Uredništvo    7. april 2014
Laporta meni:

FIFA je prestroga do Barcelone

Joan Laporta, nekdanji predsednik Barcelone, je prepričan, da je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) do katalonskega kluba s kaznijo prestroga.
SORODNE NOVICE
Valencia doživela drugi poraz
16.12.2017 | Evropske lige
Joaquin v Betis vložil več kot...
16.12.2017 | Evropske lige
Remi Seville zaznamoval Berizz...
16.12.2017 | Evropske lige
Iago Aspas igralec meseca v La...
16.12.2017 | Evropske lige
Simeone: Griezmannu bomo dovol...
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je s kaznijo prepovedi trgovanja z nogometaši med naslednjima dvema prestopnima rokoma ravnala prestrogo, je prepričan nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta

"V Barceloni smo od nekdaj vzgajali nogometaše, vzgajali smo jih še preden smo iz njih naredili nogometaše. To smo vedno znali dobro početi. Messi, Xavi, Pique, Valdes, Puyol... Vsi so šli skozi sistem, skozi La Masio. Ta šola je odlična. Pripravlja jih na življenje, mladi igralci imajo na voljo vse. Pripravlja jih tudi na življenje ob in po nogometu. Pripravlja jih tudi na neuspehe. FIFA je s to kaznijo pokazal izjemno veliko mero strogosti do Barcelone," je prepričan nekdanji prvi mož katalonskega velikana. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 17
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Messiniesta 8.4.2014, 00:58 Prijavi komentar
retropil hmm samo tiste tocke so na videz pomembne v vsakem primeru. Sicer gre pa najbrz skoraj v vseh primerih za izigravanje prve tocke, vsaj po mojem mnenju. Se pa strinjam ja
retropil 7.4.2014, 20:03 Prijavi komentar
Niso brez pomena sicer ti kampi. Lahko vidijo potencial, ter v naslednjih letih spremljajo razvoj kakega mladeniča, pri 16. letih pa ga lahko odpeljejo če izpolnjujejo pogoje. Ravno to je poanta. Da nebi starši živeli na račun otroka in tako naprej.
retropil 7.4.2014, 19:52 Prijavi komentar
Narobe* :)
retropil 7.4.2014, 19:52 Prijavi komentar
Napobe Messiniesta. Oprosti, ampak te moram popravit. Te olajševalne okoliščine pod točko 2. veljajo le za mladeniče med 16. in 18. letom starosti. Zato so ti korejci sporni. Kar se tiče La Masie sploh ni nič spornega. Sporen je že sam prihod igralcev v Španijo, v klub Barcelona. Napisal sem edine tri možnosti, po katerih lahko mladoletnik pride izven EU v klub ki je v EU. Glede Messija: Kot je pa meni jasno, je Messi prišel na zdravljenje, Barcelona pa je bila njegov sponzor. S tem so nekako izigrali ta pravila, da so padli pod točko 1. Če nimam prav, me popravi.
Messiniesta 7.4.2014, 18:58 Prijavi komentar
je pa res Barca pretiravala s temi mladinci... ampak vse to potem pomeni, da te kampi, ki jih organizirajo po svetu so prakticno brez pomena za klub kar se tice skavtinga
Messiniesta 7.4.2014, 18:50 Prijavi komentar
drugace je pa teh klubov najbrz veliko, k so to krsil. Pac starsem zrihtajo nastanitev in sluzbo, otroku pa solanje al znotraj kluba v akademiji al pa pac loceno. Ce pogledas po klubih, k so letos igral v UEFA youth league lahko najdes recimo take igralce. Pri Real Madridu recimo sem 100%, da je tak primer Juan Jose Narvaez, sicer en najboljsih strelcev tega tekmovanja.
Messiniesta 7.4.2014, 18:45 Prijavi komentar
retropil Laporta bi branil to upravo takrat ko bi Janša branil Pozitivno Slovenijo al pa Calderon Pereza hehe. Sej tud v tej izjavi ni povedal, da je kazen neupravičena, ampak samo da je FIFA prestroga v svoji kazni. To je zame bistvena razlika. Brez skrbi da je Laporta mnenja, da se bod njegovo upravo to nebi zgodil a tega nemore trdit. Ker enako je blo z Messijem, s tem da se je isto cela druzina preselila z Messijem, Barca pa je placala zdravljenje. Pa ni misljeno samo za mladenice med 16. in 18. letom starosti, ker med to deseterico jih je kar nekaj pod 16. Oziroma si kasneje v postu omenil tega Korejca. Mislm, da so kar trije Korejci bli med to deseterico. Pravila sem si prebral ze drugi dan po kazni, tako da vem priblizno zakaj se je slo. Vseen vse pohvale za to, da si napisal, ker je ogromno takih k se vedno misljo, da je kazen zarad Neymarja hehe. La Masia je pa zato direktno povezana, ker ne gre samo za nogometno akademijo, La Masia je tud sola in vse to si opisal pod tocko 2., torej gre pri La Masii za, citiram, "primerno nogometno izobrazbo na najvišjem državnem nivoju", "primerno splošno izobrazbo, da v primeru opustitve nogometa oz. končanja kariere lahko dobi zaposlitev", poskrbijo pa za mentorstvo, nastanitev, prehranjevanje itd. ZATO se zagovarja La Masio kot primer dobre prakse.
retropil 7.4.2014, 17:11 Prijavi komentar
Kazen je po mojem mnenju več kot zadostna, sploh če bodo uredili vse potrebno. V kolikor pa se bo to nadaljevalo... Mislim glede na to, da so imeli že leto dni na razpolago, pa niso naredili nič v zvezi s tem, potem tudi ne vem zakaj bi sedaj.
boyaninho 7.4.2014, 17:03 Prijavi komentar
premila kazen za barco.
retropil 7.4.2014, 16:58 Prijavi komentar
Ta pravila so v preteklosti nekateri klubi že kršili. Recimo Cadiz, pri prestopu mladega Carlos Javier Acuña Caballera leta 2005, ko je teden po pritožbi paragvajske zveze, njegova mati čudežno dobila službo v nekem lokalu blizu kluba... FC Midtjylland iz Danske, je tako proti pravilnom pripeljal 3 mlade nigerijce, ki so jih kasneje registrirali kot študente, ki amatersko igrajo še nogomet (japajade :) ), seveda je padlo v vodo... Pa verjetno še kakšen klub.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE