Uredništvo    31. december 2014
V Barceloni ogorčeni nad odločitvijo arbitražnega sodišča

To je velika krivica

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je ogorčen nad odločitvijo Mednarodnega športnega razsodišča, ki je zavrnilo pritožbo Kataloncev zoper prepoved kupovanja igralcev pozimi in poleti prihodnje leto.
SORODNE NOVICE
Razigrana Barcelona razbila De...
17.12.2017 | Evropske lige
Ousmane Dembele bo prepozen za...
17.12.2017 | Evropske lige
Barcelona bi nam lahko priprav...
17.12.2017 | Evropske lige
Real Madrid v finalih neporaže...
17.12.2017 | Evropske lige
Video: Magični Ronaldo znova n...
17.12.2017 | Evropske lige
Joaquin v Betis vložil več kot...
16.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V Barceloni so od Mednarodnega športnega razsodišča (CAS) v Lozani veliko pričakovali, dobili pa so malo. Sodba, ki Barceloni nalaga kazen in prepoved kupovanja nogometašev med naslednjima dvema prestopnima rokoma, namreč ostaja v veljavi. V katalonskem klubu so nad odločitvijo šokirani in zgroženi.

Predsednik kluba Josep Maria Bartomeu poudarja, da je to izjemno hud udarec za Barcelono. 

"Danes se je zgodila velika krivica. Krivica se je zgodila Barceloni, otrokom in njihovim staršem, članom kluba in nogometu na splošno. Trdimo, da sankcije FIFA niso primerne. Ta sodba kljubuje športni logiki. FIFA in njen predsednik bi morala braniti nogometni svet, takšne odločitve pa ju oddaljujejo od njunega bistva. Od tistih, ki bi to morali početi, ne čutimo podpore," je bil oster Bartomeu. 

"Zgodil se je precedens, ki škodi ugledu našega kluba. Barcelona in jaz osebno se bova borila, da se ta pravila spremenijo. Upam, da bodo na FIFA pokazali malo prave pameti in spremenili ta pravila, da tudi drugi klubi ne bodo trpeli takšne krivice. Kljub vsemu lahko našim članom zagotovim, da naš projekt La Masia ni ogrožen. Ostajam optimist. Imamo ekipo, ki lahko zadosti vsem potrebam, pa tudi poleti smo kupovali z mislijo na to prepoved. S to ekipo se bomo do izteka kazni lahko borili za vse naslove," je dodal prvi človek katalonskega velikana. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 14
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
mikimaus 3.1.2015, 16:44 Prijavi komentar
Za Tebasa in Villarja ne vem. Ne poznam njihovih preferenc, sta pa oba iz Madrida (kolikor se da razbrati iz interneta) in zanesljivo ne preferirata Barce. Vem pa da je sodniška srenja močno nagnjena k "belemu". Ko sem pisal komentar pa sem mislil na UEFO in FIFO.
superfly7 2.1.2015, 03:40 Prijavi komentar
mikimaus - A zato ker je Real najmočnejši v vodstvenih strukturah, obe glavni nogometni telesi zasedata dva totalno proti Madridska človeka. Tebas in Villar.
mikimaus 1.1.2015, 09:10 Prijavi komentar
Messiiniesta: Recimo temu, da je bilo zraven malo sarkazma. Ker pa se je zadeva začela že leto in pol nazaj, ko je bila Barca še zelo močna pa mislim, da zadeva ni bila čisto naključna. Kršila je pravila, prav je da je kaznovana. Ampak meter ni enak za vse. Tudi v ostalih mladinskih pogonih je bilo v tistem času na enak način rekrutirano kar nekaj premladih igralcev. Barcine dominacije seveda sedaj ni več in je to obdobje (zasluženo) Realovo obdobje dominacije. Je pa šla LaMasia najbolj na živce ravno Realu, ki je v tem trenutku najbolj vpliven klub v vodstvenih nogometnih strukturah. Od tu moje mnenje, da se je pač izkoristilo situacijo. Jasno je, da so mladci Barce strokovnemu štabu znani, izraz iskala je retoričen. Boljše - dala priložnost, ki je mogoče drugače nebi. Pa srečno 2015 vsem forumašem, z željo, da nebi bili v svojih komentarjih žaljivi.
Messiniesta 31.12.2014, 17:18 Prijavi komentar
mikimaus nevem a je to sarkazem al ne, ce ni sigurno pretiravas. To so neke teorije zarote, morda so pri odkrivanju napake sodeloval ljudje, ki osebno preferirajo Real, ampak to ne pomeni, da bi se Real sam s takimi igricami posluzeval. Lahko imas prepricanje, ampak v takih primerih navijaci tezko objektivno gledajo na situacijo. V koncni fazi je pa Barca res veckrat krsila pravila, ki so za vsa enaka. Torej to ne more bit krivica. Je pa Barca tem mladcem dala boljse pogoje, kot bi jih imeli sicer, pa ceprav ravn ta pravila preprecujejo, da bi otroci postali suznji. Ampak pravila so pravila. Barcine dominacije pa ni vec. Glede kadra prve ekipe ne bo nova, ampak trenutna uprava krepila mostvo z igralci iz lastnega pogona, ob volitvah ko bo kazen ze potekla bodo novi obljubljal meganakupe verjetno za glasove. Kar se pa tice iskanja igralcev pa itak tisti ki so v la masii so jim itak ze poznani, tako da ravno iskal ne bojo :) skavtirat in rekrutirat nove pa ne bo slo mimo pravilnika FIFE.
mikimaus 31.12.2014, 16:56 Prijavi komentar
Me pa nihče ne bo prepričal, da za tem ne stoji Real.
mikimaus 31.12.2014, 16:54 Prijavi komentar
karanfil: To pa drži. Upam, da se bo zamenjalo celo vodstvo Barcelone. Tudi tale prepoved je narejena zato, da se začasno ustavi Barcelonina dominacija. Mogoče pa bo celo pozitiven efekt v temu, da bo nova uprava in se bo spet iskalo igralce v lastni šoli. Ni nujno slabo.
karanfill 31.12.2014, 16:18 Prijavi komentar
Dobro, vsaj Zubi do nadaljnega ne bo porabljal milijone na neumnosti
Maniak 31.12.2014, 15:10 Prijavi komentar
Messiniesta ne samo šolstvo, tudi staršem priskrbijo službo. Mogoče otroci iz skandinavije in zahodne evrope ne bodo nekaj na izgubi, bodo pa definitivno otroci iz afrike, azije, kakšen iz južne amerike. Recimo samo en primer. Če bi ta pravila obstajala 10 let nazaj, Messinebi nikoli prišel v Barcelono, vprašanje je če bi sploh kdaj igral nogomet. Torej posledično bomo na izgubi tudi mi.
mikimaus 31.12.2014, 14:23 Prijavi komentar
RMCF4ever in še ena kratka: Zato, ker tega ni delala samo Barca, ampak tudi ostali (res pa da Barca v največjem številu).
Messiniesta 31.12.2014, 14:03 Prijavi komentar
RMCF4ever kratko in jedrnato, zato ker barca nudi celovito solstvo.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE