Damjan Tratnik   16. junij 2015
Začenja se bitka za predsedniški stolček Barcelone

Katarci financirajo terorizem

Predsedniški kandidat Barcelone Agusti Benedito je zatrdil, da bo v primeru izvolitve takoj prekinil pogodbo s katarskimi pokrovitelji kluba.
SORODNE NOVICE
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
Zidane: Ronaldo je boljši, kot...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: /)
V Barceloni bodo 18. julija volili novega predsednika kluba, eden od kandidatov pa bo tudi Agusti Benedito, ki se je kampanje lotil s precej radikalnimi idejami. Benedito je obstoječe vodstvo kluba že pred meseci obtožil, da namerava v poletnem prestopnem roku prodati prvega klubskega zvezdnika Lionela Messija, v zadnjih dneh pa se je spravil še na posel, ki ga je vodstvo kluba sklenilo s Qatar Sports Investmentom, ki je letno brez bonusov na uspešnost vredno približno 30 milijonov evrov.

Predsednik Barcelone Josep Bartomeu naj bi se v teh dneh s Katarci pogovarjal o novi pogodbi, ki naj bi bila vredna celo 50 milijonov evrov na sezono, Benedito pa napoveduje, da bo v primeru izvolitve nemudoma prekinil vse vezi s Katarci, saj ti po njegovem mnenju mečejo slabo luč na klub.

"Katar financira mednarodni džihadistični terorizem. Imamo eno, dve ali celo tri alternative, ki bi plačale še več kot Katar," je povedal Benedito, ki je sicer možakar poln presenečenj. Razkril je namreč, da ni ravno največji poznavalec nogometa.

"Imam svetovalno podjetje s sedežem v Bogoti, veliko pa delamo v celotni Latinski Ameriki. Zelo rad imam nogomet, vendar o njem ne vem prav veliko. Veliko časa namenim temu, da po svetu iščem nadarjene ljudi in tako sem mimogrede odkril, da je Manchester United klub, ki funkcionira neverjetno dobro."

Čeprav o nogometu ne ve prav veliko, pa Benedito trdi, da se je v zadnjih dneh sestal s predsednikom Juventusa Andreo Agnellijem in se z njim dogovoril za prestop Paula Pogbaja.

"Govoril sem s Pogbajem. Naprej sem kontaktiral predsednika kluba Andreo Agnellija, nato pa sem se neposredno pogovoril tudi z igralcem. Juventus zanj hoče 80 milijonov evrov, igralec pa želi zaslužiti 12 milijonov evrov letno po vseh obdavčitvah."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
carli55 16.6.2015, 16:37 Prijavi komentar
Po moje bo spet Laporta
Ronnie_10 16.6.2015, 15:16 Prijavi komentar
hahaha ka to je nek katalonski Artur Štern? :)
griksiflips 16.6.2015, 15:13 Prijavi komentar
Vsak predsednik ima svojo taktiko in tvojo "bombo prestopnega roka" katero upa da mu bo uspelo unovčit. Tako je Laporta z "Ronaldinhjem" zadel terno in spisal najveličastnejšo ero v zgodovini Barcelone. To se lahko ponovi sedaj da Bartomeu naredi nekaj podobnega, kajti pod njegovim vodstvom je padel novi trojček in ima priložnost za ponovitev 6 pokalov v letu dni. Tako da Laporta ali Bartomeu. Vsi pa obljubljajo Pogbaja. Bomo videli kako se bo razpletlo. Meni osebo je bolj všeč Laporta kajti takrat so bile potrebne velike spremembe katerih se Laporta ni ustrašil. Sedaj pa samo nadaljujejo takrat prigaran sloves.
Messiniesta 16.6.2015, 14:17 Prijavi komentar
pomojm nima sans
doktor 16.6.2015, 13:34 Prijavi komentar
haha keri šarlatan
Klemen Junior 16.6.2015, 13:22 Prijavi komentar
Jah, Qatar Airways Barcelono kar fila z denarjem. Malo čučen se mi zdi tale Benedito, najbolje bi bilo če bi ostal Bartomeu, saj odlično opravlja svoje delo!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE