Damjan Tratnik   30. marec 2016
V soboto se na Nou Campu obeta zelo emocionalen El Clasico

El Clasico v znamenju Cruyffa

Vodstvo španske Barcelone je objavilo natančen program počastitve preminule ikone Johana Cruyffa, od katerega se bo stadion Nou Camp lahko družno poslovil na sobotnem El Clasicu.
SORODNE NOVICE
Remi Seville zaznamoval Berizz...
16.12.2017 | Evropske lige
Iago Aspas igralec meseca v La...
16.12.2017 | Evropske lige
La Liga: Kdo bo zavladal v Bas...
16.12.2017 | Evropske lige
Simeone: Griezmannu bomo dovol...
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
Hebei nudi več kot Barca
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Sobotni El Clasico bi lahko v primeru zmage Barcelone Real iz Madrida dokončno eliminiral iz bitke za naslov španskega prvaka, a v dneh pred tradicionalnim vrhuncem sezone v španski Primeri Division vzdušje ni povsem športno obarvano. Barcelona žaluje za svojim modernim očetom Johanom Cruyffom, kateremu se je na žalni slovesnosti na stadionu Nou Camp v  zadnjih dneh priklonilo skoraj 45 tisoč ljudi.

Slovo od mitske "štirinajstice" bo močno zaznamovalo sobotni spopad obeh največjih španskih in evropskih klubov, iz vodstva Barcelone pa so danes sporočili natančen program počastitve svojega nekdanjega igralca, trenerja in častnega predsednika.

"Mozaik, sestavljen iz 90.000 kartonov, bo izpisal sporočilo 'Gracies Johan', ki bo izpisan tudi na majicah igralcev Barcelone in sicer na mestu, kjer je sicer logotip svetovnega klubskega prvaka. Obe ekipi bosta na igrišče vstopili v spremstvu otrok, ki bodo imeli na majicah izpisano enako sporočilo, na hrbtni strani majic pa napis Cruyff in fundacija FC Barcelona."

"Tekme se bodo udeležili vsi še živeči predsedniki Barcelone in sicer Agusti Montal, Raimon Carrasco, Josep Lluis Nunez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell in Josep Maria Bartomeu. Tekma se bo začela z minuto tišine v čast Johanu Cruyffu, na video projektorju pa bo predvajano posebno posvetilo v čast karieri tega velikega moža," so sporočili iz vrst Barcelone.

V Barceloni sicer še naprej poteka vse glasnejša in odmevnejša pobuda, da bi prenovljeni stadion Nou Camp prevzel ime po legendarnemu Nizozemcu.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE