Anže Zajič   31. avgust 2010
Birmingham City pripeljal okrepitev zvenečega imena

Hleb se je vrnil na Otok

Češki branilec Martin Jiranek je novi član Birmingham Cityja, toda na zadnji dan prestopnega roka precej bolj odmeva prihod Aleksandra Hleba iz vrst Barcelone.
SORODNE NOVICE
Klopp: Biti prvi med ostalimi ...
16.12.2017 | Evropske lige
United več mesecev brez Erica ...
16.12.2017 | Evropske lige
Rekordni City gosti Tottenham
16.12.2017 | Evropske lige
Rekordni Guardiola tretjič zap...
15.12.2017 | Evropske lige
Silva zdaj ve, da je zvezda
15.12.2017 | Evropske lige
Zdi se, da se konec bliža
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Ne sodi ravno med najodmevnejše, zagotovo pa gre za prestop, ki je presenetil mnoge - beloruski nogometaš Aleksander Hleb je okrepil vrste angleškega prvoligaša Birmingham Cityja. Ne zgodi se seveda vsak dan, da se k slednjemu preseli nogometaš Barcelone, zato niti ne čudi, da so na štadionu St Andrew's posel obesili na veliki zvon. Hleb se je sicer k svojemu novemu klubu preselil kot posojen nogometaš, in sicer bo pri modrih načeloma ostal do konca sezone. Kaj bo sledilo nato, bomo seveda šele videli.

29-letnik se je tako vrnil v državo, v kateri si je že služil kruh. Ko je leta 2005 po petih letih zapustil Stuttgart, je namreč podpisal za Arsenal in nato v naslednjih sezonah pri slednjem nanizal nemalo vrhunskih predstav. Zaradi tega ga je pred 24 meseci tudi odkupila Barcelona, ki je zanj plačala kar 15 milijonov evrov. Toda na Nou Campu mu ni bilo usojeno uspeti. Skupno je v vseh tekmovanjih sicer odigral 36 tekem, a se ni niti enkrat vpisal med strelce, tudi sicer je pustil bled vtis. V minuli sezoni je bil nato posojen Stuttgartu, sedaj je znova začasno zapustil katalonskega giganta.

"Hleb je vrhunski nogometaš, o kakršnem smo lahko še pred časom zgolj in samo sanjali," je navdušen trener Birmingham Cityja Alex McLeish: "V zadnjih nekaj letih smo se sicer pogovarjali o njem, toda nihče ni zares verjel, da ga lahko dejansko pripeljemo. Ob koncu tokratnega prestopnega roka smo se odločili, da bomo kljub vsemu poskusili in na presenečenje spoznali, da nismo pred misijo nemogoče. Njegov prihod za nas predstavlja zares izjemen prestop in presrečni smo, ker je pri nas."

Poleg Hleba se je na zadnji dan poletnega prestopnega roka v Birmingham City preselil tudi Martin Jiranek, branilec iz Češke, ki je bil doslej kapetan ruskega prvoligaša Spartaka iz Moskve. 31-letni nekdanji nogometaš Reggine je podpisal enoletno pogodbo.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
tomeeek 31.8.2010, 23:39 Prijavi komentar
barca res neve trgovati :)...pripeljati bojo mogli zahoviča če hočejo delati dobre prestope :D
molekinho 31.8.2010, 18:19 Prijavi komentar
ne vem ali barca nima računovodstva, ali gradijo dobre odnose s klubi po celi evropi. ni čudno da majo potem kljub 450 mio. prihodkom bogih 10 mio. dobička in take dolgove. mogoče bi moral pripeljat gallianija pa bi vse igralce dobili 3x pod ceno in prodali 3x nad ceno. če so na športnem področju najboljši, majo finance na ravni slovenskih gradbenih podjetij.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE