Damjan Tratnik   16. december 2015
Dani Alves o nogometu in življenju

Sovražim svet okoli nogometa

Barcelonin zvezdnik Dani Alves sovraži svet, ki obdaja nogomet, zato v njem po izteku kariere ne želi sodelovati. Po koncu kariere bo prepotoval ves svet.
SORODNE NOVICE
Barca zavrnila prvo ponudbo za...
16.1.2018 | Evropske lige
Biris Norte obiskala trening S...
16.1.2018 | Evropske lige
Bakambu čaka na kitajski dogov...
16.1.2018 | Evropske lige
La Liga: Betis na sedmo mesto
15.1.2018 | Evropske lige
Dembele bo manjkal vsaj še tri...
15.1.2018 | Evropske lige
Ronaldo se želi vrniti v Manch...
15.1.2018 | Evropske lige
(foto: splet)
Danielu Alvesu je nogomet dal slavo, lovorike in neizmerno bogastvo, kljub temu pa Brazilec, ki je znan po nekoliko svojstvenem življenjskem slogu, v nogometu vidi tudi marsikaj slabega. Rad ga igra, veliko manj pa je navdušen nad njegovim zakulisjem, saj se le-to ne sovpada z njegovim značajem.

"Sovražim vse, kar obdaja nogomet. Živim v tem svetu, a ne sodim vanj. Tukaj so laži in interesi. Imam napake, vendar sem iskren. Imam občutek, da ljudje dostikrat nočejo poslušati oziroma se ne želijo pogovarjati o resnici,
" je v intervjuju za brazilski Globo povedal Alves, ki se trenutno z ekipo Barcelone nahajaja na Japonskem, kjer se bo potegoval za naslov svetovnega klubskega prvaka.

Iz zgornjih besed je razvidno, da Alvesa življenje v nogometu po koncu kariere ne bo več pritegnilo. Ceni predvsem svobodo, zato namerava po koncu kariere prepotovati ves svet.

"Sem malo nor v pozitivnem smislu. Dober in malce nor fant. Nekdo, ki želi zajemati življenje s polno žlico. Zelo redko gledam televizijo, saj tam vidim samo slabe novice. Sam sem naklonjen življenju. Imam svoj značaj, ki ga izražam tudi z načinom oblačenja. Mislim, da je dolgočasno biti normalen. Klub mi da avtomobil in jaz vselej izberem najbolj barvitega. Rad imam takšne stvari."

"Moje življenje je svobodno. V nogometu moram upoštevati določena pravila, vendar vseeno čutim svobodo v igri, v kreaciji. Živim svojo norost. Ko bom zapustil nogomet, si bom oprtal nahrbtnik in prepotoval ves svet. Neizogibno bo spremljati nogomet, vendar ga zagotovo ne bom živel."

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
APOLLO 16.12.2015, 13:45 Prijavi komentar
Sej je ta "smeško" res pameten. Toliko se je že tukaj korupcija. Tako da kapo dol!
MC 16.12.2015, 13:33 Prijavi komentar
Mah, meni pa deluje da je dan danes ze zelo mainstream, da hoce bit vsak ze nekaj special in vse, takih ki pa so to zares, pa je zelo zelo malo :)
Lamus 16.12.2015, 10:55 Prijavi komentar
končno en pameten!:)
ilovecocktails.si 16.12.2015, 10:23 Prijavi komentar
Vse lepo in prav, ampak dvomim, da bo šel zgolj z nahrbtnikom okoli sveta :D
RMCF4ever 16.12.2015, 10:09 Prijavi komentar
Čeprav ga ne maram najbolj, pa mu za ta njegov način razmišljanja in dojemanja življenja lahko rečem le, vsaka čast! Tudi jaz, če bi imel denarja kot on, in bi bil sluzbeno upokojen pri okoli 35-37 letih kot bo najverjetneje on, bi storil enako. Svet je velik in zelo zanimiv, zakaj si ga ne bi pogledal v živo...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE