Uredništvo    17. februar 2015
Barcelona se je izneverila katalonskemu partnerju

Barcelona zamenjala operaterja

Vodstvo Barcelone je naznanilo sklenitev televizijske pogodbe s telekomunikacijskim koncernom Telefonico, ki bo Kataloncem plačala vsaj 140 milijonov evrov.
SORODNE NOVICE
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
Zidane: Ronaldo je boljši, kot...
9.12.2017 | Evropske lige
Atletico: Cena za Vrsaljka je ...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Vodstvo Barcelone je sklenilo dogovor za prodajo televizijskih pravic za sezono 2015/16, ki je po številnih napovedih sodeč zadnja, v kateri bodo španski prvoligaši še lahko samostojno sklepali televizijske pogodbe. Barcelona bo zadržala dosedanjo raven prihodkov in naj bi v prihodnji sezoni na račun prodaje televizijskih pravic zaslužila 140 milijonov evrov, kljub temu pa je nov posel na španskem medijskem trgu precej odjeknil, saj je Barcelona po sedmih letih prekinila sodelovanje s katalonskim operaterjem Mediaprojem, ki je zakupnik televizijskih pravic večine španskih prvoligašev vključno z Realom iz Madrida. Barcelona naj bi po poročanju časnika El Mundo Deportivo v naslednji sezoni zaslužila enak znesek kot doslej, vendar pa naj bi bil v celoti gledano posel s Telefonico bolj donosen, saj naj bi v obliki različnih komercialnih pogodb Barceloni v blagajno kapnilo še dodatnih 40 milijonov evrov.

Barcelonin posel s Telefonico je močan indikator na to, da bo telekomunikacijski gigant, ki velja za enega največjih na svetu, eden od osrednjih akterjev kolektivnih pogajanj za zakup medijskih pravic tekem španske Primere Division.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Klemen Junior 18.2.2015, 14:05 Prijavi komentar
Sej je vseeno kje so, razen koliko denarja bodo kje dobili.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE