Uredništvo    12. januar 2015
Pred podelitvijo zlate žoge

Messi znova podvomil o prihodnosti

Trije nominiranci za zlato žogo so nekaj ur pred podelitvijo odgovarjali na novinarska vprašanja v Zürichu. Lionel Messi zasenčil Cristiana Ronalda in Manuela Neuerja.
SORODNE NOVICE
FIFA suspendirala predsednika ...
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Simeone: Griezmannu bomo dovol...
15.12.2017 | Evropske lige
Pulišić podrl rekord Donovana
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Zgodba za prihodnje rodove
15.12.2017 | Evropske lige
Kahn: Moral bi v United
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
"Na poti do #Ballondor2014" je prek družbenih omrežij sporočil Cristiano Ronaldo. (foto: splet)
Ko se je že zdelo, da bo uvod v podelitev zlate žoge v Zürichu minil brez velikih novic, je Lionel Messi s svojim zaključnim odgovorom znova poskrbel, da je njegova prihodnost pri Barceloni pod vprašajem. Argentinec je skupaj s kolegoma Cristianom Ronaldom in Manuelom Neuerjem nekaj ur pred zaključno slovesnostjo umirjeno odgovarjal na vprašanja moderatorke in novinarjev, manjšo "bombico" pa prihranil prav za konec.

"Ne vem, če bom pred koncem kariere igral za Newell's Old Boys, ne vem niti, kje bom naslednje leto, čeprav bi rad kariero zaključil pri Barceloni, toda nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo," je dan po zmagi nad Atleticom Madridom dejal Messi, ki je le nekaj ur prej v Španiji zavrnil poročanja o odhodu in kritiziral blatenje katalonskih medijev.

Trije finalisti so se dotaknili številnih preteklih in aktualnih tem, tudi svetovnega prvenstva, kjer glavni favorit za letošnjo nagrado Cristiano Ronaldo s Portugalsko ni blestel, Manuel Neuer, programirani "avtsajder", pa je z Nemčijo slavil. Tudi zato je rojaku znova v bran stopil selektor Joachim Löw, ki se s Carlom Ancelottijem in Diegom Simeonejem poteguje za glavno trenersko nagrado.

"Resnično je bil to dober mundial, ker ni bilo večjih težav. Poleg tega pa so zmagali najboljši," je menil Ronaldo. "Nemčija je bila najboljša na mundialu, Argentina je bila prav tako zelo dobra. To je bil dober mundial za nas igralce, toda za Portugalsko ne preveč. Reči so bile dobro organizirane. Gre za kratko tekmovanje in vedno ne zmaga najboljša ekipa. Vplivajo različni dejavniki, toda na tokratnem mundialu je bila Nemčija najmočnejša. V nogometu pa ostajajo le zmage. Mi smo šli hitro domov," je priznal.

"Nogomet se še naprej razvija in majhne ekipe so vedno boljše, vedno težje je zmagovati," ga je dopolnil svetovni prvak Neuer: "V Braziliji je bilo izvrstno, zelo vznemirljivo je bilo igrati nogomet in doseči takšne rezultate."

Ronaldo je še dodal, da današnja nagrada "ni najpomembnejša" in da so na svetu tudi pomembnejše reči, podobno kot Messi pa je svojo prihodnost zavil v tančico skrivnosti. Po zadnjih informacijah, objavil jih je španski dnevnik AS, je Portugalec svoje glasove kot kapetan državne reprezentance namenil Sergiu Ramosu (1.), Karimu Benzemaju (2.) in Garethu Balu (3.).

"Jasno je, da je moj cilj vpisati se v zgodovino nogometa. To sem vedno govoril in ne bom se spremenil. Veselilo bi me zmagati, toda zadovoljen sem že s tem, da sem tukaj," je pristavil zvezdnik madridskega Reala: "Samo bog pozna prihodnost, toda srečen sem v Madridu. Toda nikoli ne veš. Prihodnost bo dala odgovor."

Tu je še nekaj odgovorov treh finalistov:

O tehnologiji v nogometu
Ronaldo: V glavnem bi rekel, da je vse, kar pomaga pri zmanjševanju števila napak na tekmah, pozitivno. Ne samo dosojanje golov. Vse, kar pomaga nogometu, da je še lepši, menim, da je pozitivno in pomembno za nogometni spektakel.

Messi:  Če tehnologija pomaga in služi pri izboljšavah, potem je dobra.

Neuer: Zame je to nekaj posebnega, ker so bile v preteklosti tekme, ki bi se brez tehnologije morda končale drugače. Sodniki so namreč imeli dvome.

Razlike med klubom in državno reprezentanco
Ronaldo: Razlika je velika. V klubu smo praktično vsak dan enaki igralci, zato je normalno, da se bolje poznamo, v reprezentanci pa se igralci menjajo, selektor lahko dela spremembe. V reprezentanci je težje. Jasno je, da je kakovost zelo visoka tako v reprezentancah kot v klubih.

Messi: Razpored je zelo natrpan in velikokrat moraš sredi tekmovanja igrati za reprezentanco, z igralci, ki te vidijo le malokrat, to pa ti podre ritem.

Neuer: Rekel bi, da je igrati za klub drugače kot je igrati za reprezentanco, ker si v reprezentanci s soigralci iz tvoje države, v klubu pa imaš mednarodne soigralce, to pa spremeni slog igre. So razlike med špansko, nemško in angleško ligo, odvisno je seveda tudi od trenerja.

S katerim nogometašem bi si želel igrati?
Ronaldo: Rad bi videl, da bi mi trije igrali skupaj v istem moštvu, če me sprašujete za sedanjost. Všeč bi mi bilo igrati s tema dvema tukaj, z Messijem in Neuerjem.

Messi: Težko je izbrati enega, toliko jih je bilo skozi zgodovino.

Neuer: Všeč mi je igrati z dobrimi, uspešnimi ekipami. Če imam vzornike, osebe, ki so me navdahnile v preteklosti, bi raje igral v njihovih ekipah, toda težko je izbrati le enega, ne zdi se mi pravilno.

Želje za leto 2015
Messi: Skušati osvojiti vse, kar lahko. Težko je, toda želel bi se boriti za enega od naslovov. Glede reprezentance pa po tem, ko smo bili svetovni podprvaki, je za nas zelo pomembna Copa America, ki je že dolgo časa nismo osvojili.

Neuer: Letos se bo potrebno osredotočiti predvsem na klub. Pričakujem, da bomo osvojili kakšen naslov. Cilj so vedno trije, kar je sicer težko, toda potrebno si je postaviti cilje. Poleg tega je finale Lige prvakov v Berlinu, kjer bi radi dvignili pokal. Z reprezentanco pa bi se želel uvrstiti na Euro.

Ocena Cristiana Ronalda
Messi: To, kar mu je uspelo, je navdušujoče - Liga prvakov, španski pokal, zabil je številne gole in postavil zelo visok strelski rekord v Ligi prvakov. Odločilnega pomena je bil na mnogih tekmah. Za njim je spektakularno leto. Jasno je, da bi kdaj rad zaigral skupaj z njim, čeprav bi bilo to težko.

Neuer: Imel je izjemno leto, to pa je bilo tudi ključno za izvrstno sezono Reala Madrida, saj uspešno pot kluba zaznamujejo tudi igralci. Je zelo dober igralec, to pa je tudi dokazal.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
Maniak 12.1.2015, 18:14 Prijavi komentar
malo pristransko? Kaj pa ocena Neuerja in Messija? :)
Klemen Junior 12.1.2015, 17:56 Prijavi komentar
Dajmo Messi!!!!!!!!
zajtam 12.1.2015, 17:54 Prijavi komentar
Dosadni ste već...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE