Damjan Tratnik   19. avgust 2013
Igralci Barcelone so navdušeni nad metodami Gerarda Martina

Lani niso delali na taktiki

Vezist Barcelone Xavi je navdušen nad trenerskimi metodami Gerarda Martina, ki so po njegovem mnenju odigrale svojo vlogo ob fantastičnemu začetku v novo sezono.
SORODNE NOVICE
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
Zidane: Ronaldo je boljši, kot...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Barcelona je na uvodni tekmi nove sezone povozila Levante in mu že po atomskem prvem polčasu, v katerem je Kataloncem uspevalo prav vse, kar so si zamislili, zabila kar pol ducata golov. Novi trener Kataloncev Gerardo Martino je na najboljši možen način začel svojo pot na klopi štirikratnih evropskih prvakov, nad prvimi rezultati njegovega dela pa so navdušeni tudi nekateri vidnejši člani kluba na čelu z dolgoletnim organizatorjem igre Xavijem.

"Lani smo zaradi odsotnosti Tita zelo malo delali na taktiki. Posledica tega je bila, da v naši igri ni bilo prepoznavne avtomatike. Gerardo Martino je resen in delaven trener, ki je zelo blizu igralcem. Posvetujemo se o vsem, česar se lotimo,
" je povedal Xavi, podobnega mnenja pa je tudi njegov partner na sredini igrišča Sergio Busquets.

"Pritisk na nasprotnika zelo pomaga vsem igralcem na sredini igrišča, saj vsi sodelujemo pri poskusu pridobitve izgubljene žoge. Lani je bilo težko, saj je bilo preveč sprememb. Manjkalo nam je stabilnosti. Trener je naredil nekaj taktičnih premikov, ki so nam zelo všeč," je povedal Busquets.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE