Damjan Tratnik   5. oktober 2012
Xavi podpira napovedan "manifest"

Xavi: Predstavljamo Katalonijo

Zvezdnik Barcelone Xavi pred El Clasicom podpira napovedi vodstva kluba, da bo stadion pred začetnim žvižgom "oblečen" v barve katalonske "senyere".
SORODNE NOVICE
Barca zavrnila prvo ponudbo za...
16.1.2018 | Evropske lige
Biris Norte obiskala trening S...
16.1.2018 | Evropske lige
Bakambu čaka na kitajski dogov...
16.1.2018 | Evropske lige
La Liga: Betis na sedmo mesto
15.1.2018 | Evropske lige
Dembele bo manjkal vsaj še tri...
15.1.2018 | Evropske lige
Ronaldo se želi vrniti v Manch...
15.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V Barceloni pred pričetkom nedeljskega El Clasica pripravljajo prav posebno kuliso, ki jo številni v Španiji razumejo kot katalonski manifest za neodvisnost, ki je v zadnjih mesecih vnovič postal precej aktualna tema. Stadion Nou Campu bo pred pričetkom srečanje oblečen v barve katalonske zastave "senyere", Xavi pa navkljub nedvoumnemu političnemu predznaku v tem ne vidi prav nič spornega.

"To se mi zdi v redu. Logično, normalno. Saj ne bo prvič. Barcelona predstavlja Katalonijo in to ni nikakršna novost. Naj se ljudje izrazijo tako, kot se želijo. Živimo v demokraciji. Mi smo Barcelona, predstavljamo Katalonijo in stojimo za tem, kar želijo in podpirajo Katalonci," je povedal Xavi, sicer eden številnih Kataloncev v vrstah Barcelone. O političnem diskurzu, ki se v Kataloniji vleče že desetletja, Xavi preveč vendarle ne želi govoriti.

"Vse nenogometne zadeve bomo izključili iz misli. Vemo, da je to aktualna politična tema in da imajo ljudje pravico, da izrazijo to, v kar verjamejo, a mi smo tukaj zato, da igramo nogomet in da skušamo s svojo igro razveseliti ljudi," je povedal Xavi, in se dotaknil še priložnosti, da Barcelona v primeru zmage Realu zbeži na kar 11 točk razlike.

"Prvenstvo se je šele dobro začelo, zato je prekmalu govoriti o čemer koli. Seveda se zavedamo, da se nam ponuja velika priložnost, ki jo bomo vsekakor skušali izkoristiti. Z zmago bi dobili veliko injekcijo dodatne samozavesti, a tudi v tem primeru prvenstvo še ne bi bilo odločeno. Ogromnno dela nas še čaka," dodaja Xavi.

Fantastični vezist, ki je po mnenju številnih celo najboljši španski nogometaš vseh časov, zatrjuje, da Barcelona v nobenem primeru ne bo odstopila od svoje filozofije nogometa.

"Madrid je v zadnjem času precej menjal sistem svoje igre. Včasih igrajo s tremi v napadu, včasih z enim klasičnim napadalcem in dvema za njim. Po dveh ali treh minutah bomo takoj vedeli, kako bodo igral tokrat. Naša filozofija je nedotakljiva. Igrali bomo tako kot vedno. Real Madrid je zelo nevarna ekipa, ki je fizično zelo močna in ki gre požrtvovalno na vsako žogo. Seveda bodo nevarni, saj so vselej," meni Xavi.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 12
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Messiniesta 6.10.2012, 21:41 Prijavi komentar
retropil kaj pa če bi blo nekako tako kot Črna Gora? Drgač majo pa vse španske province svojo reprezentativno ekipo. Sicer je pa cela španija k združeni narodi. Še najbolj neznanka so baski.
Messiniesta 6.10.2012, 21:40 Prijavi komentar
Rosonero11 teoretično bi jo mel. Ampak mislm da večina ni za osamosvojitev, je pa v tem času zarad gospodarske krize se ta težnja povečala. Če bi Barcelona zarad tega mogla igrati v svoji ligi, bi pa tako Barca, kot španski nogomet precej izgubl.
Kai 6.10.2012, 21:14 Prijavi komentar
Katalonija bi se težko osamosvojila, saj centralistična Španija preveč odvisna od nje. Pred par leti je bil nekje objavljen podatek, da je 56% BDPja celotne države katalonskega izvora. Odcepitev Katalonije(verjetno bi se jim priključili še Belearci) bi bil propad že tako slabo stoječe Španije. Bi pa verjetno potem sledili še Baski, kar pa bi v državi ohranilo le tri večje nacionalne skupnosti-dokaj nevtralne Galicijce, Andaluzijce in Kastiljce(kamor spada Madrid)
reddevils 5.10.2012, 22:42 Prijavi komentar
Če se bi osamosvojili Katalonci,bi se morda hoteli tudi Baski ne?:D Španci tega ne bodo mirno gledali...
Madsenifity 5.10.2012, 22:30 Prijavi komentar
Se mi zdi da hočejo mešat malo politike, pa ne zamerim nobenemu nogometašu. Monaco je majhno mesto približno podobno kot Lihtenštajn, ki ima tudi nekaj klubov v švicarski ligi... Ne vrjamem da bi po osamosvojitvi Katalonije Španci dovolili da bi igrali v "Španski ligi".
jayjay 5.10.2012, 22:27 Prijavi komentar
lol če se katalonija osamosvoji, bi to pomenilo večjo ali manjšo vojno. verjemi da ne bi bilo več skupne lige.
phoenix 5.10.2012, 22:20 Prijavi komentar
p76 saj če bi se katalonci osamosvojili, bi Barca skoraj zagotovo ostala v španski ligi in bi še vedno gledal el classico. nekako tako kot recimo Monaco še vedno igra v Francoski ligi
p76 5.10.2012, 21:55 Prijavi komentar
upam da se zmenijo drugače, že za voljo "el clasica" v vsakem uživam !!!!
jayjay 5.10.2012, 20:57 Prijavi komentar
kaj sanjaš o osamosvojitvi? kot da bi jim španci pustili
retropil 5.10.2012, 19:30 Prijavi komentar
sej jo majo že zdej, ampak v tekmovanjih pa ne bodo smeli nastopati, ker sigurno ne bodo priznani od vseh držav... nekako tako kot kosovo..
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE