Uredništvo    17. junij 2017
Messi Laporta

Inter je ponujal 150 milijonov

Nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta se spominja, kako mu je zaradi ponudbe Interja postalo jasno, da je potrebno zaščititi interese kluba in povišati klavzulo Lea Messija.
SORODNE NOVICE
Jan Oblak drugič postal Zamora
18.12.2017 | Evropske lige
Ferran Torres prvi "milenijec"...
18.12.2017 | Evropske lige
Keylor Navas najboljši v regij...
18.12.2017 | Evropske lige
Barcelona je v stikih z Griezm...
18.12.2017 | Evropske lige
Mkhitaryan je pripravljen iti ...
18.12.2017 | Evropske lige
Novi Busquets Rodri na poti v ...
18.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Joan Laporta, ki se zaenkrat neuspešno poskuša vrniti na čelo Barcelone, je v pogovoru za The Guardian sicer zatrdil, da se v nobenem trenutku ni zbal, da bi Lionel Messi zapustil klub. Argentinec se je leta 2006 z Barcelono po naslovu državnega prvaka veselil še naslova v Ligi prvakov, a še ni bil standarden član prve postave, ko je na vrata Camp Noua potrkal milanski Internazionale.

"Leta 2006 je Inter poslal ponudbo za Messija. Pripravljeni so bili plačati odkupno klavzulo 150 milijonov evrov, zato smo jo kasneje povišali na 250 milijonov, a zaradi odnosa z njegovim očetom, Jorgejem, sem bil povsem miren," je dejal Laporta. 

"Rekel sem mu, da bodo morali plačati klavzulo, saj ga ne nameravam prodati. On je bil tu srečen, zaslovel je. Tam bi zgolj zaslužil. Rekel sem mu: 'Tvojemu sinu je usojeno, da postane največji v zgodovini, tu pa bo imel na voljo moštvo, ki mu bo to pomagalo doseči. Dobro mu bo.'"

Laporto je na nedavnih predsedniških volitvah porazil Josep Maria Bartomeu, nekdanji predsednik pa ostaja velik kritik trenutnega vodstva, ki je po zaslugi Neymarjevega prestopa stalno na sodiščih.

"Ne morem pozabiti, da so me tisti, ki so me nasledili, poskušali uničiti. Zapustili smo jim najboljšo Barço v zgodovini, oni pa so svoj čas namenili temu, da jo uničijo. Pep je pokazal nevsakdanjo uglajenost in nas javno branil. Barço pa so ugrabili. Polna je zastrupljenosti, manipulacij in laži, to pa je žalostno. Pozivam jih, da naj odstopijo. Če bi imeli kaj sramu, bi to storili. Če to storijo, bom nemudoma kandidiral na volitvah. Težava je v tem, da njihov mandat traja do leta 2021. Če bi šel zdaj, se počutim svežega za kaj takega, v treh ali štirih letih pa ne verjamem, da bo temu tako," napoveduje Laporta.

Angleške kolege je zanimal tudi referendum o neodvisnosti Katalonije, za katerega si toliko časa prizadevajo njegovi podporniki, med katerimi je tudi največji klub te avtonomne pokrajine. Laporta se je po slovesu od Barce vrgel v politiko in je velik zagovornik neodvisnosti, do katere pa njegovi nasledniki z Bartomeujem na čelu (vsaj do nedavnega) niso imeli enotnega stališča.

"Ljudje pravijo, da ne gre mešati politike in športa, a sta že zmešana. Tisti, ki pravijo, da naj se ti dve reči ne mešata, ju mešajo. Nogometni klub potrebuje dušo: zmage ti prinesejo ponos in če je ta ponos enak ponosu mesta ali države, potem je reč še toliko večja. Ne igraš le za zmage. Rezultat ne opravičuje načina," dodaja Laporta.

"Ena izmed reči, na katero sem najbolj ponosen, je, da sem na dres Barçe postavil Unicef. To je dalo dušo našemu klubu, ga združilo z družbo, še posebej s tistimi, ki so ranljivi. Igraš za nekaj več. Če pa tudi ekipa deli vrednote mesta, v katerem si, potem je to najbolj romantičen ideal. Pep je nekega dne enajsterico sestavil iz enajstih igralcev klubske šole, šest jih je osvojilo naslov svetovnega prvaka v Južni Afriki. Tega (Španci, op. a.) nikoli niso prepoznali. Morda nam zato nočejo dati našega referenduma."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
partito 19.6.2017, 16:59 Prijavi komentar
zelo,zelo blizu je bil Messi,da bi prišel v Inter..
ChampionsLeague12 19.6.2017, 04:24 Prijavi komentar
Barcelona se je začela potapljat v globino morja .. težko se bo pobrati .. če bo Angleški in Italjanski klubi spet močni kot nekoč bo Barcelona spet s težavo osvajala lovorike
pejo2310 17.6.2017, 21:51 Prijavi komentar
+ 1
mstegar 17.6.2017, 11:45 Prijavi komentar
Laporta vrni se.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE