Uredništvo    10. marec 2017
Infantino po tekmi Barca - PSG

"Očitnih" napak ne bo več

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino pravi, da je dramatična zmaga Barcelone na tekmi s PSG dokazala, da morajo biti odgovorni previdni pri spreminjanju pravil.
SORODNE NOVICE
Barcelona je v stikih z Griezm...
18.12.2017 | Evropske lige
Ousmane Dembele bo prepozen za...
17.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
Hebei nudi več kot Barca
15.12.2017 | Evropske lige
PSG z Oblaka na Donnarummo
15.12.2017 | Evropske lige
Özil prej v United kot v Barco
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Gianni Infantino meni, da bo razširjena uporaba posnetkov oziroma sistemov VAR zagotovila, da se "očitne napake" ne bodo več dogajale oziroma bodo popravljene. Infantino, predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ni želel komentirati nekaj kontroverznih odločitev glavnega sodnika Deniza Aytekina, denimo prekrška Marquinhosa nad Luisom Suarezom za enajstmetrovko v zaključku tekme.

"Če je bil ta določen primer nepravičen ali ne, to lahko prepustimo presoji sodnika. Videli smo neverjetno nogometno tekmo, kakršen koli bi že bil na koncu rezultat. To kaže, da je nogomet res fantastična igra," je v Londonu dejal Infantino.

"Ko že imamo občutek, da smo videli vse, se pojavi kaj novega, česar še nikoli nisi videl. To je preprosto izjemno in neverjetno. Res pa moramo biti previdni pri IFAB (Mednarodnem odboru nogometnih zvez), če si želimo dotikati pravil, ker je nogomet tako neverjetna igra. V tem primeru ne vem, če je bila to očitna napaka ali ne, ko bo prišlo do očitnih napak, bo to popravil VAR, tako da bomo lahko zagotovili, da odločilnih tekem ne odločijo napake, ki jih v dobri veri stori sodnik."

Pri IFAB se bodo marca sestali in pogovorili o več različnih zadevah, na tapeti bo tudi sprememba pravil, ki bi dovoljevala pogovor s sodnikom le kapetanom, uvajanje začasnih kazni med tekmo (tako imenovani sin bin, op. a.), oglede počasnih posnetkov, dodatne menjave in spremembe izvajanja serije enajstmetrovk po koncu 120 minut, ki bi bila podobna formatu podaljšanih iger v tenisu.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 51
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
real_en 11.3.2017, 17:01 Prijavi komentar
Borut,,,: ima res dobre komentarje. Ok za ekipo za katero navija. In vsi vemo za koga navija ;)
float like a butterfly sting like a bee 10.3.2017, 16:34 Prijavi komentar
Ok Borut naj bo tako. Zagovarjas postenost, zato bos imel ob naslednjih spornih odlocitvah sodnikov ki bodo v korist drugih klubov, imel priloznost dokazati da res samo zagovarjas postenost ali pa kot velika vecina pac ne maras Barce ker je leta in leta masovno igrala trdi pornic z drugimi klubi. Verjemi, kmalu bo spet kak sodnik na tapeti, spet bo veliko govora, verjetno ze ta vikend..pa da vidimo ce bos zagovarjal postenost. Lp
real_en 10.3.2017, 14:03 Prijavi komentar
Eni strastni navijači nasprotnega tabora še kar ne morejo preboleti. Ja na takšni tekmi so tudi sporne odločitve, ampak zadaj ni korupcije, kot jih poznamo npr. iz itajanske lige. vemo, da so Juvetu dokazali, mislim da je bil vpleten še en oz dva kluba. To je bila korupcija na najvišjem nivoju. Ta tekma bi šla seveda lahko v drugo smer in bi PSG napredoval, pa ni šla. Vse se je obrnilo po zaslugi Neymarja. Pri obeh penalih dotik. Če se piska nekaterim klubom brez dotika je tole nesporno.
fuckchelsea 10.3.2017, 13:37 Prijavi komentar
videli smo skropocalo od tekme,sbalonarji pa pač živijo v svojem svetu....
mikimaus 10.3.2017, 13:27 Prijavi komentar
Troll: k ti predsednik fife reče: "Če je bil ta določen primer nepravičen ali ne, to lahko prepustimo presoji sodnika. Videli smo neverjetno nogometno tekmo, kakršen koli bi že bil na koncu rezultat. To kaže, da je nogomet res fantastična igra," potem je res lepo živeti v Barcinem svetu. Težave s selektivnim branjem? Mogoče boš razumel njegov naslednji stavek: Ko že imamo občutek, da smo videli vse, se pojavi kaj novega, česar še nikoli nisi videl. To je preprosto izjemno in neverjetno. Sem pa prvi, ki je za video tehnologijo tako v LP, kot tudi v državnih ligah. In tudi, če bi tehnologija pokazala in razveljavila penal nad Zubotom (kar verjetno bi), ter bi Barca izpoadla, bi jaz še vedno lepo živel v Barca svetu. Kaj pa ti? Lepo živiš v svojem troll svetu?
Troll 10.3.2017, 13:19 Prijavi komentar
No barcelonarji...k tipredsednik fife reče kj tazga se pa lah počasi zamislte :) al boste še vedno v svojem svetu živel? sj vrjamm da je tm lepo :)
mikimaus 10.3.2017, 12:43 Prijavi komentar
fuckchelsea: ha, ha, ha - po sistemu držte lopova. A zdej želiš pa name prestaviti svoj greh. Kopiral sem ti tja, da ne spregledaš a veš. Samo ti slabo čitaš, pa nisi videl, da sta oba komentarja moja. Sem pa imel enkrat res priložnost držati kravo za vime (mi ni bilo všeč), pri puncah mi je bolj. Od tu primerjava bebo. Ampak sej boš s časom tudi ti to spoznal, ko prideš iz planine in ugotoviš razliko.
fuckchelsea 10.3.2017, 12:39 Prijavi komentar
zdej vem ker je tist k okol po štalcah hodi pa konje posiljuje,morm policijo obvestit...
fuckchelsea 10.3.2017, 12:38 Prijavi komentar
kaj to govorš iz izkušnej da je ni isto kot pri kravicah hahahahaha
fuckchelsea 10.3.2017, 12:37 Prijavi komentar
kaj kopira,to je kr neki,a nisi sposoben sam napist kej...zate mam konja,edin če preferiraš krave....a nisi ti tisti ki okol konje natepava...
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE