Damjan Tratnik   17. junij 2015
Joan Laporta se želi vrniti na predsedniški stolček

Laporta naznanil kandidaturo

Nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta je včeraj v video sporočilu uradno potrdil domneve, da bo na prihajajočih volitvah izzval Josepa Bartomeuja.
SORODNE NOVICE
Ronaldinho: Nasmešek, ki bo os...
18.1.2018 | Evropske lige
Bakambu rekorder Afrike in Kit...
18.1.2018 | Evropske lige
Copa del Rey: Espanyol končal ...
17.1.2018 | Evropske lige
Roberto Assis: Ronaldinho je k...
17.1.2018 | Evropske lige
Sanchis: Ronaldu ni treba poda...
17.1.2018 | Evropske lige
Williams podaljšal, klavzula z...
17.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Predsednik Barcelone med letoma 2003 in 2010, Joan Laporta, je včeraj v video sporočilu potrdil dalj časa trajajoče domneve, da se bo na prihajajočih predsedniških volitvah potegoval za nov mandat na čelu aktualnih evropskih prvakov. Laporta bo po mnenju številnih resen izzivalec obstoječemu vodstvu na čelu z aktualnim predsednikom Josepom Bartomeujem, v svoji naznanitvi kandidature pa se je zavezal, da se bo Barcelona vrnila k svojim katalonskim koreninam.

"Pozdravljeni vsi. Kot veste, bom kandidiral na volitvah za predsednika Barcelone. Za ta korak sem se odločil zato, ker želim, da klub postane znova od vseh. Bolj kot kdajkoli prej se čutim pripravljenega voditi klub. Imam več izkušenj kot prej. Imam tudi napake, kot večina od vas že ve, a moji principi ostajajo enaki. Zame je Barcelona več kot klub. To je deklaracija vrednot kot so model Johana Cruyffa, La Masia, Katalonija, Unicef .. To je multi športni klub in profesionalna organizacija, v katero verjamem in za katero se bom boril."

"V zadnjih letih sem bil deležen veliko podpore številnih navijačev Barcelone. Vsem se iskreno zahvaljujem za zaupanje in jim sporočam, da so prav oni glavni razlog, zakaj bom kandidiral. Zdaj je napočil trenutek resnice in zdaj vašo podporo potrebujem še bolj kot kdajkoli prej. Ta kampanja nam mora uspeti, če želimo ta klub znova narediti dostopen vsem. Hvala vam in živela Barca in Katalonija!" je povedal Laporta, sicer zavzet pristaš katalonske neodvisnosti.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 7
Starejši naprej | Novejši naprej
Klemen Junior 19.6.2015, 13:21 Prijavi komentar
Ja pa sej bomo lahko zadovoljni le če bo bil predsednik Bartomeu ali pa Laporta.
Messiniesta 17.6.2015, 18:33 Prijavi komentar
lej ga tega ja zadolzevanje je blo v obdobju Laporte precej bolj intenzivno... sam mozno da je to tud zarad ksnih investicij ala nova La Masia pa tko naprej
lej ga tega 17.6.2015, 17:19 Prijavi komentar
pa več minusa ... Čigrinski je mogu it, ker smo mel gromozanski minus. Nakupi od Zambrote, Thurama, posoje Davidsa, Belletija, Milita, vse na horuk in velik denarja je šlo mislm da 90 milijonov ... bedarija živa, pod tem k je odstopu zarad neymargate smo vsaj zmanjševal minus, čeprav se je trošilo za izjemno drage igralce. Tko, dače bi biu tok dobr ne bi zastavljal kampanje na podlagi čustev ampak bi jo predstavil na podlagi številk. Pustite ob strani športne dosežke, pri tem nima vloge predsednik kluba ampak športna stroka.
mikimaus 17.6.2015, 14:54 Prijavi komentar
snif84: Iz ust si mi vzel... :-) Se popolnoma strinjam. Samo v času Laporta smo imeli več dostojanstva in manj finančnim malverzacij... tko da Laporta. Visca Barca!
snif84 17.6.2015, 14:05 Prijavi komentar
po eni strani bi si želel vrnitev Laporte, po drugi strani pa mi je glupo menjavat nekaj, kar trenutno funkcionira...
Klemen Junior 17.6.2015, 13:56 Prijavi komentar
Jest sem za Bartomeua, ker je storil res dosti dobrega, od kar je on na vrhu!
Messiniesta 17.6.2015, 13:33 Prijavi komentar
res bo 10 kandidatov... ampak mislm da koncni boj bo med laporto pa bartomeuam
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE