Uredništvo    3. junij 2013
Podpredsednik Barcelone je razkril finančne podrobnosti prestopa Neymar

Prestop je bil težak 57 milijonov

Podpredsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je priznal, da je vstop Reala v bitko za Neymarja precej zvišal njegovo končno ceno. Ta je znašala 57 milijonov evrov.
SORODNE NOVICE
Ferran Torres prvi "milenijec"...
18.12.2017 | Evropske lige
Keylor Navas najboljši v regij...
18.12.2017 | Evropske lige
Barcelona je v stikih z Griezm...
18.12.2017 | Evropske lige
Novi Busquets Rodri na poti v ...
18.12.2017 | Evropske lige
Video: Carles Gil s prepihom m...
18.12.2017 | Evropske lige
Razigrana Barcelona razbila De...
17.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Brazilski zvezdnik Neymar se je danes pred nekaj manj kot 60 tisoč gledalci prvič spoznal z zelenico stadiona Nou Camp in nase nadel majico, ki jo bo predvidoma branil najmanj naslednjih pet let. Ko se se bliskavice fotografskih aparatov ugasnile in ko so se navijači Barcelone že navadili na pogled na Brazilca odetega v majici katalonskega velikana, je napočil tudi čas za izdatnejša pojasnila o finančnih podrobnostih enega največjih prestopov v zgodovini kluba.

Neymar je po uradnih podatkih drugi najdražji igralec v zgodovini Barcelone za Švedom Zlatanom Ibrahimovićem, čigar prestop je bil leta 2010 vreden 69.5 milijonov evrov – 46.5 milijonov v odškodnini in 23 milijonov v obliki Samuela Eto'oja. Prestop Neymarja je po besedah podpredsednika Barcelone Josepa Bartomeuja težak 57 milijonov evrov, odkupna klavzula v njegovi pogodbi pa znaša kar 190 milijonov evrov. Bartomeu je ob predstavitvi Neymarja navrgel kar nekaj zanimivih tehničnih podrobnosti posla.

"Bilo je vredno. Pogovori za prestop so se začeli že pred dvema letoma, torej leta 2011. Vrednost prestopa je dosegla 57 milijonov evrov, odkupna klavzula pa znaša 190 milijonov evrov. Posel je bil sklenjen brez posrednikov, le med štirimi vpletenimi stranemi. S Santosem bomo odigrali dve prijateljski tekmi, eno v Braziliji in eno na Nou Campu. Nismo še izbrali nasprotnika za trofejo Joan Gamper, a kot vse kaže bo to Santos," je povedal Bartomeu, in nadaljeval.

"V pogajanja so se vpletli ostali klubi, zato nas je prestop stal 57 milijonov. Neymar je od začetka trdil, da želi prestopiti v Barcelono. Kljub temu je vstop ostalih interesentov posel, ki bi bil predvidoma težak 40 milijonov evrov, povišal na 57 milijonov. Eden od naših tekmecev je bil Real Madrid, vpleten pa je bil še en klub. Če Florentino (Perez, predsednik Reala –op.a.) pravi, da bi ga posel stal 150 milijonov evrov, že ve, kaj govori. Plačali bomo 57 milijonov, vendar pa zaradi poslovnega dogovora ne morem razkriti, kdaj, kako in v kakšnih obrokih bomo to poravnali. Plačali smo že 10 milijonov evrov, preostanek pa bomo do konca poplačali v naslednjih treh letih. O zaslužkih svojih igralcev nikoli nismo govorili javno. Neymar že ve, koliko bo zaslužil. Smo zadovoljni in verjamemo, da je tudi on. Zadržal je določene pravice glede trženja blagovne znamke, ki pripadajo samo njemu."

Bartomeu je potrdil tudi glasne medijske domneve, da se je v Barceloni "operacija Neymar" dejansko začela že leta 2011.

"Naš strokovni štab je že leta 2011 sporočil, da velja za igralca, ki ga želimo pripeljati v klub. Odtlej smo gradili odnos, leta 2012 pa smo za to nalogo zadolžili Andreja Curija, ki je skupaj z Raulom Sanllehijem vodil pogajanja. Obema smo zelo hvaležni, saj so bila pogajanja res dolga in zelo zahtevna,"
je še dodal Bartomeu.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
R.Carlos 4.6.2013, 19:25 Prijavi komentar
če gledamo tak, je Bayern dobil Götzeja za drobiž :P je pa jim real lepo zakuhal ceno... :)
Red-Devil 4.6.2013, 13:36 Prijavi komentar
hahaha Ma Mad da bi pa prišel v Real bi bil pa največji car na svetu.. Sam bed ti je ker je odjebal Real in šel k Barceloni..
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE