Uredništvo    21. maj 2016
Nekdanji predsednik Barcelone o debati glede zastav

Laporta pozval k bojkotu

V debato o pravičnosti prepovedi separatističnih katalonskih zastav na prihajajoči finalni tekmi španskega pokala se je pričakovano vključil tudi nekdanji predsednik Barcelone.
SORODNE NOVICE
Iniesta: Coutinho in Mina bi b...
14.12.2017 | Evropske lige
Upornik N'Zonzi blizu prestopa...
14.12.2017 | Evropske lige
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
Nekdanji predsednik Barcelone in poraženec nedavnih volitev Joan Laporta je trenutnega prvega moža kluba Josepa Mario Bartomeuja pozval, da naj sledi zgledoma predsednika katalonskega parlamenta Carlesu Puigdemontu in županje Ade Colau ter se protestno ne udeleži finalne tekme španskega pokala na stadionu Vicenteja Calderona. Prepoved nošenja zastav z zvezdo, tako imenovanih "estalad", ki jo je tik pred tekmo sprejel španski parlament skupaj z mestom Madrid (sodišče je nato ugodilo pritožbi Kataloncev), je dvignila veliko prahu na Iberskem polotoku, Laporta pa meni, da je možnost le ena.

"Glede na to, da sta tako županja Barcelone kot tudi predsednik parlamenta oznanila, da zaradi državnega ponosa ne bosta prišla, potem tudi predsednik Barçe ne bi smel iti v znak protesta in izkazovanja solidarnosti. Ali pa naj gre gledat tekmo s tribune ob vseh članih kluba in navijačih Barçe," je svojemu nepomirljivemu nasprotniku prek Twitterja sodeloval Laporta.

Slednji se trenutno nahaja v Bolgariji, kamor ga je na poklon preminulemu Johanu Cruyffu povabil nekdanji napadalec kluba Hristo Stojčkov. Laporta, ki se je v politiko podal kot prvi mož separatistične stranke Solidaritat Catalana, pravi, da sporna zastava predstavlja "demokratično, legitimno, legalno in nenasilno" gibanje.

Tudi zato Bartomeuja poziva, da z zavračanjem obiska pokaže, da se bodo ta konec tedna v Madridu kršile osnovne človekove pravice.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
MaliBebcki 21.5.2016, 08:25 Prijavi komentar
Barve so pa čisto mimo...preveč otročje.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE