Damjan Tratnik   20. november 2012
Pri Barceloni že razmišljajo o finančnem efektu "operacije Neymar"

Neymar bi prinašal gore denarja

Finančni direktor Barcelone Javier Faus je posredno namignil na to, kaj so glavni razlogi, zaradi katerih naj bi si Katalonci tako prizadevali kupiti Brazilca Neymarja.
SORODNE NOVICE
Simeone: Griezmannu bomo dovol...
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
Hebei nudi več kot Barca
15.12.2017 | Evropske lige
PSG z Oblaka na Donnarummo
15.12.2017 | Evropske lige
Cristiano? Včasih ne bi smel ....
15.12.2017 | Evropske lige
Ganso (še) noče iz Seville
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Brazilski zvezdnik Neymar je že dandanes eden najbolj prepoznavnih nogometašev na svetu, s prihodom v klub kova Barcelone pa bi trenutno največji up brazilskega nogometa še bolj uveljavil svojo "blagovno znamko" in status enega od tržno najbolj zanimivih nogometašev na svetu. Finančni direktor Kataloncev Javier Faus je namignil na to, da ima Barcelona za nakup Santosevega zvezdnika veliko interesov – v prvi vrsti športnih, v drugi pa tudi poslovnih.

"Nakup Neymarja bi bila odlična trženjska strategija. Moram pa vseeno poudariti, da ima v Barceloni šport vselej prednost pred ekonomijo. Kot je že dejal Andoni Zubizarreta (športni direktor Barcelone – op.a), ima Neymar pogodbo s Santosem do leta 2014 in zato o tem kaj več ne moremo povedati,"
je povedal Faus.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
messi19 21.11.2012, 10:08 Prijavi komentar
Mogoče me bodo nekateri navijači Barce pluvali. Sancheza in Villo prodat (ob dobri ponudbi), kupit Neymarja in potem imamo 6 vrhunskih napadalcev, ki to so, oziroma še bodo: Messi, Pedro, Tello, Cuenca, Delofeu in Neymar!!! Nakup Neymarja bi bil po Ronaldinho najboljši nakup zadnjih let. Tako iz športnega, kot iz finančnega vidika!!!
Messiniesta 20.11.2012, 21:20 Prijavi komentar
academ vecji macek v zaklju je bil Alexis Sanchez. Mislm da Neymar premore precej precej vec kvalitete k pa Sanchez in to kaze tud na mednarodni ravni. Iz juzne amerike so v evropo prsli marskeri kvalitetni igralci in noben ze dolgo tko intenzivno vrtel obrambo kot to pocne Neymar. Ce bi branilci bli res tolk slabsi, pol bi tud Luis Fabiano, Fred, Vagner Love, Ronaldinho se bolj vrtel, pa ne ravn tolk. Sej Evropa je zahtevnejsa, ampak Neymar bi se zgubu samo v primeru, ce mu neb ljudje stal ob strani in ce je sam bolj neprilagodljive narave. Deulofeu in Dongou se bosta pocas prebila v prvo ekipo. Azijca, Kitajca pa ni, k bi bil dovolj dobr. Ampak nevem zakaj si tako omejen na drzavo, sej lahko je tud Brazilec popularen v Aziji :) Ne se omejevat na Brazilijo pr Neymarju, Barca je tud zarad Messija bolj popularna v Aziji, nevem zakaj nebi bla zarad Neymarja se bolj :)
academ 20.11.2012, 21:02 Prijavi komentar
Z Neymarjem bomo kupili zeeelo dragega mačka v žaklju, ki ga najman iz športno tekmovalnega vidika ne potrebujemo. Če bo v mnogo močnejši evro konkurenci sploh kaj pokazal, je zelo vprašljivo kako se bo ujel z Messijem, ki ima pred sabo še vsaj 5-6 vrhunskih let. Poleg tega je od 6 trenutnih vrhunskih napadalcev samo Villa starejši, ostali so Messi-jevih let ali mlajši, zadaj pa sta še najmanj Delafeu in Dongou...Če smo pa pri ekonomskih interesih, potem pa šteje samo Azijec (najbolje Kitajec..). Skratka: Menim, da gre predvsem za interese mešetarjev, ki si zopet kot že mnogokrat v bližnji preteklosti lahko obetajo mastno kost.
Messiniesta 20.11.2012, 17:57 Prijavi komentar
neki bi sigurno ja. Logicno da so jim sportni interesi pred ekonomskim, ce majo pa ze zdaj megalomanske prihodke. Neymar bi povecal popularnost kluba v Braziliji. Ampak to je ze jasno kot beli dan.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE