Damjan Tratnik   20. avgust 2015
Prestop, ki bo spremenil usodo kluba

Pedrov prestop bo rešil klub

Zgodba španskega nižjeligaša Raqui San Isidra s Kanarskih otokov je odlična demonstracija pomena, ki ga solidarnostni prispevek lahko igra v življenjih klubov z obronkov nogometnega dogajanja.
SORODNE NOVICE
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
Zidane: Ronaldo je boljši, kot...
9.12.2017 | Evropske lige
Atletico: Cena za Vrsaljka je ...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Prestop Pedra marsikomu ni po godu. Denimo navijačem Manchester Uniteda, ki je na tržnici doživel nov boleč poraz – po Nicolasu Otamendiju že drugega v zgolj nekaj dneh – pa najbrž tudi številnim navijačem Barcelone, ki nikoli niso imeli težav s prepoznavanjem Pedrove vloge pri zgodovinskih uspehih blaugrane. Daleč pod površjem pa obstaja klub, ki bo prav zaradi Pedrovega prestopa rešil svojo eksistenco. Pri Raquiju San Isidru, klubu s Kanarskih otokov, ki nastopa v četrti španski ligi, bodo na račun Pedrovega prestopa lahko poskrbeli za bolj mirno prihodnost kluba, ki je sicer na španskem nogometnem zemljevidu komaj zaznaven.

Raqui San Isidro je klub, pri katerem je Pedro igral do svojega 17. keta starosti in iz katerega se je nato podal k sloviti Barceloni. Ker je Pedro v teh dneh na pragu prestopa v Chelsea, bo delež odškodnine romal tudi na račune amaterskega španskega nižjeligaša, ki bo z naslova solidarnostnih prispevkov - v kolikor bo odškodnina za Pedra zares znašala 28 milijonov evrov – prejel približno 450 tisoč evrov. Predsednik kluba Jaime Lorenzo priznava, da bo denar povsem spremenil prihodnost njegovega kluba.

"S tem denarjem bomo lahko poplačali dolgove, ki se že toliko časa zgrinjajo nad nami in zaradi katerih nikoli nismo imeli mirnega spanca," je za časnik Diario de Avisos povedal Lorenzo, ki pa z denarjem od Pedrovega prestopa ne bo zgolj poskrbel za "okostnjake". Poskrbeti želi tudi za bolj mirno prihodnost kluba.

"Kupili bomo nekaj stanovanj. Nato jih bomo oddajali in tako ustvarjali redne mesečne prihodke. To bo pomenilo, da ne bomo več toliko odvisni od prispevkov lokalnih oblasti. Sklicali bomo generalno skupščino kluba, na kateri bomo v statutu zapisali, da nova stanovanja ne smejo biti prodana oziroma da ne smejo biti pod hipoteko. Na ta račun bomo vsak mesec zaslužili med 5 in 6 tisoč evri. S tem denarjem nam bo veliko lažje, saj bodo igralci prej želeli priti v naš klub. S to pomočjo bomo zagotovo napredovali," je razkril Lorenzo.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
APOLLO 20.8.2015, 22:57 Prijavi komentar
Lepo lahko takole klub iztrži. Po eni strani bi si lahko te klubi želeli samo, da igralci prestopajo :P
siyahlar-sancak-BESIKTAS 20.8.2015, 22:39 Prijavi komentar
bane ivanovic tik pred potpisom za barco
Panda. 20.8.2015, 19:59 Prijavi komentar
@Dinho80: Španija je đabe kar se nepremičnin tiče, so v večji krizi kot mi. 80m2 bajtica z bazenčkom 500€ na mesec pa take fore :)
Dinho8O 20.8.2015, 16:47 Prijavi komentar
Stanovanja pa morajo biti poceni v španiji ali pa najemnine tak drage :P
Tito81 20.8.2015, 14:53 Prijavi komentar
Lepa zgodba, ki jo lahko spise nogomet.... Pa pozabil je povedat da bodo Pedru postavili spomenik pred stadionom....
The Pensioners 20.8.2015, 14:06 Prijavi komentar
Je že uradno :)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE