Damjan Tratnik   12. januar 2011
Argentinski branilec si išče nov klub

Dolga vrsta za Milita

Branilec Barcelone Gabriel Milito je po najavi svojega odhoda iz Katalonije zbudil zanimanje številnih klubov iz Italije in Španije. Zanj naj bi se zagrel tudi milanski Inter.
SORODNE NOVICE
Santos bi vrnil Gabigola
13.12.2017 | Evropske lige
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Kim Jong Un je velik navijač I...
11.12.2017 | Evropske lige
Handanović: V Italiji naslove ...
10.12.2017 | Evropske lige
Liga prvakov: Velike možnosti ...
7.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Gabriel Milito je nezadovoljen s svojim statusom pri Barceloni, kjer ob Gerardu Piqueju in Carlesu Puyolu večinoma greje klop za rezervne igralce. Z njegovim nezadovoljstvom je seznanjen tudi trener Josep Guardiola, ki je Argentincu dovolil, da si že v zimskem prestopnem roku poišče nov klub. Zanimanja je več kot dovolj – za Milita se je resno zagrel njegov nekdanji klub Zaragoza, v svoje vrste ga vabi bogata in vse bolj ambiciozna Malaga, novica o njegovem odhodu pa je naletela na velik odziv v Italiji. Poleg Genoe in Napolija naj bi v bitko za njegov podpis stopil celo milanski Inter, kjer bi brata Milito že drugič v svoji karieri lahko zaigrala za isti klub. Nazadnje se je to zgodilo med letoma 2005 in 2007, ko sta skupaj blestela v majici Zaragoze.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 14
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
ocelot 13.1.2011, 16:33 Prijavi komentar
:) Ja, academ, malce sem zamešal mladce pri Barci, čeprav nisem prepričan, da nisem tudi Bartro že videl igrati na mestu centralnega branilca. Lahko da se motim, seveda :) Morda imaš prav, kar se Milita tiče, a če človek hoče stran, je morda res bolje, da mu to omogočiš. Verjetno bi mu Pep v okviru "slavne rotacije" v drugi polovici prvenstva ponudil malce več priložnosti (v prvi polovici je bil ponovno praktično non-stop poškodovan zato igrati tako ali tako ni mogel), tako da je težko oceniti, v kolikšni meri je bil Milito dejansko postavljen na stranski tir in koliko je na to vplivala rehabilitacija po poškodbi. Busquets na zadnjem veznem je zanimiva alternativa, glede na to da to ni njegova pozicija se je kar solidno znašel. Milita so ob prihodu res kupili za mastne denarje, hja, podobno je bilo s Chigrinskim pa glej kaj je bilo z njim. Očitno Pep na zadnjem centralnem nikakor ne zadane, zadetek v polno je bil sicer Pique, a prave zamenjave ob poškodbi enega od dveh standardnih centralnih branilcev res ni. Zanimivo, zdi se mi, da je Pep še najbolj zadel s svojimi najcenejšimi nakupi. Pique ni bil pretirano drag, Maxwell je prišel za okoli 5mio.€, pa je zelo spodobna zamenjava na bočnih položajih, tudi Affelay bi se lahko naredil, a rabi še nekaj časa. Medtem ko se je večina (pre)plačanih nakupov izjalovila: Chigrinski, Ibrahimovič, (zaenkrat) Mascherano, tudi Henry ni več pokazal iger, katere je kazal pri Arsenalu. In nenazadnje tudi Milito, ki resnično nima sreče s poškodbami. Že pred prihodom k Barceloni je trpel zaradi njih, pa je Barca tvegala z njim in ... generalno gledano izgubila, čeprav takrat, ko je igral, načeloma ni igral slabo.
academ 13.1.2011, 14:08 Prijavi komentar
academ 13.1.2011, 14:08 Prijavi komentar
ocelot, za Abidala nekako razumem, ker z njim Pep skuša držati višino ob skok-igri,če manjka Pique ali Busqets.Tudi sicer igra solidno na centralnem, obenem ima na l.bočnem v Maxvelu spodobno alternativo. Za Bus. nič od tega ne velja, celo to, da ima na zadnjem veznem adekvatno menjavo ne.Bartra je zadnji bočni igralec, verjetno si mislil Fontasa,ki se lepo razvija, vendar je iluzorno pričakovati, da bo "mladinec" nosil breme finiša LP in la lige na poziciji, kjer brez izkušenj in uigranosti ne gre. Zato menim, da bi ga do poletja morali zadržati, Pep pa bi mu v okviru slavne "rotacije moral dati več priložnosti, ne zaradi igralčeve želje po igranju, pač pa zato, da bo pripravljen takrat, ko bo to nujno.Kar se prodaje tiče pa mi gre v nos vsak finančno slab posel.Milita so glede na to, da je obrambni igralec kupili za goro denarja in pričakujem, da bodo vsaj nekaj tega dobili nazaj.
ocelot 13.1.2011, 11:54 Prijavi komentar
adacem, Barca ni želela izpustit Milita, a mu je Pep dal proste roke, glede na to, da mu ne more zagotoviti minutaže, kot si jo Milito želi. Trenutno je pač dejstvo, da imajo pred njim prednost Tako Pique kot Puyol, pa tudi Abidal in celo Busquets, nenazadnje je celo Bartra. Milito je bil ogromno poškodovan in praktično je celo kariero pri Barci počival zaradi poškodb. Verjetno je tudi to razlog, da Pep nekako ne računa več nanj v tolikšni meri kot je nekoč. Vso srečo Militu v novi sredini, in predvsem mu želim, da je obdobje poškodb končno za njim!
Roberto_Baggio 12.1.2011, 22:53 Prijavi komentar
Inter ga ne bo vzel. Nekaj časa so se zanj res zanimali, ampak ne več saj so namesto Samuela pripeljali Ranocchio
theppoe 12.1.2011, 22:08 Prijavi komentar
Mislim da bi moral tule ManCity pohitet glede na to da ima skromno branilsko vrsto.
stajerc1004 12.1.2011, 21:19 Prijavi komentar
Barcelona še rabi kaj druga ko vezno linijo. puyol je že v letih, pique je še edini dobr.majo pa še 2 štopera, marca bartro pa munieso, sta dobra samo nimata izkušnj.
academ 12.1.2011, 21:15 Prijavi komentar
Bojim se, da je to še ena v nizu nakupno-prodajnih Guardiolinih zablod.Ob dejstvu,da je za 20M kupil Mascerana kot tretjega v nizu zadnjih veznih,ki je tehnično za Primero mnogo prešibak, kaj šele za Barco. Prodaja pa tretjega centralnega branilca, za katerega je Barca odštela 20M, ki je bil ogromno poškodovan, kar pa je odigral (lani), pa je za moj okus zelo solidno.Kako igra Barca ob odsotnosti Puyola in Piqeja, pa smo videli zadnjič (Abidal,Busqets).Pred nami pa je kljušni del sezone z verjetnimi poškodbami in kartoni.Edino odškodnina v višini 18-20M bi prodajo vsaj približno upravičila.
Peppino 12.1.2011, 21:09 Prijavi komentar
Napisal sem: "verjetno več kot boš ti kdajkoli", če pai čez 5 let slišim tvoje ime, bom vesel zate. Drugače pa vsakdo ima svoj klub in klub ki mu ni pri srcu, ampak vseeno ne razumem ljudi, ki na forumih žalijo klub in ljudi ki radi spremljajo šport in se veseljo ob zmagah svojih. Čisti primitizem, zato ljudje malo pomislite kaj pišete pod komentarji. Imejmo se radi.
rMajer 12.1.2011, 21:09 Prijavi komentar
Optimist :D
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE