Uredništvo    3. avgust 2017
Španska La Liga je držala obljuba

Vodstvo Lige zavrnilo klavzulo

Peterica Neymarjevih odvetnikov je po 15 minutah končala obisk na sedežu španskega prvenstva, kjer niso želel sprejeti čeka, ki bi aktiviral odkupno klavzulo v pogodbi Brazilca Neymarja.
SORODNE NOVICE
Ousmane Dembele bo prepozen za...
17.12.2017 | Evropske lige
Barcelona bi nam lahko priprav...
17.12.2017 | Evropske lige
Real Madrid v finalih neporaže...
17.12.2017 | Evropske lige
Video: Magični Ronaldo znova n...
17.12.2017 | Evropske lige
Valencia doživela drugi poraz
16.12.2017 | Evropske lige
Joaquin v Betis vložil več kot...
16.12.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Rekordni prestop brazilskega superzvezdnika Neymarja ne bo šel tako zlahka kot bi si želeli v Parizu, kjer so bojda že danes načrtovali uradno potrditev prihoda dosedanjega napadalca Barcelone. Na sedež vodstva španskega prvenstva (LFP) je danes prispela peterica Neymarjevih odvetnikov na čelu s Juanom de Diosom Crespo, ki velja za strokovnjaka s področja športne zakonodaje in znanega odvetnika v svetu vrhunskega nogometa, ki je imel denimo tudi zasluge za to, da je FIFA znižala kazen tekem prepovedi igranja Barceloninega superzvezdnika Lionela Messija.

Crespo je na sedež LFP dostavil ček v višini 222 milijonov evrov, s katerim bi Neymar aktiviral odkupno klavzulo v svoji pogodbi in se "osvobodil" Barcelone, a je vodstvo LFP zavzelo pozo, ki jo je že v času negotovosti Neymarjevega prestopa v PSG napovedal njen presednik Javier Tebas.

Pričujoči novinarji poročajo, da je sestanek Neymarjevih odvetnikov na sedežu LFP v Madrid trajal vsega 15 minut, v katerem Crespo s svojimi sodelavci LFP ni uspel prepričati v to, da sprejme ček.

Marca poroča, da LFP nima možnosti zaustavitve prestopa, lahko pa malce "ponagaja", saj so Neymarjevi odvetniki zadevo že predali pristojnim službam na mednarodni nogometni zvezi.  Marca še dodaja, da bo UEFA 31. avgusta odločala o tem, ali je PSG kršil finančni fair play ali ne.

Neymar naj bi sicer včeraj v Portu opravljal zdravniški pregled, v Parizu pa ga pričakujejo danes oziroma najkasneje jutri. Vodstvo PSG potihem celo upa, da bo Neymar registriran do uvodne tekme sezone proti Amiensu, a po današnjim zapletih v Madridu možnosti za takšen scenarij niso prav velike.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 41
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
mikimaus 3.8.2017, 19:14 Prijavi komentar
... Barca sprejela denar danes popoldne. Adio Neymar. Korak v PSG (upam), da je korak nazaj, tako kot ti je napisal Lineker... Tvoje nogometne čarovnije mi je žal in jo bom pogrešal, tvoje ekipe na čelu s fotrom in tvojega brazilskega zvezništva (s katerim si pogosto delal škodo dresu) pa apsolutno ne!
mikimaus 3.8.2017, 18:53 Prijavi komentar
... največji hec bi pa bil, da se sprejme Neymarjev osebni ček (ker pač čeka noče izdati PSG), pol pa na njem ni kritja... to bi bil nateg ala Neymar Senior...
mikimaus 3.8.2017, 18:29 Prijavi komentar
Če Tebas zares želi pomagati španskim klubom in mu gre za zaščito njihovih interesov, potem naj odpravi odkupne klauzule. Mimogrede, obvezne so samo v Španiji (govorim o najmočnejših ligah). Zato se lahko igralci ala Neymar odkupijo brez težav, če je le dovolj denarja pri konkurenci. S tem se onemogoča španske klube. Recimo Verratti nima odkupne klauzule in je postal talec PSG-ja, tako bi bil tudi Neymar, če odkupne klauzule nebi bilo. Pa bi se klubi morali (tudi zaradi FFP-ja) med sabo pogajati in bi tudi cene ne imele rake nenormalne rasti, zaradi katere lahko balonček nekoč poči... To kar je sedaj je res finančni doping in lahko nekdo (recimo država kot je Katar) praktično upravlja z svetovnim nogometom... Fuj...
mstegar 3.8.2017, 18:08 Prijavi komentar
na kurac mi že gre do okoli neymarja naj se to že enkrat konča in pripelje nove igralce da se bodo tile novi lahko uigrali z ostalimi igralci, sezona se hitro bliža
mstegar 3.8.2017, 18:07 Prijavi komentar
mikimaus odlično povedano
Messiniesta 3.8.2017, 18:01 Prijavi komentar
mikimaus se strinjam
Messiniesta 3.8.2017, 17:57 Prijavi komentar
Prosinecki to sm mel v mislih.
mikimaus 3.8.2017, 17:43 Prijavi komentar
... če pa se že želijo "bahati" z denarjem, potem naj PSG plača klavzulo in posledično davke, pa naj se pol sami ukvarjajo z svojimi potencialnimi FFP problemi... Tkole pa so si zmislili zgodbico z osebnim odkupom, za katerega pa ni jasno ali nosi v sebi morebitne posledice za ostale vpletene. Če jih nosi za PSG in Neymarja me konec koncev briga, sam kolikor smo nespretni, bomo še mi mal po prstih dobili, pa se vlačili po sodnijah...
mikimaus 3.8.2017, 17:39 Prijavi komentar
Zelo zanimivo je tudi, da se Tebas referira na UEFO, ki regulira FFP in izvaja registracijo, v odgovoru vodstva francoske zveze, ki poziva LaLigo naj klavzulo sprejme, pa se referira na FIFO in njene registracijska pravila... Ali obstaja med tema dvema praviloma kakšna "pravna škrbina", katere se vsi očitno bojijo pa sam Bog vedi... Nekaj tukaj ni v redu, vsaj po mojem mnenju... Jaz tudi pravim - spokaj, nakažite pravno in legalno čistnar za klavzulo, pa se gremo obnovit. Ali pa se naj PSG pride pogajat za prestop, vključi Verrattija (ne pa kakpnega DiMarie) in se menimo naprej, ter se tako vsa stvar izogne FFP, davkom ipd. Teli Arapi pač mislijo, da z denarjem lahko nadzorujejo vse... Sej je delno to res, ampak ...
mstegar 3.8.2017, 17:38 Prijavi komentar
Saj na koncu bo glavna žrtev barca v to sem prepričan. To se bo vleklo do konca prestopnega roka, denarja za in časa za okrepitve pa ne bo več. Neymar pa se v barco ne bo vrbil četudi Uefa, špansko vodstvo itd prepove, ker ga v barci ne bodo sprejeli nazaj.
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE