Damjan Tratnik   3. oktober 2015
Zakaj bo Deco vselej hvaležen predsedniku Porta?

Držal obljubo, čeprav je veliko stala

Nekdanji odlični portugalski vezist Deco je razkril zanimivo anekdoto o tem, zakaj bo vselej hvaležen predsedniku Porta Pintu da Costi.
SORODNE NOVICE
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
Zidane: Ronaldo je boljši, kot...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: /)
V Braziliji rojeni nekdanji portugalski reprezentant Deco od leta 2013 ne igra več nogometa, na višku slave pa je kot član Porta in Barcelone slovel kot eden najboljših vezistov v evropskem nogometu. V Evropo je prispel skozi stranska vrata in se nato po uveljavljanju pri manjših klubih proslavil v Portu, svetovna javnost pa ga je prvič spoznala leta 2003, ko je na njegovih krilih Porto osvojil tedanji pokal evropske nogometne zveze.

Deco je v intervjuju za časnik A Bola razkril zanimivo anekdoto, ki zadeva zanimanje Barcelone in stališče predsednika Porta Pinta da Coste, ki je leta 2003 Decu dal obljubo, ki je kasneje ni prelomil, čeprav ga je to veliko stalo.

Deco je razkril, da ga je Barcelona že leta 2003 želela pripeljati v svoje vrste, a ga je da Costa prepričal v to, naj ostane in naslednje leto s Portom osvoji še Ligo prvakov. Obljubil mu je, da mu bo naslednje leto dovolil prestop v Barcelono in čeprav so se zdele napovedi o tem, da bo Porto osvojil Ligo prvakov milo rečeno zelo optimistične, je Deco pristal.

Zgodovina je znana – Porto je leta 2004 pod vodstvom Joseja Mourinha osvojil Ligo prvakov, Deco pa je v poletnem prestopnem roku za 21 milijonov evrov prestopil v Barcelono. Lahko pa bi bilo čisto drugače.

"Sandro Rosell, tedanji podpredsednik Barcelone, me je poklical in dejal: 'Zate lahko zapravimo le 21 milijonov evrov.' Odvrnil sem mu: 'Pozabite, Chelsea je ponudil 45 milijonov.' Rekel mi je, naj malce 'stisnem' Pinta da Costo, a sem bil mnenja, da bi bila to popolna potrata časa. Kljub temu sem mu pojasnil situacijo in tedaj me je predsednik dobesedno šokiral z besedami: 'Mar ti nisem obljubil, da boš odšel v Barcelono?' Res se je zgodilo tako in še danes sem mu zelo hvaležen za to potezo."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE