Uredništvo    3. april 2014
Predsednik Barcelone o kazni FIFA

Smo žrtve velike krivice

Predsednik Barcelone Josep Bartomeu je stopil pred novinarje in sporočil, da se njegovemu klubu zaradi prepovedi kupovanja igralcev dogaja velika krivica. La Masio bodo ščitili do zadnje kaplje krvi.
SORODNE NOVICE
La Liga: Betis na sedmo mesto
15.1.2018 | Evropske lige
Dembele bo manjkal vsaj še tri...
15.1.2018 | Evropske lige
Ronaldo se želi vrniti v Manch...
15.1.2018 | Evropske lige
Athletic kupuje ... Romuna?
15.1.2018 | Evropske lige
Video: Messijeva genialnost ne...
15.1.2018 | Evropske lige
Lionel Messi prehitel Gerda Mu...
15.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je na današnji tiskovni konferenci komentiral včerajšnjo kazen FIFA, ki je Kataloncem zaradi nepravilnosti pri prestopih igralcev mlajših od 18 let izrekla prepoved trgovanja v naslednjih dveh prestopnih rokih.
Bartomeu je napovedal, da se bo Barcelona pritožila, zadevo pa je pripravljena prenesti na športno arbitražno sodišče kot vrhovno sodno delo v primeru pravnih vprašanj v športu. Prvi mož blaugrane je izrazil ogorčenost in krivičnost nad kaznijo, v nadaljevanju pa se je bolj kot z razlogi za izrečeno kaznijo ukvarjal s pomenom znamenite Barcelonine La Masie, ki jo je označil kot esenco kluba in kot nekaj, kar so v Barceloni pripravljeni braniti do zadnjega diha.

"Zelo smo jezni, saj smo žrtve velike krivice. FIFA kaznuje esenco našega kluba in model, ki uspešno deluje že 35 let. V mislih se mi kaže skupinska slika na podelitvi Zlate žoge, na kateri so skupaj stali Xavi, Lionel Messi in Andres Iniesta ... FIFA ve, da skrbimo za igralce v našem pogonu. La Masia je nekaj, česar se ne dotika. Nikoli ne bomo spremenili metod dela v tem delu našega kluba in zato se bomo do zadnjega borili za model, ki je klubu v zadnjih treh desetletljih prinesel ogromno uspeha. Ničesar nismo storili narobe. Želimo zgraditi najboljši nogometni klub na svetu, a imamo občutek, da obstajajo ljudje, ki se na vsak način trudijo škodovati Barceloni,"
je v nekoliko sentimentalno obarvanem nagovoru povedal Bartomeu, in nadaljeval.

"Sestali smo se z našimi odvetniki in se dogovorili, da bomo na FIFA vložili pritožbo. Če bo FIFA nadaljevala s sankcijami, bomo pritožbo vložili na CAS, kar nam bo omogočilo, da lahko podpisujemo pogodbe z novimi igralci. Ne skrbi nas za prihodnjo sezono. Naše načrtovanje prestopnih dejavnosti poteka nemoteno. Zelo verjamem v naše odvetnike, ki pravijo, da imajo čvrste argumente za to, da se kazen razveljavi."


Imidž Barcelone se je v zadnjem letu zaradi številnih kontroverznih dogodkov zunaj nogometnih igrišč precej načel. Začelo se je z utajo davkov prvega klubskega zvezdnika Lionela Messija, nadaljevalo s spornim prestopom Brazilca Neymarja in posledičnim odstopom predsednika Sandra Rosella, nato utajo davkov pri prestopu Neymarja in za konec še prestopnim embargom, ki je zadel vrh ledene gore. Bartomeu meni, da zoper njegov klub poteka gonja, ki ni naključna.

"Čudne reči se dogajajo zunaj. Imamo dokaze in namige, zaradi katerih lahko upravičeno razmišljamo o tem, da nam nekdo želi načrtno škodovati. Nadaljevali bomo z našimi preiskavami in zadevi prišli do dna. Ugotovili bomo, kdo stoji za tem. Imamo najboljši klub na svetu in očitno nekaterim ljudem to ni všeč in nam zato želijo škodovati," je nevidnim zarotnikom zažugal Bartomeu.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 54
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Messiniesta 5.4.2014, 00:28 Prijavi komentar
Red-Devil roko na srce United 100% tega ni pocel, sem sel preverit :)
Messiniesta 5.4.2014, 00:27 Prijavi komentar
lej ga tega ja sj tud moj je zal, ampak ne more mi nek pajac govort, da je novica, k njemu ne odgovarja neresnicna, tisto kar se pa rumeno tiskovsko pljuva po necem kar on ze iz preferenc prezira pa automatska resnica. Js ne preziram Reala pa Ronalda in tako dalje zarad tega k je Real, ta pajac pa to iz uzitka dela. In pol on men o neki pravici in nasih politikih. Kdo je zdej vecja ovca?
Red-Devil 4.4.2014, 22:00 Prijavi komentar
Če je prišlo res do kršitev naj se jih sankcionira, pravila naj veljajo za vse enako pa naj bo to Real Madrid,Barcelona,Bayern,Manchester United.. Ne strinjam pa se, da gre za zaroto proti La Masii.. Za zaroto bi šlo samo v primeru, da nepravilnosti nebi bilo in bi jim jih nekdo podatknil pa nimam nič proti Barceloni in La Masii..
lej ga tega 4.4.2014, 19:25 Prijavi komentar
Udarl so alter egi nekaterih wanabe moralistov ... napake kadra v Barci v različnih obdobjih, tako kot v drugih klubih so vedno obstajali, ampak društvo Barcelona je to vedno raziskala, obtožila, sankcionirala in uredila, če je kaj bilo na tem ... Ker prebivalstvo Barcelone kot mesta in katalonije veljata kot sinonim za drugačnost v "sociji" razmišljanju in pogledu na okolico ... IN SEDAJ KO SE KATALONIJA BOLJ KOT KADARKOLI PREJ BORI ZA ODCEPITEV, ŠIKANIRANJE NJENEGA PARADNEGA KONJA IN NJENEGA HLEVA (La Masia) ... to besedilo je namenjeno mojim normalnim sokomentatorjem, ostali se pa ugriznte v levo jajce, bote vsaj kj pametnga počel
Messiniesta 4.4.2014, 18:08 Prijavi komentar
cheikh ravn zarad takih k so olenogm in boby west k rajsi drugemu v skledo pljuvajo celoten narod izpade tak, ne pa zarad tistih k branijo svoje.
Messiniesta 4.4.2014, 18:00 Prijavi komentar
olenogm smrkavec zafrustriran? Pa to glede na tvojo pamet in besede si lahko samo ti. Fali ti najmanj ena deska v glavi.
THE43BRON 4.4.2014, 17:47 Prijavi komentar
pa če jaz enkrat pošljem tu zgoraj vse skupaj u tri krasne, ker pač pride trenutek, ko vaših komentarjev drugače več ne moreš ogovorit/odgovorit, še ne pomeni da sem zavožen in retropil, ne hvala bog se me ne rabi usmilit, ker če bi bil, bi svet bil lepši. Aja saj res, pomagaj si sam in bog ti bo pomagal. Skratka, jaz imam svoje mnenje in se zavedam da ga imate tudi drugi, a posiljevanje vas provokatorjev do našega kluba ali nas navijačev prepričevanja vas ki nočete niti slišat/prebrat/razumet je resnično škoda časa, energije in vsega kar zraven spada. lp
THE43BRON 4.4.2014, 17:40 Prijavi komentar
kdo sta vidva da sodita o meni, sploh pa o tem kakšen oče sem? cheikh a res? Zaradi takšnih, nisem vedel, da imam toliko denarja, oziroma da sem ga toliko pokradel in da ti samo nergajo, ha,ha, tega pa res nisem vedel, samo še vedno nisem s tem kar si napisal dojel bistva. Če kdo nerga, potem nergata vidva, vsaki dan znova tukaj zgoraj, pod čisto vsakim člankom. Torej ? S kom je kaj narobe z mano, ko se tu pa tam oglasim, sploh pa edino in večinoma pod člankom mojega ljubljenega kluba, a vaju to mogoče boli? Sem pljuval čez vajin klub in to boli, no če sploh sem? Z mano je čisto vse v redu, ampak, vidva sta meni odgovorila, kot že neštetokrat vesta več kot vsi drugi in celo očitno sta še Socialno izobražena, ne samo nogometno. Moji otroci bojo zrasli v normalnem okolju, imeli bodo dovolj, tako materialnih dobrin, kot vso potrebno ljubezen in pa seveda dandanes kar bi naj štelo izobraževanje. Pa da mi ne omenjata več otrok, če jih vidva imata ali ne, me to en drek briga, a še vedno se na vajin nivo glede tega in obsojanja ne bi spuščal, če smo mi v neko debato o nogometu padli veleuma se razumemo?!!!
cheikh 4.4.2014, 17:20 Prijavi komentar
Točno zaradi takih nergačev kot je THE43BRON,naša država zgleda v ku...,če si ti zblojen še ne pomeni,da smo tudi ostali državljani te lepe naše domovine IDIOT,joj kakšni zafuranci delajo otroke to je res žalostno.
rob13ben 4.4.2014, 16:00 Prijavi komentar
THE43BRON, bogi tvoji froci, če imaš tako kratke živce, da te s tira vrže mularija na nogominii...prav tako ta tvoj ton pisanja ni primeren za človeka tvoje starosti, po vrhu pa že očeta....kam gremo...
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE