Uredništvo    8. oktober 2013
Sandro Rosell o Titu Vilanovi in odnosu z Johanom Cruyffom

Za Tita se bo vedno našlo mesto

Predsednik Barcelone Sandro Rosell je zatrdil, da nekdanjega trenerja Tita Vilanovo v klubu vedno čakajo odprta vrata. Z Johanom Cruyffom ne želi javno polemizirati.
SORODNE NOVICE
La Liga: Getafe in Athletic od...
19.1.2018 | Evropske lige
Sergi Roberto za 500 milijonov
19.1.2018 | Evropske lige
Varane: Raje zmaga kot dobra i...
19.1.2018 | Evropske lige
Mina bo nosil številko 24
19.1.2018 | Evropske lige
Sevilla v boj za Sturridga
19.1.2018 | Evropske lige
Copa del Rey: Asensio za predn...
18.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Prvi mož Barcelone Sandro Rosell še vedno upa, da bo v prihodnje lahko obnovil sodelovanje z nekdanjim trenerjem Titom Vilanovo, ki trenutno še okreva po bolezni, zaradi katere je moral prekiniti svoje poslanstvo na trenerskem stolčku blaugrane. Rosell si želi, da bi se Vilanova v prihodnosti vrnil v klub, a se zaveda, da to trenutno ni prioriteta.

"Njegova bolezen je bila najslabša stvar, ki se je zgodila, odkar sem prišel v klub. Tito je močan in dobrovoljen. Ko si bo opomogel, bo zagotovo prišel nazaj k nam. Ne vem še v kakšni vlogi, a zagotovo bomo še sodelovali," je povedal Rosell.

Vilanovo je na klopi nasledil Argentinec Gerardo Martino, ki se je že po nekaj mesecih dela vpisal med klubske rekorderje. Barcelona je pod njegovim vodstvom v sezono krenila z osmimi zaporednimi zmagami, kar ji doslej v zgodovini še nikoli ni uspelo.

"O Tati Martinu smo prvič razmišljali že tedaj, ko je Tito prvič odšel v New York. Martina sem prvič spoznal pred 12 leti, ko je deloval pri Libertadu, ki je tedaj pisal podobno zgodbo kot jo denimo danes Atletico iz Madrida. Naša korporacija (Rosell je bil nekoč šef marketinga pri Nikeu za Evropo – op.a) je sponzorirala njegov klub in tako smo se spoznali. Ko je postalo jasno, da Tito ne bo nadaljeval svojega dela, sem ga zapisal na seznam potencialnih kandidatov za novega trenerja ter ga posredoval Andoniju Zubizarreti. Po štirih ali petih dneh se je nato on odločil zanj,"
je povedal Rosell.

Rosell je bil v zadnjih tednih predmet precej ostrih kritik legendarnega Johana Cruyffa, ki je celo izjavil, da se bo predsedniku Barcelone skušal čim bolj izogniti. Rosell ni želel pogrevati polemik, je pa kljub temu razkril nekaj podrobnosti, ki se tičejo njune skupne preteklosti.

"Nesporazum izvira iz časov, ko sem bil še podpredsednik kluba. Od nas je zahteval da kupimo tri nogometaše na A – Pabla Aimarja, Davida Albeldo in Roberta Ayalo. Jaz sem se odločil drugače in pripeljal Ronaldinha, Edmilsona, Sylvinha in Marqueza ...Tedaj sem se skušil pogovoriti z njim ter ga prepričati, naj delujemo enotno, a se ni strinjal. S Cruyffom se ne želim prepirati, a če bo potrebno, bom to počel za to, da zaščitim interese kluba."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE