Damjan Tratnik   16. maj 2016
Sporting je obstal v Primeri Division

Slavil je tudi Luis Enrique

Trener Barcelone Luis Enrique je v majici Sportinga iz Gijona proslavil obstanek svojega matičnega kluba v španski Primeri Division. V Gijonu so bučno proslavili obstanek.
SORODNE NOVICE
La Liga: Getafe in Athletic od...
19.1.2018 | Evropske lige
Sergi Roberto za 500 milijonov
19.1.2018 | Evropske lige
Varane: Raje zmaga kot dobra i...
19.1.2018 | Evropske lige
Mina bo nosil številko 24
19.1.2018 | Evropske lige
Sevilla v boj za Sturridga
19.1.2018 | Evropske lige
Copa del Rey: Asensio za predn...
18.1.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Sporting iz Gijona zagotovo ne sodi med največje klube v Španiji, sodi pa med tiste, ki se lahko pohvalijo z najbolj gorečimi in zvestimi navijači. V zadnjem krogu španskega prvenstva je bil Sporting v težkem položaju, a se je na koncu vse razšlo kot v sanjah - Sporting je doma z 2:0 premagal Villarreal, Getafe pa je izgubil proti Betisu in tako poskrbel za to, da bo Sporting tudi v prihodnji sezoni član španske elite.

Sporting je v svoji zgodovini proizvedel nekaj vrhunskih nogometašev, med katerimi najbolj izstopata današnji trener Barcelone Luis Enrique in legendarni napadalec David Villa. Po obstanku v eliti sta se oglasila oba - Luis Enrique je na twitterju objavil svojo sliko v majici Sportinga in pripisal: "Kakšen fantastičen krog! Sporting Gijon! Čestitke Pitu." Pitu je sicer vzdevek trenerja Sportinga Abelarda, sicer nekdanjega Enriquejevega soigralca pri Barceloni.

Navdušen je bil tudi David Villa, ki dandanes nastopa v Združenih državah Amerike.

"Los Guajes (fantje v narečju Asturije - op.a) + El Pitu + navijači = Sporting v prvi ligi. Zelo sem ponosen na vas in na to, da sem Sportinguista," je zapisal nekdanji sijajni napadalec Valencie in Barcelone.


Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE