Damjan Tratnik   20. julij 2015
Joan Laporta je izgubil bitko z Josepom Bartomeujem

Bartomeu bo uničil La Masio

Predsedniški kandidat Barcelone Joan Laporta je prepričan, da je zmaga Josepa Bartomeuja velik poraz za klub in za njegove vrednote.
SORODNE NOVICE
Joaquin v Betis vložil več kot...
16.12.2017 | Evropske lige
Remi Seville zaznamoval Berizz...
16.12.2017 | Evropske lige
Iago Aspas igralec meseca v La...
16.12.2017 | Evropske lige
La Liga: Kdo bo zavladal v Bas...
16.12.2017 | Evropske lige
Simeone: Griezmannu bomo dovol...
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Predsednik Barcelone med letoma 2003 in 2010 Joan Laporta ni uspel s kampanjo, ki jo je vsaj medijsko zastavil že pred več kot letom dni, ko se je redno pojavljal kot eden najbolj neposrednih kritikov obstoječega vodstva kluba na čelu s predsednikom Josepom Bartomeujem. Laportina agresivna kampanja, v kateri je spodkopaval Bartomeujev posel s katarskimi pokrovitelji, vpletenost in odgovornost za kontroverzen prestop Neymarja ter embargo FIFA na nogometni tržnici, ni obrodila sadov, saj so člani klubi izrekli zaupnico obstoječemu režimu, kar pomeni, da bo Bartomeu še šest let opravljal vlogo predsednika kluba.

Laporta je v kampanjo povabil Erica Abidala in ga predstavil kot novega športnega direktorja kluba, pomagala pa niti moralna podpora legendarnega Johana Cruyffa, ki je v Laporti videl rešitelja klubske identitete, ki jo v Barceloni najbolj povezujejo s svojo znamenito La Masio. Agresivna kampanja, ki je temeljila tudi na močni katalonski noti, volivcev ni prepričala, saj je Laporta zbral kar 20 odstotkov manj glasov od svojega tekmeca.

"Rad bi se zahvalil vsem, ki so glasovali za nas. Čestitam zmagovalcu volitev, rad pa bi poudaril, da so člani izbirali med dvema različnima modeloma vodenja kluba. Želeli smo klub oddaljiti od obtoženega predsednika, ki je v rokah katarskega kapitala in ki bo uničil La Masio, a nam to ne bo uspelo. Sem demokrat in zato sprejemam poraz. Bila je zelo težka kampanja, saj žal nismo odprli dovolj perečih debat. Že od začetka smo vedeli, da ne bo lahko. Vseeno pa je v klubu veliko takšnih članov, ki se zavedajo, da branimo model kluba," je povedal Laporta.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 7
Starejši naprej | Novejši naprej
Domen128 21.7.2015, 08:04 Prijavi komentar
Ja prpelou je Neymarja in Suareza. S tem, da je pri prestopu Neymarja tak črn madež, da se vn ne vidi. Sicer mi je useeno kaj dela barcelona, ampak nekoč kao tako znana po tem, da je veliko dala na svojo mladinsko šolo se v zadnjih par letih spreminja. Ja sj so dal tistga rafinho a kaj je tisti mulc zravn to je pa to. Barcelona je začela zdj še tekmovat z Realom glede višine €€€€ za prestope igralceu. Mislim, da klub izgublja identiteto s tem, da ne posvečajo več tako pozornost vzgoji svojih nogometašev kakor so pred tem.
Dejinho_LEPI 21.7.2015, 06:22 Prijavi komentar
Osvojili so trojčka in zasluge za to gredo Bertomeju???
Klemen Junior 20.7.2015, 22:11 Prijavi komentar
Ja pa kaj meni je Bartomeu kar všeč in je veliko boljši od Rosella. To kar je v dveh letih naredil je kar veliko za klub!
The Pensioners 20.7.2015, 14:05 Prijavi komentar
No sej mogoče bo pa šel v čuzo:)
rakezzi 20.7.2015, 14:00 Prijavi komentar
Kicking Cruijff out of the club, saying we didn’t even have the money to pay our bills, pursuing Laporta and his board for crimes that they would be proven innocent of years later, selling our shirt to a slave country that is Qatar, killing our 80 year old basketball team, signing Neymar in such a criminal fashion the club is now charged for tax fraud and corruption for the first time in its 115 year history, pushing Guardiola out of the club, doing the same with Oscar Garcia and several other La Masia coaches, promising to renew Abidal and kicking him out of the club, bringing the Ultras back to the stadium, selling Thiago for peanuts, getting a signing ban from FIFA after doing nothing about it for 13 months, firing Txema Corbella, signing Douglas, making our club drop from 2nd to 4th richest in the world, destroy La Masia by changing its directors twice, selling our most prized identity to Nike and allowing a horizontally striped shirt… https://medium.com/@rafaelh117/for-now-i-say-goodbye-to-my-futbol-club-barcelona-1a160f142a54
Messiniesta 20.7.2015, 11:23 Prijavi komentar
...osvojih so trojcka... povecal financne rezultate. Res pa je, da nevem kaj so mislil, k so zamenjal strokovno osebje k dela z mladimi
mstegar 20.7.2015, 11:18 Prijavi komentar
Ima popolnoma prav,ta Bartomeu bo oničil vse. Res nerazumem zakaj so volili njega,še pred letom je bil na listi za odstrel. Tale katalonska publika je res čudna.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE