Uredništvo    17. marec 2011
Xavi ne dvomi v Erica Abidala

Abidal je vzor vsem

Kapetan Barcelone je ob težkih trenutkih, ko mora Eric Abidal na nujen operativen poseg, izrazil prepričanje, da se bo franocski branilec iz bitke z boleznijo vrnil kot zmagovalec.
SORODNE NOVICE
Xavi: Messi je tekmovalna zver
19.10.2018 | Evropske lige
Barcelona: O Neymarju niti bes...
19.10.2018 | Evropske lige
Kraljevi pokal: Sprehod za Bar...
19.10.2018 | Evropske lige
Messijev poslovni podvig doživ...
18.10.2018 | Evropske lige
Barcelona bi znova kupovala v ...
18.10.2018 | Evropske lige
Pique namesto počitka raje pot...
18.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Glavna tema pri Barceloni je trenutno francoski branilec Eric Abidal, ki bo prav danes prestal operativen poseg na svojih jetrih, na katerih so mu zdravniki odkrili tumor. Abidala, ki velja za enega najboljših levih bočnih nogometašev na svetu, je torej napadla zahrbtna bolezen, ki ni pretresla le njega, temveč tudi njegove najbližje, soigralce, trenerje, navijače Barcelone in nasploh celoten nogometni svet.

Podporo pri boju z boleznijo je odličnemu francoskemu nogometašu na različne načine izkazalo že več deset tisoč ljudi, med njimi so seveda tudi njegovi soigralci in tudi rivali na nogometnih zelenicah. Preko socialnih spletnih omrežij se je doslej oglasilo že več znanih nogometnih imen, ki so Abidalu zažela veliko zdravja in seveda povratek na nogometne zelenice. Med njimi tudi kapetan Barcelone Xavi, ki pa je svoji funkciji primerno sedmi sili na tradicionalen način (z izjavo za javnost) predstavil svoj pogled na zdravstvene težave soigralca in tudi prijatelja.

Najtežji trenutek v karieri

"To je najtežji trenutek zame, odkar sem v klubu. Vendar bo Abidal prebrodil vse skupaj, ker je mentalno eden najmočnejših ljudi, ki jih poznam," je dejal Xavi in dodal: "Za Erica in njegovo družino so to težki trenutki. Izkazali smo mu vso podporo, toda prav on je bil tisti, ki je najbolj optimističen. Eric je vzor vsem nam."

Xavi je nad Abidalovo reakcijo kar malce presenečen: "Eric je res izjemno pozitivna osebnost. Dejal je, da je to pač del življenja, da naj ostali nadaljujemo in delamo ter se pripravljamo za tekmo z Getafejem, ki jo moramo dobiti. Skušali bomo zmagati, zmago pa pokloniti Ericu in njegovi družini."

Kapetan kolektiva, ki v tem trenutku verjetno igra najlepši nogomet na svetu, se je za konec dotaknil še obtožb o dopingu v vrstah Barcelone: "Klub se je odzval na te obtožbe. To so smešne obtožbe, ki nimajo nobene povezave z nogometom in Barcelono. Nekateri pač ne morejo prenesti tega, da je Barcelona zgled nogometne igre in obnašanja, toda to nas dela le še močnejše in nas še bolj poenoti."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 22
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Daniels Dnx 17.3.2011, 21:54 Prijavi komentar
no no glede mourinhota ne govor! Poglej Xavija iniesto mesija villo kako odreagirajo po prekršku...kulturno športno. Pep je pa itak največji gospod od coach ever...leonardo se mi zdi enako konkretn <3 Animo Abidal <3
Mire 17.3.2011, 18:54 Prijavi komentar
tudi jaz upam da bo use uredu z abidalom pa tud ce igra za rivala...kar sploh ni zdj pomembno sj ste sami vidli uceri :D uglavnem upam da bo use ok
keske 17.3.2011, 18:47 Prijavi komentar
upajmo da se je operacija uspešno končala;) in naj čim prej okreva:) saj ga BARCA potrebuje:) ampak ZDRAVJE je na 1. mestu :)
barca para siempre 17.3.2011, 16:51 Prijavi komentar
vbistvu ni operacija nasledni teden, ampak dans... moja napaka!
barca para siempre 17.3.2011, 16:49 Prijavi komentar
Eric Abidal, ki bo prav DANES prestal operativen poseg na svojih jetrih... kolko jas vem je operacija prestavljena na nasledni tedn! O.o drugač pa abidal, mi smo s tabo, upam na uspešno prestano operacijo in čimprejšno okrevanje! življenje je neprividljivo, igraš v življenski formi, dobivaš veliko priložnosti na odgovornem položaju, imaš podporo navijačev, potem pa imaš tumor! =( res žalostno za tako poštenega in delavnega nogometaša!
ocelot 17.3.2011, 16:23 Prijavi komentar
No, trenutno, ko je Puyol poškodovan, je res Xavi kapetan :) Sicer pa, upam, da se Abidal kmalu pozdravi! Optimizem bo pri tem nedvomno pomagal! Držimo pesti!!
Rockyboy 17.3.2011, 16:07 Prijavi komentar
sem mislil, da narobe vidim, ampak je res napaka glede kapetana :)
Messiniesta 17.3.2011, 15:41 Prijavi komentar
http://www.totalbarca.com/2011/news/picture-of-the-day-lyon-players-demonstrate-support-for-abidal/
Gands 17.3.2011, 15:32 Prijavi komentar
upam da operacija uspe in da se čimprej vrne! rad bi samo povedal igralcem reala respect za včerajšnjo potezo, nisem si mislil da so kaj takega zmožni vendar so presenetili in si zaslužili velik plus pri meni :)
livpool fan YNWA 17.3.2011, 15:27 Prijavi komentar
lepo je reko obrez zadnic : valdes ej vse povsod kjer je prepir
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE