Damjan Tratnik   19. december 2012
V Barceloni ne razmišljajo o novem trenerju

Novi trener bo Jordi Roura

Trenerja Barcelone Tita Vilanovo bo v času odsotnosti zaradi zdravljenja raka zamenjal njegov pomočnik Jordi Roura. Klub stikov z Vilanovinim prehodnikom Josepom Guardiolo ni navezal.
SORODNE NOVICE
Suarez in Messi potopila Villa...
10.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
Zidane: Ronaldo je boljši, kot...
9.12.2017 | Evropske lige
Atletico: Cena za Vrsaljka je ...
9.12.2017 | Evropske lige
V Realu bi Neymar lažje osvoji...
8.12.2017 | Evropske lige
UEFA Carvajala kaznovala zarad...
8.12.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Barcelona bo konec tedna proti Valladolidu vodil "pomočnikov pomočnik". Jordi Roura, 45-letni pomočnik nekdanjega pomočnika Josepa Guardiole Tita Vilanove, bo do nadaljnjega prevzel vodenje prve ekipe Barcelone, ki se bo nekaj časa morala znajti brez prvega trenerja. Vilanova, ki je danes izvedel, da ima rakaste tvorbe na obušesni slinavki, bo jutri prestal operacijo, po le-tej pa ga čaka zdravljenje s kemoterapijami, ki naj bi predvidoma trajale vsaj šest tednov. Vsaj toliko časa, v najboljšem primeru seveda, Vilanova ne bo mogel razmišljati o svojem poslu, vmes pa bo delo prevzel njegov asistent Jordi Roura, ki ima za seboj in ne preveč uspešno nogometno kariero pri blaugrani, kjer je med letoma 1988 in 1992 zbral vsega deset nastopov.

Športni direktor kluba Andoni Zubizarreta je na današnji tiskovni konferenci zatrdil, da v nasprotju z nekaterimi namigovanji zaradi bolezni Vilanove Barcelona ni navezala stikov s svojim nekdanjim trenerjem Josepom Guardiolo.

"Nikoli se nismo o tem pogovarjali z Guardiolo. Tito je bil, je in bo naš trener. Proti Valladolidu bo moštvo vodil Jordi Roura, na govorice pa žal ne moremo vplivati. V prihodnje se bomo pogovorili, kako bomo nadaljevali projekt. Tita trenutno ni tukaj, zato bo njegovo delo prevzel Jordi, igralci pa bodo še naprej trenirali po najboljših močeh,"
je povedal Zubizarreta.

Predsednik Barcelone Sandro Rosell je prepričan, da bo klub prebrodil krizne trenutke ter zatrrdil, da bo ob tem Titu Vilanovi ves čas stal trdno ob strani.

"Povsem zaupamo v Tita in v njegovo delo. Klub je združen in močan, zato smo prepričani, da lahko skupaj prebrodimo kakršno koli oviro."

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 7
Starejši naprej | Novejši naprej
Majster 20.12.2012, 12:59 Prijavi komentar
Če bo pa še z njim (nedaj Boga) kaj narobe, pa bo trenersko delo prevzela čistilka Marta.
Messiniesta 20.12.2012, 01:05 Prijavi komentar
academ se popolnoma strinjam. Dobr tud Tito rotira neki in prav je tako, treba je vsem dat priloznost in vse met zadovoljne. Všeč mi je, ker več poizkušajo iz daljave kot lani, všeč mi je tud učinkovitost. Obramba pač, lah iščemo razloge, zakaj tolk golov prejmejo. Ampak ko je Tito menjal Pepa sem bil skeptičen, in enako bom skeptičen sedaj ko Roura menja Tita. Res pa je da je Tito bil ves čaš ob Pepu, Roura pa niti ne
rokeec 20.12.2012, 01:03 Prijavi komentar
Ja academ, mislim da boš jutri zjutraj prejel vabilo za 1.trenerja Barce, Sandro bo uslušal tvoji ponudeni pomoči.
academ 20.12.2012, 00:38 Prijavi komentar
Aja, še tole za Rossela: Lani, ko se je Pep čisto izgubil, sem izjavljal, da bi upal bolje voditi Barco kot on. Dobro - Titu nisem hotel skakati v zelje, ampak zdaj sem pa prisiljen ponuditi pomoč. A slišiš oz. bereš Sandro?
academ 20.12.2012, 00:00 Prijavi komentar
Tito, na zmago!
academ 19.12.2012, 23:58 Prijavi komentar
Tole pa je neverjetna smola za Barco. Najprej Abidal, sedaj Tito. Abija v bistvu do danes niso povsem nadomestili (predvsem v smislu višine-cm), Tita pa-kaj vem? Sam sem v vsaki stvari, ki jo komentiram precej kritičen, kot opažate. Pa vendar moram reči, da sem s Titom zaenkrat zelo zadovoljen. Pa ne toliko zaradi skoraj 100% izkupička, bolj zato, ker vzame vsako tekmo smrtno zares, ne dela norih rotacij oz. postavitev igralcev za razliko do Pepa. Ali ima Barca sistem, da lahko 1. team prevzame katerikoli pomočnik od pomočnika....? Upajmo, da ima. Ker katerikoli tuj trener bi jo prevzel, gre zadeva navzdol.
Helios3210 19.12.2012, 23:46 Prijavi komentar
upam da se Tito čimprej vrne ;)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE