Damjan Tratnik   29. junij 2010
Real in Barcelona trn v peti ostalim španskim prvoligašem

Grožnje velikanoma

Če Real in Barca ne bosta spoštovala pravil igre, potem naj ustanovita svojo lastno prvenstvo za dva, grozi predsednik Seville Jose Maria Del Nido.
SORODNE NOVICE
Marcelo: Realu nikoli ni lahko
13.12.2017 | Evropske lige
Paul Pogba: Lahko bi odšel k R...
13.12.2017 | Evropske lige
Športnik leta: Jan Oblak na če...
13.12.2017 | Evropske lige
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Barcelona in tudi Real sta bila v letošnji sezoni La Lige brez prave konkurence. (foto: Getty Images)
Jose Maria Del Nido, predsednik Seville, grozi Realu in Barceloni: če ne bosta pristala na pravičnejšo delitev denarja iz prodaje televizijskih pravic, naj izstopita iz La Lige. V Španiji med ostalimi prvoligaši že vrsto let vlada nezadovoljstvo, ker velikana dobivata precej večji kos zajetne finančne pogače. Po nekaterih podatkih naj bi v žep pospravila kar polovico celotnega zaslužka (po 150 milijonov evrov vsak), kar je zagotovo eden od razlogov, zakaj sta v tolikšni prednosti pred ostalimi klubi.

"Barca in Real bosta morala pristati na pravila igre, ki jih bodo določili ostali klubi. Če ne bosta, potem bomo pač imeli ligo z 18 klubi, oni pa naj uživajo v čudovitem prvenstvu z vsega dvema ekipama. Gre za torto, ki bi morala biti razdeljena enakopravno, zato bodo naše odločitve radikalne. Naša dolžnost je, da poskrbimo, da špansko prvenstvo ne bo postalo boj med zgolj dvema kluboma," trdi Del Nido, ki po svoje vsekakor ima prav.

Tretjeuvrščena Valencia je v minuli sezoni za Realom zaostala za kar 25 točk, kar nazorno priča o tem, kako počasi ostali klubi "capljajo" za obema velikanoma. Pred kratkim so španski klubi prišli na idejo, da bi špansko prvo in drugo ligo uredili po angleškem vzoru, a se pojavlja težava, ker se številni ne strinjajo s tem, koliko od televizijskih pravic dobita Real in Barcelona. V Španiji je sicer praksa, da se klubi sami dogovorijo s televizijami glede prodaje pravice, medtem ko v Angliji, Nemčiji in Franciji vodstva tekmovanj sklenejo in podpišejo kolektivno pogodbo, po kateri je denar razdeljen precej bolj pravično oziroma enakovredno. Zaradi tega klubi iz omenjenih držav precej lažje pokrijejo letni proračun. Predsedniki in ostali veljaki španskih klubov bodo v naslednjih dneh nadaljevali s sestanki glede prihodnosti tamkajšnjega klubskega nogometa.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 22
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
baloncek 27.7.2010, 19:27 Prijavi komentar
resno bi si mogl dnar razdelit enakopravno vsi klubi. glede tega da so pri realu ves dnar od nakupa cr-ja in kaka-ja pokril z prodajami dresov so napisal sam slovenski mediji oz. marca, as, goal in ostali niso napisal da so vse pokril ampak "le" malce manj kot polovico (to so pisal nekje aprila se mi zdi.)
Ibrakadabra 10.7.2010, 02:27 Prijavi komentar
to je res brezveze, enolično, da igrata samo 2 kluba, preveč velike razlike so med klubi in to ni dobro za nogomet v prihodnosti, nekaj bo tukaj uefa morala naredit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SKENDER 1.7.2010, 23:16 Prijavi komentar
Saj pa je lepo povedu. Za neke bogataše se grejo pri Realu in Barci, drugače pa nevejo do dnarja kot iz TV pravic
sergio_ramos-nejc 1.7.2010, 15:35 Prijavi komentar
kr neki ce je ljubosum k lahk kupijoo vse dore igralce barca in rma sevilja pa dubiva ostankr...hehehehehe
Charlie_Brown 30.6.2010, 18:28 Prijavi komentar
la liga brez barce in reala? haha, to pa bi bla dobra liga :) neki takšnega kot portugalska
Bendžo 30.6.2010, 10:39 Prijavi komentar
Shishko88 Kaj misliš, da Xerez, Valladoid,... nimajo nobeni navijačev in igrajo pred praznimi tribunami, kot je primer pri nas v SLO?
zila90 30.6.2010, 09:38 Prijavi komentar
shishko88 mimogrede, včasih so ti amaterji (kot ti praviš ekipam kot so Xerez, Valladolid,...) odigrali boljšo tekmo (za gledalca) kot Real ali pa Barca :/
Messiniesta 30.6.2010, 09:22 Prijavi komentar
shishko88 pa tud za CR in ostale lanske nakupe niso pokril. Takih nalozb se ne pokrije v eni sezoni... wosu... perez je najel dolgorocne kredite (te pa so vecletni ze v osnovi) in tud ce so prihodki precej nad izdatki, jih pokriva z rednimi anuitetami. ce bi bil kej pametn pol bi to vedu. sicer pa prihodki od prodaje dresov so bli visoki, ampak real ne dobi 100% od prodaje dresa.
Messiniesta 30.6.2010, 09:18 Prijavi komentar
shishko88 na pamet? poglej si tole: http://en.wikipedia.org/wiki/Forbes%27_list_of_the_most_valuable_football_clubs kaj hitro bos videl da je delez dolga v kapitalu 0%, od Reala 54%.... shisko88 TI NIMAS POJMA IN TI KAR NEKAJ VEDNO GOVORIS NA PAMET.
Ducky 30.6.2010, 07:47 Prijavi komentar
Ja po eni strani ma prav. Je tako, da ta kluba dobivata veliko več denarja od ostalih in posledično lahko gradijo bolj atraktivna moštva, zaradi česar imata vedno večje zanimanje gledalcev. Če bi se denar pravičneje razdelil, bi tudi ostale ekipe lahko sčasoma naredile konkurenčnejše ekipe, zaradi česar bi dobile tudi več pozornosti.
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE