Anže Zajič   20. december 2011
David Villa prestal operacijo zlomljene noge

EP morda še ni izgubljeno

Nesrečni španski napadalec David Villa, ki si je v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva zlomil nogo, je prestal operacijo. Zdravniki so zadovoljni in pravijo, da Euro 2012 za Villo še ni povsem izgubljeno.
SORODNE NOVICE
Sergi Roberto za 500 milijonov
19.1.2018 | Evropske lige
Mina bo nosil številko 24
19.1.2018 | Evropske lige
Ronaldinho: Nasmešek, ki bo os...
18.1.2018 | Evropske lige
Pique v Barceloni do 2022
18.1.2018 | Evropske lige
Roberto Assis: Ronaldinho je k...
17.1.2018 | Evropske lige
Suarez: Jokal sem zaradi Barce...
17.1.2018 | Evropske lige
(foto: splet)
Naslednje evropsko prvenstvo bo verjetno zadnje, na katerem bo David Villa še lahko igral. Ko se bodo najboljše selekcije na Stari celini spet zbrale čez pet let, bo napadalec pač star že 34 let. In zaradi tega ga verjetno še toliko bolj boli, ker se je prejšnji teden tako hudo poškodoval, da je njegov nastop na Euru 2012 na Poljskem in v Ukrajini resno vprašljiv. Villa si je proti Al Saddu v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva zlomil levo nogo, včeraj zvečer pa prestal tudi operacijo.

Po slednji so bili zdravniki precej optimistični in v Villo vnesli vsaj nekaj upanja, da vse vendarle še ni izgubljeno. Če bo okrevanje potekalo po načrtih, bi se lahko na zelenice vrnil že čez štiri mesece, kar pomeni, da Euro 2012 zanj dejansko ni povsem izgubljeno. A kaj, ko se lahko hitro kaj zalomi, da o tem, da po tolikšnem odmoru verjetno ne bo v formi in bo potreboval še nekaj dodatnega časa, niti ne govorimo.

Odvisno, kako bo potekalo

"Zdravniška ekipa je zelo zadovoljna s tem, kako je potekala operacija. Vsi skupaj upamo, da bo David lahko igral na naslednjem evropskem prvenstvu," pravi doktor Ramon Cugat, ki je nadzoroval operacijo. Cugat hkrati verjame, da bi se lahko Villa dejansko vrnil že pred EP - recimo v finalu Lige prvakov, če se bo Barcelona tja seveda prebila: "Dejansko bo temu zelo blizu. Mislim, da bo počival štiri, morda pet mesecev. Seveda pa bomo morali videti, kako bo vse potekalo. Če bi sedaj postavil datum, kdaj se bo vrnil, to ne bi bilo prav. A ponavljam - upanje obstaja."

30-letni nekdanji član Sportinga iz Gijona, Zaragoze in Valencie torej za EP še ni povsem izgubljen. Toda če ne bi mogel igrati, bi bil za Furio to zares boleč udarec. Villa, ki si je zlomil golenico, je doslej za Španijo pač na 82 tekmah zabil kar 51 golov in je celo najboljši strelec svoje države vseh časov.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
retropil 20.12.2011, 15:24 Prijavi komentar
ej sej vem da poškodbe niso smešne, sam a si je on nogo zlomu, al jo je odtrgal? ker po sliki sodeč so mu jo iz prafaktorjev nazaj skup sestavljal xD
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE