Damjan Tratnik   11. januar 2014
Sandro Rosell bo moral pojasniti zanj sila neprijetno vprašanje

Prestop Neymarja je sumljiv

Javni tožilec, ki preiskuje regularnost pogodbe za prestop Brazilca Neymarja v vrste Barcelone, priznava morebitne neregularnosti. Spornih je 40 od 57 milijonov evrov.
SORODNE NOVICE
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
Neymar z dovoljenjem PSG odšel...
10.12.2017 | Mednarodni nogomet
Zidane: Ronaldo je boljši, kot...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Prestop Brazilca Neymarja iz Santosa v Barcelono predsednika slednje Sandra Rosella spravlja v vse bolj neprijeten položaj. Član Barcelone Jordi Cases je pred meseci vložil zahtevo za preiskavo pogodbe, saj je prepričan, da se je v 57 milijonov evrov težkem poslu na nelegalen način okoristilo večje število posameznikov vključno s člani vodilne garniture na Nou Campu.

Javni tožilec španskega vrhovnega sodišča Jose Perals je od Barcelone že pred meseci prejel dokumentacijo vezano na prestop Neymarja, po pregledu le-te pa je posredno namignil na to, da bi pogodba z Neymarjem lahko bila ponarejena. Preiskava se bo tako nadaljevala, Barcelona pa morala predložiti še dodatno dokumentacijo.

"Včasih pogodbe, ki so podpisane med vpletenimi stranemi, ne odražajo tega, kar je v njih zapisano. Možno je, da govorimo o ponarejenih dokumentih, ki drugače definirajo koncept odplačevanja obveznosti iz prestopa," je povedal Casals.

V poslu se opeharjenega čuti tudi t.i. tretjeosebni lastnik, ki je v tem primeru brazilsko podjetje DIS. To je bilo lastnik 5-odstotnega deleža Neymarjeve pogodbe v Santosu, ob Neymarjevem prestopu v Barcelono pa je prejelo le omenjeni odstotek od 17.1 milijona evrov, kolikor jih je uradno zaslužil Santos s prodajo svojega mladega superzvezdnika.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 10
Starejši naprej | Novejši naprej
piksi 11.1.2014, 13:18 Prijavi komentar
glazek -super komentar,si mi prihranil nekaj pisanja,če samo pogledaš kaj dela oseba,ki je LJ. župan,nekateri pa ga še podpirajo,ja nismo vsi proti kriminalcem,nekateri jih poveličujejo.Na splošno bom rekel niso krivi tisti,ki kradejo,ampak tisti ki njihova dejanja podpirajo.Osebno sem velik navijač BARCE,ampak če se kaj spornega tega ne podpiram,naj jih kaznujejo.
karanfill 11.1.2014, 12:02 Prijavi komentar
Sej Rosella tako ali tako nihče ne mara v Barceloni, če je to res, naj zašijejo njega in njegove pajdaše.
Maniak 11.1.2014, 11:43 Prijavi komentar
Fc Internazionale tukaj toži oz je zahteval preiskavo član kluba Barcelone. Ubistvu tukaj naj bi najbol oškodovana bila prav Barcelona (40 M). Kar se Rosella tiče sem enkrat prebral, da naj bi se z Laporto skregala, ker je Rosell hotel prodati Ronaldinha. Chelsea naj bi bil pripravljen plačati 100M, Rosell takrat športni direktor je bil za in je prepričeval Laporto v prodajo, od teh 100M bi baje 10M pospravila v svoj žep. Zato naj bi tudi počilo med njima. Upam, da ne bo več izvoljen za predsednika, ker tip je sposoben tudi prodati Messija ali svojo mamo. Naj gre dost je škode naredu.
Fc Internazionale 11.1.2014, 11:28 Prijavi komentar
Tukaj ni glavni problem v tem, da so kaj pospravili v svoj žep. Ampak je bil tretja oseba, ta 5% lastnik konkretno izigran. Ampak tako pač je, če si neumen in se ne zavaruješ. Nekaj podobnega se je zgodilo interbloku z transferjem Iličiča ter Bačinoviča v Fiorentino. Uradno je tako Maribor prodal Iličiča veliko pod ceno, in Bačinoviča za veliko večjo ceno, kot je bil dejansko vreden. Vse zato, ker so od prejete odškodnine Iličiča morali določen procent dati Interbloku. tukaj ni nič spornega oz. kaznivega, ampak samo iznajdljivost =)
glazek 11.1.2014, 10:52 Prijavi komentar
Finta je v tem da se to dogaja v vseh sferah in na vseh področjih od fuzbala do gradbeništva. VSEH PODROČJIH! 99,9 % vseh, ki v živlenju prilezejo do nekega položaja, bo to probalo vnovčit sebi v prid. Poštenih dandanes skoraj ni več, tak da se je đabe prckat tukaj po netu ker se v vsakem klubu nekaj krade. Izjema so firme ala Akrapović, ker je logično da nebo ded LASTNE firme na kant spravo, razni "direktorji" ki pač pridejo v firmo/klub, pa probajo kar se da največ v svoj žep spravit, in se jim jebe če bo vse propadlo.
ajaxavi 11.1.2014, 10:37 Prijavi komentar
Čimprej prepovedat ta lastništva nad igralcem
Domen128 11.1.2014, 10:36 Prijavi komentar
Tud mal od Reala naj preiščejo pogodobe sploh te k so vredne na 50+ miljoni. Ne mirečt, da lahko sumljivih zadev to spelješ.
NokySmoky 11.1.2014, 09:45 Prijavi komentar
Tako.. zdaj jecel klub kriv.. pa vsi otroci od fuzbalerov so vmesani tu polek, pa zene, pa vsaknvijac posebej.. idiota
pinguuu 11.1.2014, 09:26 Prijavi komentar
farsa pač! lopovi, utajevalci,simulanti, uefalona, unicef!
snif84 11.1.2014, 09:06 Prijavi komentar
prokleti Rosell, spizdi že enkrat iz barce, pa nehaj sramoto delat klubu!! 40 milijonov so si ziher razdelili Rosell pa še kaki funkcionarji itd...torej so kradli klubu...mi je že vedno bil antipatičn
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE