Uredništvo    14. december 2016
Barcelona se je pogodila s tožilstvom

Sodišče zaprlo primer Neymar

Barcelona se je z javnim tožilstvom dogovorila za poravnavo v primeru spornega prestopa Neymarja, s čimer je soidšče zaprlo primer. Katalonski klub bo plačal 5.5 milijona evrov.
SORODNE NOVICE
Barca zavrnila prvo ponudbo za...
16.1.2018 | Evropske lige
Biris Norte obiskala trening S...
16.1.2018 | Evropske lige
Bakambu čaka na kitajski dogov...
16.1.2018 | Evropske lige
La Liga: Betis na sedmo mesto
15.1.2018 | Evropske lige
Dembele bo manjkal vsaj še tri...
15.1.2018 | Evropske lige
Ronaldo se želi vrniti v Manch...
15.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Barcelona je na svoji spletni strani potrdila, da je primer, ki zadeva finančne nepravilnosti ob prestopu Brazilca Neymarja iz Santosa v Barcelono, uradno končan. Upravni odbor kluba je s 14 glasovi za in dvema proti sprejel prelog izvensodne poravnave z javnim tožilstvom, ki aktualnega predsednika Josepa Bartomeuja in njegovega predhodnika Sandra Rosella razlašča obtožb, v katerih je bila za oba zagrožena celo zaporna kazen. Barcelona bo tako plačala 5.5 milijona evrov zaradi finančnih nepravilnosti ob leta 2013 sklenjenem prestopu, sodišče pa bo tako primer dokončno zaprlo.

"V sredo zjutraj je v prostorih Deželnega sodišča v Barceloni pravni zastopnik kluba ratificiral sklep, ki zadeva primer nakupa igralca Neymarja Jr. Dogovor je bil ratificiran skupaj s pisarno javnega tožilca in uradom državnega tožilstva," so zapisali pri Barceloni.

Ovadbo je že decembra leta 2013 vložil član Barcelone Jordi Casas, ki je trdil, da je nekdanji predsednik kluba Sandro Rosell s poneverjenimi pogodbami prikril dejansko višino odškodnine za Neymarja, za kar je zagrožena kazen do šestih let zapora. Po vloženi tožbi je Rosell leta 2014 odstopil iz svojega položaja, njegovo mesto pa je  zasedel dotedanji podpredsednik Josep Bartomeu, ki je bil prav tako neposredno vpleten v kontroverzni prestop.

Barcelona s tem še ni rešena vseh skrbi, ki so povezane s prestopom Neymarja, saj je špansko javno tožilstvo pred kratkim vnovič odprlo primer, v katerem kot tožnik nastopa brazilska investicijska skupina DIS, ki meni, da je bila ob prestopu Neymarja opeharjena s strani nogometaša. Kot je znano, je imela DIS 40 odstotkov vrednosti Neymarjeve pogodbe v Santosu, vpletene strani pa naj bi prikazale veliko nižjo vrednost odškodnine, s čimer naj bi bila DIS opeharjena za več milijonov evrov. Špansko javno tožilstvo v tem primeru za Neymarja zahteva dveletno zaporno kazen  in 10 milijonov evrov odškodnine.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE