Uredništvo    24. julij 2013
Gerardo Martino je hvaležen za priložnost

Prilagoditi se bo moral klubu

Gerardo Martino se zaveda, da je pred njim velik izziv. Zaveda se tudi, da ima Barcelona specifično filozofijo nogometne igre, ki se ji bo kot trener moral podrediti.
SORODNE NOVICE
Iniesta: Coutinho in Mina bi b...
14.12.2017 | Evropske lige
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Novi trener Barcelone Gerardo Martino je prvič spregovoril javno, potem ko je postalo jasno, da bo prav on na trenerski klopi španskega državnega prvaka nasledil Tita Vilanovo. Argentinec je izrazil spoštovanje in hvaležnost Barceloni: "Barceloni sem hvaležen, ker se je spomnila name. To je izjemna priložnost zame. Tega res nisem pričakoval. Barcelona me je ujela nepripravljenega, ko sem se ravno pripravljal na dopust."

Martino se je seveda moral soočiti tudi z vprašanjem o Lionelu Messiju. Ni namreč skrivnost, da je Messijev oče njegov veliki prijatelj, Martino in Messi se zato dobro poznata. Skupen pa jima je tudi njun matični klub, to je Newell's Old Boys iz Rosaria: "Če treniraš Barcelono, to pomeni, da imaš na voljo najboljše nogometaše na svetu. Prepričan sem, da bo Messi še naprej najboljši na svetu. Ne poznam podrobnosti tega, kako so pri Barceloni prišli do mene, prepričan pa sem, da so pri Barceloni za mnenje vprašali Messija in njegovega očeta."

Martina zdaj najprej čaka spoznavanje z novimi varovanci. Potem sledi delo. Filozofija Barcelone je jasna, Martinu pa je kristalno jasno, da se ji bo kot trener moral podrediti: "Barcelonina zgodovina je znana, znano je tudi, kakšen nogomet igra. Bomo videli, kaj lahko damo igralcem, ki so že zdaj zelo dobri. Barcelona igra specifičen nogomet, ki se mu moramo podrediti."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE