.1.2018 | Evropske lige
Suarez: Jokal sem zaradi Barce...
17.1.2018 | Evropske lige
Barca zavrnila prvo ponudbo za...
16.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V Barceloni so se po kontroverznostih, ki so spremljale prestop Brazilca Neymarja, odločili, da bodo odslej poslovali bolj transparentno. Vodstvo kluba je tako razkrilo uradne podatke, ki se tičejo vrednosti prestopov tako v smislu prihodov kot odhodov. Barcelona je v poletnem prestopnem roku za okrepitve namenila 157 milijonov evrov, s prodajami pa je zaslužila 79 milijonov evrov.

"Imamo zelo konkurenčno ekipo. Zelo sem zadovoljen. Bomo videli, kako se bo obneslo, zaenkrat pa naše ekipe ne želim primerjati z ostalimi," je povedal športni direktor kluba Andoni Zubizarreta.

Barcelona je razkrila tudi podrobnosti, ki se tičejo prestopa vsakega od šestih novih nogometašev, ki so poleti okrepili blaugrano. Prestop Luisa Suareza je bil vreden 81.25 milijona evrov, prestop Jeremieja Mathieuja 20 milijonov, Ivan Rakitić je stal 18 milijonov evrov (še 3 milijoni evrov so variabilni), Thomas Vermaelen je stal 10 milijonov evrov (variabilnih je še 5 milijonov evrov), Marc-Andre Ter Stegen je stal 12 milijonov evrov (variabilnih je 750.000 tisoč evrov), Claudio Bravo 12 milijonov evrov, nakup Brazilca Douglasa pa je bil težak 4 milijone evrov, še 1.5 milijona evrov pa je vezanih na variabilni del.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
mikimaus 3.9.2014, 20:36 Prijavi komentar
EriCantona: žal ja. Za Realč je to najboljše darilo. Tak je life!
Ovplain 3.9.2014, 13:52 Prijavi komentar
157 milijonov v ENEM roku! 'Mes que un club' a?:D Ogabni so.
EriCantona7 3.9.2014, 13:47 Prijavi komentar
mikimaus... Real naj bi po tem sodeč imel drugo leto kot prvi možnost kupiti Reusa : "Real Madrid have reached an agreement with Borussia Dortmund to have first option on signing Marco Reus next summer, according to El Confidencial. No fee has been definitively agreed with Dortmund for the Germany international"
piksi 3.9.2014, 12:35 Prijavi komentar
Transparentnost je velika vrlina,samo v Slo so cene skrivnost.Predvsem nekoč,ko je še bilo veliko denarja v nogometu.
mikimaus 3.9.2014, 12:32 Prijavi komentar
Če so številke točne (hm, v preteklosti so direktorji "mutili") je razlika znosnih 78m€. Vsekakor si to Barca lahko privošči glede na to, da je (po uradnih objavah) že tretje leto v pozitivnem poslovanju (bojda lani 50m€ plusa). Apsolutno pa se je preveč plačalo Mathieua (bomo videli, če bo upravičil zaupanje in vložek), Bravo je bil predrag (enako kakovosten golman bi se lahko dobil ceneje), Douglas je bil sicer poceni, ampak mogoče nikoli ne bo zaigral. Izredno ekonomičen je bil nakup Rakitiča (dobili veliko za soliden denar), ter po moje izvrsten nakup TerStegna. Suarez (top no.9) pač toliko stane, Barca potrebuje takšno špico, zato je bila to nujna investicija. Če bo Vermalen prišel na nivo 2012 in bo zdrav (kar je veliko vprašanje), potem tudi zanj ni cena previsoka. Meni vsekakor manjka Reus in tole je bila največja napaka Barce v tem prestopnem roku, da se ni našel model poslovanja, ki bi ga pripeljal v ekipo. Najbolje je po mojem posloval Bayern. Visca Barca
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE