Uredništvo    27. september 2016
Sergi Roberto je bil blizu odhodu iz Barcelone

Pred enim letom ni imel perspektive

Sergi Roberto je po odhodu Danija Alvesa obul velike čevlje in uspel. Desni bočni branilec Barcelone pa je bil še lansko leto na listi za "odstrel" iz kluba.
SORODNE NOVICE
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
Zidane: Ronaldo je boljši, kot...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Danes, ko se je Sergi Roberto izkazal kot odlična zamenjava za dolga leta nespornega vladarja desnega boka Barcelone Danija Alvesa, se zdi njegova izbira logična. Domač igralec, pri štiriindvajsetih tudi že dovolj izkušen, pa še zastonj oziroma brez odškodnine. In res, Luis Enrique je Roberta pridno izkoriščal na desnem boku, kar mu je igralec vseskozi vračal z dobirmi igrami. 

V resnici pa vse skupaj ni bilo tako preprosto. Katalonski športni časnik Sport namreč zdaj opominja javnost, da je Barcelona igralca želela prodati! Lansko leto je igralčev agent od vodstva kluba namreč dobil sporočilo, da Sergi Roberto ni v načrtih trenerja, kar seveda običajno pomeni, da si lahko začne iskati nov klub. Ker pa Barcelona zaradi prepovedi FIFA takrat ni smela kupovati igralcev, je Enrique dobil navodilo, da doma vzgojene igralce zadrži in tako je Sergi Roberto ostal v klubu in preživel celo prihod Aleixa Vidala, ki je bil predviden, da bo zamenjal Danija Alvesa. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 11
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
elginno 29.9.2016, 08:36 Prijavi komentar
točno tak jaz tudi nevem v čem je finta, celi cajt ga sledim, super igralec igra lahko na več položajih, mladi, hiter, kr dobra popestritev poleg rafinhe, sploh zadnja al predzadnaj tekma ko sta oba bla v prvi postavi je blo super
cewap1899 27.9.2016, 15:46 Prijavi komentar
Razumem zakaj so ga hoteli prodat pa saj ni igral na dovolj visoki ravni za barco potem pa nevem kaj se je zgodilo ampak je zaštartau s pounim gasom in v tem trenutku igra izjemno pa tut dobro je ker je univerzalen lahko zamenja skoraj vsakega v ekipi razn (najbrž) vratarja in tudi za v špico mi ne deluje ampak nikol ne veš;)...
Who? 27.9.2016, 15:11 Prijavi komentar
Rosonero11, vrjetno jih je več, ki so univerzalci, sam Alabe ne spremljam ne vem kako natančno, ampak nisem ga še videl na sredini igrišča, da bi sodeloval pri gradnji napada oz. destrukciji nasprotnikove igre na sredini, tako kot to počne Roberto. Ampak kakor sem rekel, vem kdo je Alaba in da je dober, ne spremljam pa dovolj natančno igralca, tako da ti vrjamem, da je bolj univerzalen. Rečmo potem, da je Roberto vsaj top 10 univerzalcov v evropi.
lej ga tega 27.9.2016, 14:54 Prijavi komentar
curumo prosm spomn se 2 sezoni nazaj za nazaj sploh naum, sam on žoge ni znal sprejet pa oddat. Vsaj tako je deloval v takratni tiki taki. Sej je bil z razlogom na odstrelni listi. Potem je pa zakopu na vse štir.
curumo 27.9.2016, 14:49 Prijavi komentar
Ne vem no, meni se ni zdel podpovprečen nikoli. Na sredini mi je tudi deloval 'doma', recimo njegova predstava proti Realu na Bernabeu je bila vrhunska. Mislim, da iz njega zna LE izvleči največ. Če ga prodajo, so absolutni idioti, ker jim je letos eden najzaslužnejših v ekipi za uspeh!
lej ga tega 27.9.2016, 14:41 Prijavi komentar
Zanjga je pa res splet okoliščin botroval pri tem da je ostal. Od povsem neuglašenega igralca pod vodstvom Roure in pokojnega Tite, pa prvo sezono pod Enriquejem je bol al manj konkuriral za nižjeligaša in potem prepoved nakupov in smešni Douglas, pa poškodba Rafinhe, rotacija Alvesu in bum dečko je usidran član k pridejo na tekmo.
Messiniesta 27.9.2016, 14:03 Prijavi komentar
Luis Enrique je bil univerzalc, k je igral na vseh polozajih samo vratarja ne.
Rosonero11 27.9.2016, 13:33 Prijavi komentar
Who po mojem je Alaba večji univerzalec, je pa tudi tale Roberto vsestranski, to je očitno
Who? 27.9.2016, 12:07 Prijavi komentar
Zakaj je pa Roberto presenečenje? Sej je navečji univerzalc v ekipi in verjetno tudi v evropi. Sej ga ni položaja na igrišču, ki ga ne bi oddelel na zavidljivi ravni. Sej ga že dve leti uporablja za štukanje lukenj v ekipi zaradi poškodb, šele letos se je pa "ustalil" na boku. Pa sem mnenja, da mu ta pozicija od vseh, ki jih je odigral še najmanj leži, ampak jo oddele vsaj tako dobor, kakor na koncu Alves, če ne še boljše. Roko na srce, ko je bil Alves v top formi, potem ni primerjave med obema, ampak Roberto ni bočni igralec. Uglavnem, NIKOLI, ga ne smejo "odstrelit", ker imajo v ekipi napovprečnega igralca, za katero koli igralsko mesto.
F.C.B. 27.9.2016, 11:28 Prijavi komentar
Tudi mene je zelo presenetil Roberto, če odštejemo MSN, ki so tako razred zase je Roberto eden najboljših posameznikov in iskreno ne vidim nobene potrebe po Bellerinu, če bo Roberto igral, kot igra trenutno. Osebno mi ni lepše, kot če igralcu iz domače akademije uspe v prvi ekipi. Prav užitek jih je gledati.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE