Damjan Tratnik   15. januar 2015
Bojan Krkić o svojih izkušnjah s trenerjem Barcelone

Enrique ne govori z igralci

Nekdanji član Barcelone Bojan Krkić je opisal svoje izkušnje s sedanjim trenerjem Kataloncem Luisom Enriquejem, ki ga s svojim pristopom ni prepričal.
SORODNE NOVICE
Iniesta: Coutinho in Mina bi b...
14.12.2017 | Evropske lige
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Napadalec angleškega Stoke Cityja Bojan Krkić je imel v svoji dosedanji karieri že dvakrat priložnost sodelovanja s trenerjem Barcelone Luisom Enriquejem. Z njim je prvič sodeloval v mladinskih ekipah Barcelone, moči pa sta združila tudi kasneje pri italijanski Romi, od katere pa sta se oba hitro poslovila s precej grenkim priokusom. Krkić Enriqueja dobro pozna, nad njegovimi trenerskimi metodami, o katerih je v zadnjih tednih veliko govora, pa ni najbolj navdušen.

"On je zelo nekomunikativen trener. Z igralci nima nikakršnega odnosa. Nekoč je bil nogometaš in bi zato moral vedeti, kako je biti del slačilnice. Na koncu sezone bomo videli, ali je njegov sistema treniranja uspešen. Ima sicer jasne ideje, vendar dela v glavnem s pomočniki in daleč od igralcev. Vsak trener ima svoj način dela, tako kot tudi on," je povedal Krkić, ki se je dotaknil tudi vloge Lionela Messija v slačilnici.

"Ko sem delil slačilnico z njim, je bilo vse v redu. Ni bilo nikakršnih prepirov ali težav. Ne vem, ali se je to danes spremenilo. Vsak igralec potrebuje podporo. Prepričan se, da se Messi želi čutiti pomembnega da je rad v dobri družbi."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 7
Starejši naprej | Novejši naprej
mikimaus 16.1.2015, 07:30 Prijavi komentar
Takole bom rekel. Luis bi lahko bil odličen trener, samo v vrhunskih klubih moraš biti predvsem psiholog (kar pomeni, da znaš komunicirati z mega zvezdami), šele potem strokovnjak in strateg. Poleg tega moraš imeti odličen občutek za ekipo in logično izbirati sestavo prve ekipe. Teh dveh komponent Enrique nima. Žal. In zaradi tega ni profil trenerja, ki ga naj bi imela Barca.
Joga Bonito 15.1.2015, 17:43 Prijavi komentar
Klemen Junior : To je njegov podpis kolega haha :D
Klemen Junior 15.1.2015, 13:55 Prijavi komentar
Pa kje maš ti ta Fenerbahce, da ga ob vsakem svojem komentarju omenjaš.
FENERBAHCe-of-balkan -ISTANBUL 15.1.2015, 12:44 Prijavi komentar
uparsanje kok je res te medije napihajo usakega folk pa blesav pa res vrjame fenerbahce
krneki11 15.1.2015, 12:04 Prijavi komentar
Trener mora biti v prvi vrsti človek, ki mora biti s svojim vedenjem za zgled nogometašem, pa naj si gre za 5 let stare mulce ali pa 33 let stare profesionalne nogometaše. Človek pa je lahko edino če z njimi komunicira in razvije neki človeški odnos. Ne more pomočnik govorit z nogometaši. lahko jim dajejo posamezna navodila ne morejo pa oni delati z njimi. Včasih je treba z messijem po treningu spiti tudi kakšno kavico in se pogovorit o drugih stvareh. Z takšnim pristopom bi bilo mnogo boljše vzdušje v slačilnici in bi potem tudi igralci drugače igrali. Seveda pa mora ob tem obrdržat primerno raven spoštovanja in discipline, saj je navsezadnje on trener in šef ekipe.
Who? 15.1.2015, 11:39 Prijavi komentar
Pa sej ne rabijo komunicirat, za denar ki ga služijo, bi morali telepatsko sodelovat. Tak človek nima na klopi timskega športa kaj početi. Ne vem kako lahko ne spregovoriš z igralci. Se mi zdi, da zna bit Mancini podoben tip trenerja.
Patriot_ASR 15.1.2015, 10:23 Prijavi komentar
Saj to je počel že kot trener v Romi. Nekateri igralci so povedali, da z njimi ni spregovoril niti besede v celem letu.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE